eur:
394.24
usd:
369.95
bux:
65045.06
2024. április 20. szombat Tivadar
Ole Gunnar Solskjaer, a Manchester United vezetőedzője, miután csapata győzött a Tottenham Hotspur ellen az angol első osztályú labdarúgó-bajnokság 2019. január 13-i mérkőzésén a londoni Wembley Stadionban.
Nyitókép: MTI/EPA/Facundo Arrizabalaga

Solskjaert szeretik, de váltani kellett

Bármilyen furának tűnhet, a jelek szerint Ole Gunnar Solskjaer népszerűségén nem csorbított vasárnapi menesztése. Ugyanakkor szinte minden elemző egyetért abban, hogy a Manchester Unitednek szüksége volt a váltásra.

Ole a mi hősünk, Solskjaer örökre a Manchester United legendája marad. Ilyen és ehhez hasonló bejegyzések születtek az elmúlt 24 órában a közösségi médiában. Mindez jelzi, a klub egykori legendás csatára, a szinte mindenki által kedves fickóként emlegetett Ole Gunnar Solskjaer népszerűsége töretlen.

Soha nem fogják neki elfelejteni, hogy BL-győzelemhez segítette 1999 májusának egy a United-szurkolók számára felejthetetlen estéjén a csapatot, sőt általában azt a sok mindent, amit a csapatért tett.

Ugyanakkor a váltásra szükség volt, a Manchester United mély hullámvölgyekbe került idén ősszel. A Vörös Ördögök csupán 17 pontot szereztek az első 12 fordulóban, ennél rosszabbul mindössze egyszer, két éve rajtoltak – akkor is Solskjaerrel.

A klubvezetés megszerezte a nyáron Cristiano Ronaldót, Raphael Varane-t és Jadon Sanchót, a fanatikusok a bajnoki címről álmodtak, de ilyen védelemmel nem lehet még az első négybe se kerülni a Premier League-ben. Minden sorozatot figyelembe véve 29 gólt szedett be eddig a csapat, az angol élvonal gárdái közül csak a Norwich City és a Leicester City (30-30) kapott többet. Zárójeles megjegyzés: s éppen a Leicester menedzsere, Brendan Rodgers az egyik jelölt az utódlásra…

A Manchester United az elmúlt hatvan napban egyetlen mérkőzését tudta megnyerni a Premier League-ben, s egyetlen csapatot győzött le ez idő alatt a Big Six további tagjai közül, ezeket hozta a Tottenham elleni 3-0.

Sorozatban immár tizennégy bajnoki meccsen mindig kapott gólt az Old Traffordon, ilyenre hatvanhárom esztendeje nem volt példa a csapat életében.

A „Miért éppen most?” kérdésre alkalmasint jó válasz, hogy bár a menedzser túlélte a posztján a Liverpool elleni, történelmi 0-5-öt és a Manchester City elleni vereséget is, de a Watford elleni 1-4 már sok volt. 1989 óta nem szenvedett ilyen súlyos vereséget a Man United újonc ellen az angol élvonalban. (E mondatból az is következik: a Premier League-ben még soha nem kapott ekkora verést újonctól.)

„Nagyon-nagyon szomorú vagyok. Szomorú vagyok Ole, a szurkolók és a klub miatt. Talán nincsenek is tisztában a szurkolók azzal, milyen sok mindent csinált Ole jól. De a futball az eredményekről szól, és ha nincs meg az elvárások szerinti eredmény, akkor valaki váltani fogja az edzőt” – mondta Peter Schmeichel, a klub korábbi legendás kapusa, Ole Gunnar Solskjaer hajdani játékostársa.

„Ő volt a kedvenc csatárom, amikor először az Old Traffordra érkeztem, és ő az edzőm, amióta visszatértem a klubhoz. De Ole legfőképpen kiváló ember. A legjobbakat kívánom neki a továbbiakban. Megérdemli” – üzente Cristiano Ronaldo.

Ole Gunnar Solskjaernek 7,5 millió font kárpótlást fizet a Manchester United a szerződésbontásért.

Címlapról ajánljuk

Harry hercegi címe bánhatja, hogy állandó amerikai lakos lett

Harry herceg, III. Károly angol király kisebbik fia hivatalosan is felszámolta kapcsolatait Nagy-Britanniával. Így értékelik a szigetországban a lépését, hogy az Egyesült Államokat jelölte meg állandó lakhelyeként. Felmerült, hogy emiatt elveszítheti hercegi címét.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.04.22. hétfő, 18:00
Dobrowiecki Péter Lengyelország-szakértő, az MCC Magyar-Német Intézet kutatási vezetője
Mitrovits Miklós történész, Lengyelország-szakértő
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×