eur:
390.78
usd:
365.46
bux:
68142.02
2024. április 30. kedd Katalin, Kitti
Szatmári András, miután kikapott az iráni Ali Pakdamantól a 32 között a férfi kardozók egyéni versenyében a világméretű koronavírus-járvány miatt 2021-re halasztott 2020-as tokiói nyári olimpián a Makuhari Rendezvényközpontban 2021. július 24-én.
Nyitókép: Illyés Tibor

Szatmári András: már boldog vagyok az olimpiai bronzérem miatt

Az egyéniben Tokióban rögtön búcsúzott kardozónak a játékok után a motiváció visszaszerzése a legnehezebb.

Még bizonytalan a vívók új szezonja, de már megkezdte felépíteni magát az új olimpiai ciklus versenyeire a világ- és Európa-bajnok, olimpiai bronzérmes kardozó Szatmári András.

"Volt egy egy-másfél hónapos pihenőnk, szeptember közepén kezdtünk mozgolódni. Előző hétre Ausztriába mentünk egy magaslati, erőnléti edzőtáborba, ami jól sikerült, bár kicsit megfáztam" - idézte fel a vívó az elmúlt hetek történéseit.

Várja már a következő feladatokat, különösen annak ismeretében, hogy

sem tavaly, sem idén nem tudják megrendezni az Európa-bajnokságot, de ha meg lett volna tartva, akkor sem biztos, hogy szerepel rajta.

"Az edzőmmel egyeztettünk, nem biztos, hogy szakmailag megfelelően fel tudtunk volna készülni. Tehát nem annyira sajnálom, hogy elmarad, mert szeretem méltó módon képviselni a hazámat" - ecsetelte Szatmári András, aki november 11-13-ra készen áll majd az orléans-i grand prix-versenyre, ez egyéni viadal lesz.

Hogy mennyire tisztultak le a Tokióban történtek benne, arról azt mondta, át tudja értékelni, mi történt.

"Már boldog vagyok, hogy bronzérmet tudtam nyerni az olimpián, látom magam előtt a feladatokat, bizakodom benne, hogy Párizsban is ott tudok lenni és javítani tudok az eredményeimen; nagyon sok idő nincs is, a két világbajnokság közül a második már kvalifikációs lesz" - szögezte le.

Beismerte, a pihenőidejében szinte semmit sem mozgott, "néha egy kis foci vagy tenisz" fért bele, keresni is kellett a motivációt az újrakezdéshez.

KAPCSOLÓDÓ HANG
Címlapról ajánljuk
Nagy Sándor Gyula: latinos hiszti miatt tűnt el négy napra a spanyol kormányfő

Nagy Sándor Gyula: "latinos hiszti" miatt tűnt el négy napra a spanyol kormányfő

Nem mond le hivataláról Pedro Sánchez spanyol miniszterelnök, aki azt követően helyezte kilátásba távozását, hogy felesége ellen vizsgálat indult egy korrupciós ügyben. Nagy Sándor Gyula, a Budapesti Corvinus Egyetem egyetemi tanára szerint ez az ügy egy tízéves, a kormányfő és családja számára rendkívül megterhelő folyamat egyik állomása, ezért négy napra el is csendesedett az ország vezetője.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.04.30. kedd, 18:00
Szánthó Miklós
az Alapjogokért Központ főigazgatója
Elképesztő negatív áramár született Magyarországon, ami még komoly problémákhoz vezethet

Elképesztő negatív áramár született Magyarországon, ami még komoly problémákhoz vezethet

Minden idők második legalacsonyabb áramára alakult ki ma a magyar áramtőzsdén a holnapi munkaszüneti napra mínusz 108,16 euró/megawattórás szinten, ami a 6000 MW feletti beépített naperőmű kapacitás, a napsütéses idő és a munkaszüneti nap kombinációja mellett született. Ez, és az elmúlt napokban kialakult mínusz 40-60 euró körüli napközbeni árszintek még komoly következményekkel járhatnak a naperőmű piac egyes szereplői, illetve az ipari energiafogyasztók számára is.

EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×