eur:
389.49
usd:
361.89
bux:
68002.24
2024. május 5. vasárnap Adrián, Györgyi
24 Sep 2000:  Szilveszter Csollany of Hungary on his way to Gold in the Mens Gymnastics Individual Rings at the Sydney Superdome on Day Nine of the Sydney 2000 Olympic Games in Sydney, Australia. \ Mandatory Credit: Jed Jacobsohn /Allsport
Nyitókép: Jed Jacobsohn/Getty Images

Különleges körülmények között búcsúztatják szerdán Csollány Szilvesztert

Délelőtt 11 órakor, a Farkasréti temetőben lesz az 51 esztendős korában elhunyt olimpiai, világ- és Európa-bajnok tornász temetése.

Csollány Szilveszterről december 7-én derült ki, hogy kórházba, sőt lélegeztetőgépre került, miután koronavírusos lett. Eleinte Sopronban kezelték, majd Budapesten próbálták meggyógyítani. Az 51 éves olimpiai, világ- és Európa-bajnok tornász több mint egy hónapon át volt lélegeztetőgépen, végül szervezete január 24-én feladta a harcot.

A Magyar Torna Szövetség közleménye szerint a sportoló búcsúztatóján

a ravatalozó előtti nyitott téren, a szertartás előtt egy szál virág elhelyezésével róhatják le kegyeletüket

a gyászolók. A búcsúztatón a szervezők lehetőség szerint kérik a maszk használatát, a jelenleg is hatályos Covid-protokoll és a család kérése miatt a személyes részvétnyilvánításra nem lesz lehetőség.

Az olimpiai bajnok tornásztól családja és barátai mellett a teljes sporttársadalom búcsúzik. Az eseményen az Emmi nevében Szabó Tünde sportért felelős államtitkár, az olimpiai család nevében pedig Deutsch Tamás, a Magyar Olimpiai Bizottság alelnöke mond beszédet. A Magyar Torna Szövetség elnöke, Magyar Zoltán is búcsúbeszédet tart, a család nevében Mórádi Zsolt, a család barátja emlékezik.

A sportolót a Magyar Torna Szövetség saját halottjának tekinti, mint ahogy az Emmi Sportért Felelős Államtitkársága, a Magyar Olimpiai Bizottság és Gyomaendrőd Önkormányzata is.

Címlapról ajánljuk

Sós Csaba: itt még komoly ütközések lesznek

Még bő 50 napig szerezhetnek indulási jogot az úszók a párizsi olimpiára. Sós Csaba szövetségi kapitány több számban is nagy csatát vár a lehetséges magyar indulók között, ugyanis számonként és nemzetenként legfeljebb ketten indulhatnak az olimpián. Arról is beszélt, hogy a 15 éves Jackl Vivien nemzetközi szintű klasszis lesz a következő időszakban.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.05.06. hétfő, 18:00
Salát Gergely
a Pázmány Péter Katolikus Egyetem és a Magyar Külügyi Intézet munkatársa
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×