eur:
392.17
usd:
366.54
bux:
67039.3
2024. április 26. péntek Ervin
BUCHAREST, ROMANIA - JUNE 12: (BILD ZEITUNG OUT) Christoph Baumbartner of Austria jump in the water during the training ahead of the Euro 2020 Group C at National Arena on June 12, 2021 in Bucharest, Romania. (Photo by Christian Preda/DeFodi Images via Getty Images)
Nyitókép: Photo by Christian Preda/DeFodi Images via Getty Images

Az osztrákok nem akarnak úgy járni, mint a magyarok ellen

Julian Baumgartlinger, az osztrák válogatott – egyébként sérült, aligha a kezdőcsapatba kerülő – csapatkapitánya a magyarok elleni, 2016-os bordeaux-i mérkőzésre visszagondolva latolgatta, mire is lenne szüksége a csapatának Bukarestben, a ma 18 órakor kezdődő, az észak-macedónok elleni találkozón.

„Tudjuk, mire számíthatunk, s azt is, hogy mit kell elkerülnünk” – mondta, előbb az ellenfél erősségeire utalva, majd pedig arra, hogy az öt éve nagyszerű Eb-selejtezős mérleggel az Eb-re érkező, talán túlontúl magabiztos osztrák válogatott kikapott a nyitányon a magyaroktól, majd nyeretlen maradt a portugálok és az izlandiak ellen is.

Bukarestre szombaton özönvízszerű eső zúdult, a Nemzeti Stadion gyepén is állt a víz, ezért az osztrák csapat nem is tudott edzeni, a labda nem pattant fel az ázott talajról. Christoph Baumgartner és Stefan Posch azzal szórakoztatta magát, hogy a vizes füvön meddig tudnak hason csúszni.

Franco Foda, a válogatott német szövetségi kapitánya arra számít, hogy csapatuk sokat fogja birtokolni a labdát, ugyanakkor felhívta a figyelmet arra is, hogy az észak-macedónok várhatóan a kontrákra építenek majd, erre pedig nagyon kell figyelniük.

Az egykori Jugoszlávia tagköztársaságai közül Észak-Macedónia a negyedik, amelyik Európa-bajnoki résztvevő lesz, a horvátok, a szerbek és a szlovénok szerepeltek már korábban a kontinensbajnokságon. A 26-os keretből ketten magyar klub tagjai, Kire Risztevszki (Újpest) és Viszar Muszliu (MOL Fehérvár), de korábban Enisz Bardhi, Szefan Szpirovszki és Boban Nikolov is játszott nálunk.

A csapatuk első számú sztárja Goran Pandev, aki már 38 éves lesz a következő hónapban. Húsz éve futballozik olasz klubokban (egyetlen szezont közben a török Galatasaraynál töltött), az Internazionale, a Lazio és a Napoli mezét is viselte, 2015 óta a Genoa tagja.

Várható összeállítások

Ausztria: Bachmann – Lainer, Dragovic, Hinteregger, Friedl – Grillitsch, Alaba – Lazaro, Sabitzer, Baumgartner – Kalajdzic.

Észak-Macedónia: Dimitrievszki – Velkovszki, Muszliu, Risztevszki – Risztovszki, Nikolov, Ademi, Elmasz, Bardhi – Pandev, Trajkovszki.

Címlapról ajánljuk
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.04.29. hétfő, 18:00
Csányi Sándor
az OTP Bank elnök-vezérigazgatója
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×