eur:
395.67
usd:
366.68
bux:
65714.75
2024. március 28. csütörtök Gedeon, Johanna
A horvát Marin Cilic ünnepel, miután 5-7, 6-3, 6-4, 3-6, 7-6 arányban győzött az orosz Andrej Rubljov ellen a francia nemzetközi teniszbajnokság férfi egyesének negyeddöntőjében a párizsi Roland Garros Stadionban 2022. június 1-jén.
Nyitókép: MTI/AP/Michel Euler

Marin Cilic óriási csatában jutott be élete első Roland Garros-elődöntőjébe - párosítások

Összeállt a párosítás, miután megverte Andrej Rubljovot is. A nőknél a világelső is bekerült az elődöntőbe. Bondár Annáék kiestek párosban.

A huszadik helyen kiemelt horvát Marin Cilic elődöntőbe jutott a párizsi francia nyílt teniszbajnokság férfi egyesében, miután a szerdai negyeddöntőben nagy csatában legyőzte a hetedik kiemelt orosz Andrej Rubljovot.

A fordulatos összecsapáson Rubljov jutott játszmaelőnyhöz, majd Cilic - aki az első fordulóban Balázs Attilát, a másodikban Fucsovics Mártont búcsúztatta - fordított, azt követően pedig már az orosz egyenlített. A döntő szettben a horvát 5:4-es előnyét követően brék-, illetve meccslabdához jutott, amit azonban riválisa hárított. Így eljutottak a rövidítésig, amelyben 2-1-es vezetését követően Rubljov már nem tudott pontot szerezni. A találkozó 4 óra 14 percig tartott.

Hetedik egymás elleni meccsükön Cilic harmadszor nyert, az Australian Open után idén már a második Grand Slam-tornán állította meg Rubljovot.

A GS-viadalok közül Cilic utolsóként a Roland Garroson jutott négy közé, a US Openen már nyert is (2014), az Australian Openen (2018) és Wimbledonban (2017) volt döntős. Rubljov még nem volt GS-elődöntős, ötödször búcsúzott a negyeddöntőben, a Roland Garroson 2020 után másodszor.

  • Cilic az elődöntőben a Casper Ruud (norvég, 8.)-Holger Rune (dán) összecsapás győztesével találkozik, míg
  • a másik ágon Alexander Zverev (német, 3.)-Rafael Nadal (spanyol, 5.) elődöntőt rendeznek.

Mint a Nemzeti Sport emlékeztet, a „Nagy Négyes” tagjain (Nadal, Djokovics, Federer, Murray) kívül Cilic az egyetlen aktív teniszező, aki mind a négy Grand Slam-tornán eljutott a legjobb négyig. A férfiak mezőnyében horvát játékosként legutóbb Ivan Ljubicic játszhatott elődöntőt a Roland Garroson, még 2006-ban.

A világelső Swiatek is elődöntős

Utolsóként a világelső lengyel Iga Swiatek jutott elődöntőbe a Roland Garros női egyesében, miután rendkívül magabiztos játékkal jobbnak bizonyult az amerikai Jessica Pegulánál.

A szerdai mérkőzés gyors brékváltással kezdődött, majd Pegula csak 3:3-ig tudta tartani a lépést az esélyesebb Swiatekkel. A Roland Garroson 2020-ban győztes, tavaly negyeddöntős lengyel az azt követő nyolc gémből hetet nyert meg - ezekből három volt brék -, és összességében könnyedén, 1 óra 31 perc alatt fejezte be a meccset.

A két játékos harmadszor találkozott egymással, Swiatek - az idei, miami randevújuk után - másodszor bizonyult jobbnak.

A világelső sorozatban a 33. összecsapását nyerte meg, sikersorozata 2000 óta a harmadik leghosszabb a nők között. Nála többször csak az amerikai Serena (34) és Venus Williams (35) nyert megszakítás nélkül ebben az évezredben. Az abszolút rekord Martina Navratilova nevéhez fűződik, aki 1984-ben 74 meccset nyert megszakítás nélkül.

  • Swiatek elődöntős ellenfele a 20. helyen kiemelt orosz Darja Kaszatkina lesz, aki pályafutása során először került a négy közé Grand Slam-tornán. Egymással már négyszer mérkőztek meg, az elsőt tavaly az orosz nyerte, a lengyel idén az Australian Openen, Dubajban és Dohában győzött, mindannyiszor nagyon könnyedén, két szettben.
  • A másik ágon az elődöntőben az amerikai Cori Gauff és az olasz Martina Trevisan csap össze egymással.

Bondár Annáék kiestek

A magyar játékos és

Bondár Anna és belga társa, Greet Minnen kikapott szerdán a Cori Gauff, Jessica Pegula amerikai kettőstől a női páros negyeddöntőjében.

A világranglistán egyesben 61. helyezett magyar játékos és partnere az első szettben 36 perc alatt maradt alul úgy, hogy 0:1-nél és 4:5-nél elveszítette adogatójátékát, miközben az ellenféllel ez csak egyszer, 2:3-as állásnál fordult elő.

Az 54 percig tartó második szett viszont magyar szempontból jobban alakult, az ötödik gémben Bondárék elvették ellenfelük adogatását, és ez az előny a végéig kitartott.

A 42 perces döntő játszmában a hajráig mindkét fél egyszer vesztette el szervagémjét, majd 4:5-nél az ellenfél 0-40-re ellépett, és innen már nem tudott visszajönni a meccsbe a magyar, belga duó.

Bondár egyesben a nyitófordulóban búcsúzott, két szettben kapott ki a kétszeres wimbledoni bajnok cseh Petra Kvitovától.

Eredmények, negyeddöntő

férfiak:

Cilic (horvát, 20.)-Rubljov (orosz, 7.) 5:7, 6:3, 6:4, 3:6, 7:6 (10-2)

nők:

Swiatek (lengyel, 1.)-Pegula (amerikai, 11.) 6:3, 6:2

Kaszatkina (orosz, 20.)-Kugyermetova (orosz, 29.) 6:4, 7:6 (7-5)

női páros, negyeddöntő:

Cori Gauff, Jessica Pegula (amerikai, 8.)-Bondár Anna, Greet Minnen (magyar, belga) 6:4, 4:6, 6:4

Címlapról ajánljuk
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.03.28. csütörtök, 18:00
Havasi Katalin
a Házi Gyermekorvosok Egyesületének elnöke
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×