eur:
394.89
usd:
363.21
bux:
65450.33
2024. március 19. kedd Bánk, József
A FTC-Rail Cargo Hungaria játékosai ünnepelnek, miután 28-21-re nyertek a Kisvárda Master Good SE ellen a női kézilabda Magyar Kupa bronzmérkőzésén a Veszprém Arénában 2021. május 16-án.
Nyitókép: MTI/Vasvári Tamás

Bronzérmesek a Ferencváros női kézisei

A Ferencváros 28-21-re legyőzte a Kisvárda csapatát a női kézilabda Magyar Kupa bronzmérkőzésén a veszprémi négyes döntő második, vasárnapi játéknapján.

A szabolcsiak egyszer sem vezettek a mérkőzésen.

Könnyen került helyzetbe a Kovacsics Anikót és Csiszár-Szekeres Klárát nélkülöző Ferencváros, de eleinte nem voltak hatékonyak a lövései. A kétes szituációkban a játékvezetők ítéletei rendre a fővárosiaknak kedveztek, ennek ellenére a 25. percig remekül tartották magukat (10-11) a szabolcsiak, gyakran meg tudták játszani a beállójukat, és mivel két másodperccel a szünet előtt ismét betaláltak, csak két gól volt a hátrányuk a meccs felénél.

A Kisvárda a második félidőben sem tudta átvenni a vezetést, pedig a kapusának lecserélésével átállt a létszámfölényes támadójátékra. Az FTC ekkor jobban használta ki ellenfele hibáit, fokozatosan növelte előnyét, a hajrában pedig magabiztosan megőrizte azt.

Angela Malestein négy góllal, a kapusok közül Bíró Blanka 13, Janurik Kinga pedig két védéssel járult hozzá a Ferencváros sikeréhez. A túloldalon Dombi Luca ötször volt eredményes, Mátéfi Dalma 13, Leskóczi Boglárka pedig két védést mutatott be.

Címlapról ajánljuk

Állami támogatások: komoly feszültségforrás készül az EU-tagállamok között

A kormányok állami támogatásokat nyújthatnak gazdaságaik versenyképességének növelése érdekében, és ezzel nem minden tagállam ért egyet. Máthé Réka Zsuzsánna, a Nemzeti Közszolgálati Egyetem Európa Stratégia Kutatóintézetének tudományos munkatársa szerint az ideiglenes szabályozás nagy nyertese a német, a francia és a magyar gazdaság.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.03.19. kedd, 18:00
Hankó Balázs
a Kulturális és Innovációs Minisztérium innovációért és felsőoktatásért felelős államtitkára
Kiderült: év végéig visszatöltik amerikai olaj-készleteket, és csak átmeneti az új LNG-projektek blokkolása

Kiderült: év végéig visszatöltik amerikai olaj-készleteket, és csak átmeneti az új LNG-projektek blokkolása

Az Egyesült Államok energiaügyi minisztere azt jelentette be hétfőn, hogy az év végére az ország stratégiai kőolajkészlete (SPR) várhatóan eléri vagy meghaladja a két évvel korábbi szintet, amikor egy példátlanul nagy, 180 millió hordós készletleépítés indult el az olajárak letörése érdekében. Jennifer Granholm azt is hangsúlyozta, hogy csak átmeneti jellegű, mindössze néhány hónapig tartó szünetet jelent a Biden-adminisztráció döntése, hogy megállították a további LNG-kapacitások kiépülését, amelyek exporta vitték volna a cseppfolyós földgázt.

EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×