eur:
389.46
usd:
363.07
bux:
68123.99
2024. május 2. csütörtök Zsigmond
Kulcsár Krisztián, a MOB elnöke a Magyar Olimpiai Bizottság (MOB) és a Szerencsejáték Zrt. stratégiai együttműködési megállapodásáról tartott sajtótájékoztatón a budapesti Akvárium klubban 2020. szeptember 10-én. A nemzeti lottótársaság 2021 végéig támogatja a magyar olimpiai csapatot, és a szponzorációs hozzájárulás nemcsak a nyári, hanem a téli ötkarikás játékokra, valamint a téli európai ifjúsági olimpiai fesztiválra való felkészülésre is kiterjed.
Nyitókép: MTI/Mónus Márton

Bizalmi szavazást kezdeményezett önmaga ellen a MOB elnöke

Kulcsár Krisztián december 30-ra hívatott össze rendkívüli közgyűlést.

Bizalmi szavazást tart a Magyar Olimpiai Bizottság (MOB) Kulcsár Krisztián elnökről december 30-án – értesült az nso.hu.

A lap azt írja, hogy az elnök kezdeményezésére a főtitkár hívta össze egy körlevélben a rendkívüli közgyűlést. Ennek két napirendi pontja lesz:

  • az elnök beszámolója és
  • bizalmi szavazás Kulcsár Krisztián személyéről.

A magyar sportban és a MOB-tagság köreiben egyre többen kifogásolták a Kulcsár Krisztián-vezette szervezet működését, az elnök vezetési stílusát. Az elmúlt időszakban két lépcsőben drasztikusan csökkent a közgyűlés létszáma, különféle sportszervezetek képviselőihez hasonlóan számos olimpiai bajnokot, legendás sportolót söpörtek ki a MOB-tagságból. Az új közgyűlés tagjainak jelentős részét a legújabb alapszabály szerint a MOB elnöksége lett volna hivatott jelölni, erre azonban nem került sor, az elnökség leállította az ellentmondásos folyamatot – írják.

Kulcsár Krisztián ezt a kérdést így látja az olimpia.hu-n megjelent interjúja alapján: „A megörökölt, 200 fős közgyűlés létszámát még a 2018-as első lépcsőben csökkentettük 128-ra, majd idén májusban, másfél éves előkészítő munkát követően szavazta meg a tagság egyhangúlag az új alapszabályt. Az új tagság maximum 115 főt fog számlálni, vagyis a szám szerinti eltérés nem jelentős a korábbi változáshoz képest, ugyanakkor

reményeink szerint ezzel megszűnik az a 2017 óta fennálló probléma, hogy minden közgyűlésen közelharcot vívunk a határozatképesség eléréséért, mivel a »lefokozott« MOB a tagság egy részének egyszerűen nem tudott elég vonzó maradni.

Vannak, akik értik ezt, vannak, akik nehezen fogadják el. Ugyanakkor még messze van ez a munka a lezárástól, hiszen a szövetségek közül sem delegált mindenki és egyéni jelöltek sem kerültek még be, vagyis nagyjából félház van jelenleg a MOB közgyűlésében.”

Kulcsár Krisztián 2017 májusában lett a Magyar Olimpiai Bizottság elnöke, 2020 júniusában újraválasztották.

Címlapról ajánljuk
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.05.03. péntek, 18:00
Bakondi György
a miniszterelnök belbiztonsági főtanácsadója, a Stratégiai Tanácsadó Testület tagja
Szép pluszban zárt Amerika

Szép pluszban zárt Amerika

Vegyes mozgásokat láttunk ma a nemzetközi részvénypiacokon, Európában a befektetők a Fed tegnapi üzeneteit emésztették, miközben tovább dübörgött a gyorsjelentési szezon is, például Európa legnagyobb cége, a gyógyszergyártó Novo Nordisk, valamint a Shell is ma jelentett - mindkét cég megverte az elemzői profitvárakozásokat. A vezető amerikai indexek egy százalék körüli pluszban fejezték be a napot. Ezzel a mai napi izgalmaknak még nincs vége, hiszen az amerikai zárás után jelent majd az Apple is, amely jelenleg a világ második legértékesebb cége a Microsoft után.

EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×