eur:
393.69
usd:
368.37
bux:
66159.57
2024. április 24. szerda György
Védőmaszkos nő megy a 2022-es pekingi téli olimpia és paralimpia emblémái előtt az eseményt előkészítő bizottság pekingi székházának közelében, a Soukang Parkban 2021. december elsején. Az ötkarikás téli játékokat 2022. február 4. és február 20. között rendezik a kínai fővárosban.
Nyitókép: MTI/EPA/Roman Pilipej

Német panaszok - Ez így egy igen fura téli olimpia lesz

A szánkózás szupersztárja tanulságos részleteket osztott meg a pekingi tesztverseny körülményeiről.

Minden idők egyik legjobb női szánkósa, a német Natalie Geisenberger elégedetlen a pekingi olimpia előkészületeivel és azzal, ahogyan a sportolókkal bántak az ötkarikás felkészülés során, és nem zárja ki annak lehetőségét, hogy távol marad a játékoktól.

Az egyéniben az utolsó két olimpián diadalmaskodó 33 éves sztár jelezte: amikor a múlt hónapban Kínában járt háromhetes edzőtáborban, valamint versenyen, több napot kellett karanténban töltenie, noha a nemzetközi szövetség által szervezett charter járaton utazott. Csak azért mert valaki megérkezéskor pozitív koronavírustesztet produkált, ő viszont minden alkalommal negatívnak bizonyult, így is a szobájában kellett maradnia, kizárólag az edzésekre mehetett el.

Hozzátette: a szobájába beadott ételek nem feleltek meg az élsportolók szükségleteinek. Kifogásait már akkor jelezte a nemzetközi szövetség illetékeseinek.

A négyszeres olimpia, hétszeres világ- és ötszörös Európa-bajnok Geisenberger még nem döntött arról, hogy indul-e a február 4-én kezdődő pekingi olimpián. A német ötkarikás csapatot várhatóan január első hétvégéjén hirdetik ki.

"Az ott tapasztalt állapotok amellett szólnak, hogy nem feltétlenül kell visszatérni oda" - fogalmazott az egyesben rekordot jelentő ötven világkupa-futamon diadalmaskodó német szánkós, aki a hétvégén hazájában, az altenbergi vk-viadalon szerepel.

Ugyanakkor ha Pekingben egyesben ismét aranyérmes lenne, akkor beérné honfitársát, Georg Hacklt, aki megszakítás nélkül három olimpián tudott nyerni egyéniben.

Címlapról ajánljuk
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.04.24. szerda, 18:00
Isépy Tamás a Századvég makrogazdasági üzletág vezetője
Madár István a Portfolio vezető elemzője
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×