eur:
394.01
usd:
363.56
bux:
66169.03
2024. március 3. vasárnap Kornélia
Nyitókép: Pixabay.com

Nagy múltú horvát edző veszi át a fehérvári női kézisek irányítását

Boris Dvorsek nagy megtiszteltetésnek tartja, hogy az egyik legjobb női bajnokságban dolgozhat.

Boris Dvorsek személyében horvát vezetőedzője lesz az Alba Fehérvár KC-nak a női kézilabda NB I következő évadában – jelentették be a legutóbbi idényben tizedik helyezett klub szerdai sajtótájékoztatóján. Az új edző munkáját az eddigi vezetőedző, Józsa Krisztián és Siti Eszter segíti másodedzőként.

Balássi Imre klubelnök elmondta, az előző szezon rendkívül nehéz volt, ezért döntöttek úgy, hogy a szakmai stábot kiegészítik egy tapasztalt edzővel, így esett a választás a horvát trénerre. Kiemelte,

Magyarországon ismeretlen edzőről van szó, akinek azonban komoly múltja van,

hiszen felnőtt férfi és női, illetve utánpótlás vonalon is bizonyított már, a többi között 2013-ban SEHA Ligát nyert a PPD Zagreb férficsapatával, ezen felül a horvát női válogatottal segédedzőként olimpián is szerepelt.

Boris Dvorsek nagy megtiszteltetésnek nevezte, hogy az egyik legjobb női bajnokságban dolgozhat. Hozzátette, Horvátország is komoly kézilabdakultúrával rendelkezik, ennek ellenére talán csak a férfi bajnok PPD Zagreb büszkélkedhet hasonló infrastruktúrával, mint az Alba Fehérvár.

A tréner közölte, hogy új csapata több tavalyi meccsét is látta, és ezek alapján három fő területen szeretne nagy változásokat elérni:

egyrészt a védekezésen javítani, másrészt attraktív, látványos támadójátékot játszatni, harmadrészt jelentősen javulni a fizikai felkészültség terén.

A klub új játékosok leigazolását is bejelentette. Székesfehérváron folytatja pályafutását Hudák Emma szlovák válogatott jobbátlövő, aki Mosonmagyaróvárról érkezett, mint ahogy Domokos Dalma jobbszélső is, míg Takó Viktória junior Európa-bajnok balátlövő a NEKA-tól igazolt az Alba Fehérvárhoz. Jelezték, hogy a keret nem végleges, több saját nevelésű ifjúsági korú játékos a felnőttekkel készül, akik bekerülhetnek a keretbe, valamint egy, a tokiói olimpián szereplő irányítót fognak még igazolni, akit csak a világeseményt követően jelentenek be.

Címlapról ajánljuk
Roma munkavállalókat szeretne foglalkoztatni épülő szlovákiai gyárában a Volvo

Roma munkavállalókat szeretne foglalkoztatni épülő szlovákiai gyárában a Volvo

A Kassa mellett épülő Volvo autógyár komolyan érdeklődik a romák foglalkoztatása iránt. Robert Fico miniszterelnök a kassai kihelyezett kormányülésen közölte, a kabinet elsőrendű érdeke, hogy együttműködjön az autógyárakkal, hogy Szlovákia továbbra is vonzó maradjon az iparágnak. Ennek ellenére továbbra is látszik, hogy már most is akut hiány van a szakképzett munkaerőből.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.03.04. hétfő, 18:00
Kovács Zsolt
öngondoskodásért felelős miniszteri biztos
Dróntámadás érte a Krímet, haladnak előre az oroszok keleten – Háborús híreink vasárnap

Dróntámadás érte a Krímet, haladnak előre az oroszok keleten – Háborús híreink vasárnap

Orosz közlés szerint Ukrajna vasárnapra virradó éjjel összesen 38 drónnal támadta a Krím félszigetet. Feodoszija kikötőjében több robbanást is lehetett hallani, a közúti forgalmat korlátozták a környéken. Értesülések szerint Ukrajna európai szövetségesei több mint egymillió tüzérségi lőszert szállíthatnak le a megtámadott országnak tavasszal. Olekszandr Szirszkij ukrán főparancsnok elismerte, hogy az Avgyijivka szektorban szolgáló egyes parancsnokok téves számításai befolyásolták a védelmi állások stabilitását.

EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×