eur:
389.69
usd:
363.49
bux:
0
2024. május 2. csütörtök Zsigmond
Nyitókép: Pixabay

Külföld helyett - Nyitva a Nagyvillám és más sípályák is

Karácsony után megnyílt a Nagyvillám-sípálya Visegrád mellett. A Pilisi Parkerdő szóvivője az InfoRádiónak azt mondta: 2022-ben több fejlesztést is elvégeznek. Síelni meg akkor is lehet ott, ha nem havazik.

Akár hull a hó és hideg van, akár enyhébb az idő, a Nagyvillám-sípálya az év ezen időszakában folyamatosan várja látogatóit - tájékoztatta az InfoRádiót a létesítményt kezelő Pilisi Parkerdő Zrt szóvívője, Mészáros Péter.

A Budapesttől alig egy órányira fekvő, Visegrád melletti Nagyvillám Magyarország egyik legszebb fekvésű síterepe. Pályái 130 méter szintkülönbséggel, összesen 700 méter hosszúak, ahonnan rálátni a fellegvárra és a Dunára is.

Mészáros Péter szerint a kifejezetten tavaszias időjárás is alkalmas lehet arra, hogy síeljenek az arra vágyók.

"Célunk, hogy olyan mennyiségű havat tudjunk legyártani a tél elején, amelynek segítségével átvészelhető egy-egy enyhébb időszak. Most is működik a pálya, de nem egy franciaországi síterepet kell elképzelni, 130 méter a szintkülönbség, és 700 méter hosszúak összesen a pályák,

olyanoknak ajánljuk, akik szeretnének felkészülni egy külföldi síelésre, vagy a gyermeküket szeretnék megtanítani"

- részletezte.

A főváros közeli létesítmény pályái kivilágítottak, így este 21 óráig hódolhatnak szenvedélyüknek a sízés szerelmesei.

2022-ben a Felleg-park projekt részeként új fogadóépület, felvonók és több hóágyú szolgálja majd az idelátogatókat. A beruházásban kialakítanak egy tematikus játszóteret és egy vadbemutató kertet is tartalmazó, Mogyoróhegyi Ökoturisztikai Központot is. A kivitelezés tavasszal kezdődik.

A síelők.hu gyűjtése alapján egyébként a Nagyvillám csak Magyarország nyolcadik leghosszabb sípályája. A leghosszabb Sopronban található, a Vasfüggöny sífutópálya, majd azt követi a budapesti Normafa, az eplényi Síaréna, a mártaszentistváni Sípark, valamint a bánkúti, kékestetői és sátoraljaújhelyi sípálya.

KAPCSOLÓDÓ HANG
Címlapról ajánljuk

Dobrev Klára a Ligetben: "fogd be a szádat, magyar dolgozó, mert különben kirúgunk, ezt üzeni Orbán Viktor kormánya"

Európai fizetéseket, európai nyugdíjat, európai egészségügyet, európai béreket sürgetett a Demokratikus Koalíció, az MSZP és a Párbeszéd európai parlamenti (EP-) listavezetője szerdán Budapesten. Dobrev Klára közölte, erős Európát akar, amely minden magyarra tud vigyázni, akkor is, ha a kormánnyal szemben kell megvédenie őket.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.05.02. csütörtök, 18:00
Könnyid László
a Magyar Turisztikai Ügynökség főigazgatója
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×