eur:
390.3
usd:
364.19
bux:
0
2024. május 1. szerda Fülöp, Jakab
Molde, 2018. augusztus 16. Ole Gunnar Solskjaer, a norvég Molde FK vezetőedzője megtapsolja a csapatot a labdarúgó Európa-liga selejtezőjének harmadik fordulójában a skót Hibernian ellen játszott visszavágó mérkőzés végén a moldei Aker Stadionban 2018. augusztus 16-án. (MTI/EPA/Svein Ove Ekornesvaag)
Nyitókép: MTI/EPA/Svein Ove Ekornesvaag

Mégis megtörtént: menesztette a Manchester United Ole Gunnar Solskjaert

Nem egészen 24 órával a Watfordtól elszenvedett súlyos, 4–1-es vereség után a Manchester United vezetősége közleményben tudatta, hogy elbocsátotta a csapat éléről a norvég menedzsert, Ole Gunnar Solskjaert.

Solskjaert már többször is súlyos kritika érte a csapat eredménytelensége miatt az elmúlt hetekben, de Sir Alex Ferguson korábban mindig megvédte, posztján tartotta. A jelek szerint már nem tudta, vagy nem akarta.

A Watford elleni 1–4 előtt olyan sokkoló vereségek érték a csapatot, mint a Liverpool elleni 0–5 október 24-én és a Manchester City elleni 0–2 november 6-án.

Természetesen selyempapírba csomagolta a klub a menesztést. Kiemelte Solskjaer labdarúgómúltját:

„A helye a klub történetében mindig biztos lesz, nemcsak játékosként, hanem nagyszerű emberként és menedzserként is, sok nagyszerű pillanatot adott nekünk.”

Ole Gunnar Solskjaer 1996 és 2007 között 11 szezon alatt 126 gólt szerzett a Vörös Ördögöknél, 1999-ben óriási szerepe volt Bajnokok Ligája megnyerésében. 2018 decemberében, José Mourinho helyére lépve vette át a csapatot menedzserként.

A közlemény kitér arra is: „Bár az elmúlt hetek csalódást okoztak, nem szabad elfedniük mindazt a munkát, amelyet az elmúlt három évben végzett a hosszú távú siker érdekében.”

Egyelőre Michael Carrick vezeti a csapatot, Darren Fletcher marad a technikai igazgató, míg Mike Phelan és Kieran McKenna – akik Solskjaer stábjában is szerepeltek – egyelőre maradnak.

A klub főtulajdonosa, a Glazer család korábban már többször is kinyilvánította, hogy Zinedine Zidane-t szeretné menedzsernek.

Címlapról ajánljuk

Dobrev Klára a Ligetben: "fogd be a szádat, magyar dolgozó, mert különben kirúgunk, ezt üzeni Orbán Viktor kormánya"

Európai fizetéseket, európai nyugdíjat, európai egészségügyet, európai béreket sürgetett a Demokratikus Koalíció, az MSZP és a Párbeszéd európai parlamenti (EP-) listavezetője szerdán Budapesten. Dobrev Klára közölte, erős Európát akar, amely minden magyarra tud vigyázni, akkor is, ha a kormánnyal szemben kell megvédenie őket.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.05.02. csütörtök, 18:00
Könnyid László
a Magyar Turisztikai Ügynökség főigazgatója
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×