eur:
393.73
usd:
365.07
bux:
0
2024. március 29. péntek Auguszta
Nyitókép: Pixabay

Veszélyre figyelmeztet a kínai húsok kapcsán a WADA

A Nemzetközi Doppingellenes Ügynökség (WADA) arra hívta fel a pekingi téli olimpián szereplő sportolók figyelmét, hogy legyenek elővigyázatosak, amikor kínai húst fogyasztanak.

Az olimpiai hírekre és sportágakra szakosodott insidethegames.biz kiemelte: a félelem nem alaptalan, mivel már számos példa akadt rá a múltban, hogy egyes versenyzők azért vesztettek rajta a doppingvizsgálaton, mert anabolikus szteroidtól szennyezett húst ettek. A tiltólistán szereplő ilyen szerek egyike a klenbuterol, amelyet néhány országban - így Kínában - az állattenyésztésben előszeretettel használnak az izomtömeg és a húshozam növelésének elősegítésére.

A WADA azt javasolta a februári olimpián résztvevő sportolóknak, hogy "csak olyan helyeken étkezzenek, amelyekre a szervezők határozottan engedélyt adtak". A portál szerint a fertőzött hús fogyasztásának veszélye alapvetően csekély Pekingben, mivel a versenyzők az olimpiai faluban laknak és étkeznek, maximálisan biztonságos körülmények között. A zárt láncú, buborék rendszerben a sportolók nem érintkezhetnek a külvilággal, így nem látogathatnak el olyan éttermekbe, ahol szennyezett húst árulhatnak.

Címlapról ajánljuk
„Ne bántsuk már tanulással a gyereket” – pszichológus a tavaszi szünetről

„Ne bántsuk már tanulással a gyereket” – pszichológus a tavaszi szünetről

Játék a szabadban, sok mozgás, esténként társasjáték, ébredés csörgőóra nélkül, nyugodt reggelik és lazább időbeosztás – ezt javasolja a szülőknek a tavaszi szünet idejére a gyermekpszichológus. Gyarmati Éva szerint a tananyag pótlásának nem ez az ideje, a tankönyvek csak a szünet utolsó délutánján kerüljenek elő.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.04.02. kedd, 18:00
Káel Csaba
a MÜPA vezérigazgatója, filmügyi kormánybiztos
A béke lehetőségéről beszélt a moszkvai miniszter, hatalmas rakétatámadás érte Ukrajnát – Háborús híreink pénteken

A béke lehetőségéről beszélt a moszkvai miniszter, hatalmas rakétatámadás érte Ukrajnát – Háborús híreink pénteken

Kijevnek több fegyverre van szükség, Lengyelország és Ukrajna ezért azt tervezi, hogy közös fegyvergyártó vállalatokat létesítenek a két ország területén - jelentette be Denisz Smihal ukrán kormányfő csütörtökön Varsóban, a lengyel hivatali partnerével közös sajtóértekezleten. Martin Herem, az észt fegyveres erők főparancsnoka bejelentette, országának két év alatt meg kell kétszereznie a védelemre fordított összegeket, hogy elegendő lőszert halmozhasson fel ahhoz, hogy döntő vereséget mérjen egy orosz inváziós erőre – írja a Reuters. Cikkünk folyamatosan frissül.

EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×