eur:
389.3
usd:
364.22
bux:
68189.3
2024. május 2. csütörtök Zsigmond
A pályára érkeznek a Ferencváros játékosai a Bajnokok Ligája-selejtezője negyedik fordulójának Young Boys - Ferencváros első mérkőzése előtt a berni Wankdorf stadionban 2021. augusztus 18-án.
Nyitókép: MTI/EPA-KEYSTONE/Alessandro Della Valle

Egygólos hátrányba került a Ferencváros a távoli gólok mérkőzésén

A Ferencváros fordulatos mérkőzésen, több mint egy órán keresztül emberelőnyben játszva, 3-2-re kikapott Bernben a Young Boystól a Bajnokok Ligája playoff körében. A visszavágót kedden rendezik majd, a Groupama Arénában.

A zöld-fehérek kezdő tizenegye az eltiltott Civic és a sérült Tokmac nélkül a következő: Dibusz – Wingo, Blazic, Kovacevic, Botka – Laidouni, Haratin, Somália – Zubkov, Boli, Uzuni. Ez azt jelenti, hogy az edző ismét a négyhátvédes formáció mellett döntött, s a három sok futásra képes, nagy munkabírású középpályás elé három csatárt is állított.

A svájci bajnok a Faivre – Hefti, M. A. Camara, Zesiger, U. Garcia – Fassnacht, Sierro, C. Martins, Ngamaleu – Elia, Siebatcheu tizeneggyel kezd, azaz nem játszik (egyelőre) Miralem Szulejmani. Szerepel ellenben a védelem Cédric Zesiger, akit a Berner Zeitung az idény eddigi legjobb YB-játékosának nevezett. Nem az első számú kapus, David von Ballmoos véd, akinek felsőcomb-sérülése van, hanem Guillaume Faivre.

Az első perc után már épolnia keleltt a ferencvárosi stábnak, Somália szemhéja felrepedt, miután összefejelt Sierróval. Nagyszerű a hangulat a berni Stade de Suisse-ben, szemre nagyon jól néz ki a műfű, noha, nem biztos, hogy kellemes futballozni rajta.

Az első hat percben a svájciaknál volt többet a labda, de eddig semmi gond. Izgalmat csak Dibusz Dénes az utóbbi időben szokatlan bizonytalansága okozott, szerencsére tudott korrigálni. Mindazonáltal nagyon jó lenne, ha tudná egy kicsit birtokolni a labdát a Fradi.

Somáliát újra ápolni kellett.

Siebatcheu sárga lapot kapott, mert a Ferencváros tizenhatosánál rátalpalt Kovacevicre.

Vezet a Ferencváros! A 14. percben Camara hibázott a jobbhátvéd helyén Boli megszerezte a labdát, észlelte a helyzetet, aztán kegyetlenül bebombázta a labdát a hálóba, nagyjából 14 méterről. 1-0 a Ferencvárosnak.

Két percen belül egyenlített a Young Boys, Elia 20 méteres lövése után megpattant a labda Fassnacht hátán (!), Dibusz csak bele tudott ütni a labdába, védeni nem sikerült, 1-1.

Zesiger sárga lapot kapott a Boli elleni szabálytalanságáért. Nem sokkal később Haratin is kapott egyet, nyújtott lábas belépőjért. Nem játszhat majd kedden, a Groupama Arénában.

A 25. percben Zubkov kitűnő labdát adott a tizenhatoson belül lévő Botkának, akit Hefti felrúgott – egy piros lapért. A tizenegyest Uzuni a kapufára lőtte, onnan a labda s kapufára pattant, Laidouni berohant, két védőt megelőzve a kapuba préselte a labdát, de a játékvezető (és a VAR) kifelé ítélt szabadrúgást, mert a francia középpályás a rúgás előtt bemozdult a büntetőterületen belülre.

A 39. percben egy bal oldali beadás után Dibusz egy védőtől és egy csatártól zavarva középre ütötte ki a labdát,. s Sierro 19 méteres lövése a fejek mellett utat talált a magyar kapu bal oldalába, 2-1 a Young Boysnak.

A félidő 49 percig tartott, Fassnacht és laidouni lövésével zárult, mindkét oldalon védett a kapus.

Eltelt hat perc a második félidőből, paprikás a légkör, helyzet nélkül.

Elia megugrott volna, de Somália személyében emberére akadt.

Az 56. percben Zubkov szabadrúgását Faivre vetődve kiütötte.

Három perccel később Camara szabadon lőhetett 12 méterről a jobb sarokra, Dibusz Dénes leért.

A 65. percben Ulysses Garcia erőszakosan labdát szerzett, majd bevezette a védők közé a labdát és 17 méterről kilőtte a bal sarkot, 3-1 a Young Boysnak.

Peter Stöger a hátvéd Botka Endre helyére csatárt, Ryan Mmaeét küldött be.

Egy újabb svájci lövés kerülte el a Fradi kapuját. Nem látszik, hogy a Ferencváros emberelőnyben játszik.

Ettől függetlenül szépített, Franck Boli a tizenhatoson kívülről nagyon pontosan lőtte fel a labdát a felső sarokba. Nagyon fontos gól!

Az utolsó percekben aktívabb a Ferencváros, egy keresztbe lőtt, megpattanó labda alig kerülte el Ryan Mmaee fejét.

Vége a mérkőzésnek, 3-2-re nyert a Young Boys.

A mérkőzés jegyzőkönyve

Young Boys (svájci)-Ferencvárosi TC 3-2 (2-1)

Bern, 15 652 néző, v.: William Collum (skót)

gólszerzők: Elia (16.), Sierro (39.), Garcia (65.), illetve Boli (14., 82.)

piros lap: Hefti (25.)

sárga lap: Siebatcheu (12.), Zesiger (19.), Elia (25.), illetve Haratin (22.), Laidouni (48.), Blazic (68.)

Young Boys: Faivre - Hefti, Camara, Zesiger, Garcia - Fassnacht (Maceiras, 86.), Sierro (Rieder, 75.), Martins, Ngamaleu - Elia (Mambimbi, 86.), Siebatcheu (Kanga, 56.)

Ferencvárosi TC: Dibusz - Wingo, Blazic, Kovacevic, Botka (Mmaee, 69.) - Laidouni, Haratin, Somália - Zubkov (Mak, 79.), Boli, Uzuni (Szánthó, 86.)

Címlapról ajánljuk
Erőszakba torkollottak a diáktüntetések Amerika-szerte

Erőszakba torkollottak a diáktüntetések Amerika-szerte

Az Egyesült Államokban zajló, Gáza-párti diáktüntetések közepette több száz embert letartóztatott a rendőrség. New Yorkban rohamrendőrök hatoltak be egy egyetemi campus egyik épületébe, Los Angelesben két ellentábor csapott össze a rendőrök felvonulása előtt.

Grád Ottó: a nagyobb árcsökkenésre a gázolajnál lehet majd számítani

Hétfőn 10 forinttal csökkentette az üzemanyagok árát a Mol, szombattól egy rendkívüli változással még tovább csökkennek az árak itthon. A Magyar Ásványolaj Szövetség főtitkára szerint ez a bejelentés új helyzetet teremt a kiskereskedelmi piacon. A változáshoz valamilyen mértékben várhatóan minden töltőállomás alkalmazkodik majd és árakat csökkent - mondta az InfoRádiónak Grád Ottó.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.05.02. csütörtök, 18:00
Könnyid László
a Magyar Turisztikai Ügynökség főigazgatója
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×