eur:
394.08
usd:
368.38
bux:
66376.55
2024. április 25. csütörtök Márk
Nyon, 2017. február 9.Aleksander Ceferin, az Európai Labdarúgó-szövetség, az UEFA elnöke sajtóértekezletet tart a szervezet végrehajtó bizottságának ülése után Nyonban 2017. február 9-én. (MTI/EPA/Martial Trezzini)
Nyitókép: MARTIAL TREZZINI

Még mindig nem biztos, hogy nézők előtt játszhat a magyar válogatott Münchenben

Bár Bilbaótól és Dublintól azért vették el az Eb-rendezést, mert nem garantálták, hogy nézők lehetnek a meccseiken, Alek­sander Ceferin UEFA-elnök azt mondja, a végső szó a helyi hatóságoké.

Habár az UEFA pénteken meghagyta Münchent az Európa-bajnokságot rendező városok között, sajtóhírek szerint egyáltalán nem biztos, hogy a Németországban megrendezendő mérkőzésekre beengedik a minimálisan vállalt 14 500 szurkolót. Ez látszólag szembemegy az európai szövetség kommunikációjával, hiszen a rendezőktől a szervezet eddig azt várta el, adjanak garanciát a lelátók legalább huszonöt százalékos telítettségére. Ha Bilbaótól és Dublintól éppen erre hivatkozva vették el a rendezést – előbbi helyét Sevilla, utóbbiét megosztva Szentpétervár és London vette át –, München miért tarthatta meg a jogot?! – írja az nso.hu.

„Nem arra kértünk garanciát, hogy mindenképp nézők előtt rendezzék meg a mérkőzéseket, hanem arra, hogy ha a járványhelyzet lehetővé teszi, a rendező városok tegyenek meg mindent, hogy beengedhessék a szurkolókat a stadionokba    – idézi Alek­sander Ceferin, az UEFA elnöke magyarázatát a nau.ch alapján a lap.  –

Senki sem gondolja, hogy mindenáron ragaszkodunk a drukkerekhez, a végső döntés minden esetben a helyi hatóságoké.

Az oltások, a tesztek, a higiéniás állapotok biztosítása ugyanakkor hitet adott nekünk, és olyan városokkal dolgozunk együtt, amelyek osztoznak ebben. Törekszünk rá, hogy az élethez hasonlóan a futball is minél előbb visszatérjen a régi kerékvágásba.”

A német közvélemény szerint nem biztos, hogy a három müncheni csoportmérkőzésen (a 2014-es világbajnok a vb-címvédő franciákat, a legutóbbi Eb-t megnyerő portugálokat és a magyar válogatottat fogadja az Allianz Arénában) és az oda tervezett negyeddöntőn lesznek szurkolók.

A Német Labdarúgó-szövetség (DFB) müncheni rendezésért felelős bizottságának vezetője, Philipp Lahm is csak reményét tudta kifejezni ezzel kapcsolatban. „Mindenki nagyon szeretné, ha beengedhetnénk a szurkolókat a stadionba   – idézi a Bayern München és a német válogatott korábbi klasszisa ZDF televíziónak adott nyilatkozatát az nso.hu.   – Fontos lépés lenne, hiszen azt mutatná, kezdjük magunk mögött hagyni a járványt, és a város a vendéglátás, illetve a kultúra szempontjából is sokat profitálna belőle. Természetesen tudatában vagyunk, hogy az első csoportmérkőzés szélsebesen közeledik, a döntésnek azonban nincs előre lefektetett határideje. Ha az illetékesek úgy határoznak, beengedik a drukkereket, azon leszünk, hogy minél hamarabb és zökkenőmentesebben megszervezzük.”

A lap arra hívja fel a figyelmet, hogy május elején az UEFA újabb jegyértékesítési szakaszt tervez az Európa-bajnokságra kijutott válogatottak szurkolóinak, így a magyar drukkerek előtt újabb lehetőség nyílik a jegyvásárlásra az UEFA hivatalos jegyértékesítési platformján keresztül.

Címlapról ajánljuk
Az Egyesült Államok lépett a TikTokkal szemben, ketyeg az óra a kínai vállalatnak

Az Egyesült Államok lépett a TikTokkal szemben, ketyeg az óra a kínai vállalatnak

A platform jelenleg a legnépszerűbb a fiatalok körében, és amellett, hogy rengeteg időt töltenek el rajta, a megjelenő tartalmak jelentős befolyással vannak a felhasználókra politikailag is. A meghozott törvény arra kényszeríti a kínai vállalatot, hogy amerikai kézbe adja tengerentúli leányvállalatát, ám az államvezetés úgy is dönthet, hogy titkos technológiává nyilvánítja az algoritmust, így viszont 170 millió felhasználó maradhat hoppon.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.04.25. csütörtök, 18:00
Bóka János
európai uniós ügyekért felelős miniszter
Alig mozdult az amerikai részvénypiac

Alig mozdult az amerikai részvénypiac

Reggel az ázsiai tőzsdéken kedvező hangulatban telt a kereskedés, ezt követően azonban Európában és Amerikában is elfogyott a lendület délutánra a tőzsdéken. Az üzemanyagárakról szóló bejelentést követően is erős a Mol, az olajcég árfolyama  2 százalékos pluszban zárt. Amerikában kis mértékű, vegyes irányú elmozdulás volt látható. Hasonló témákkal is foglalkozunk a május 16-i Portfolio Investment Day 2024 konferenciánkon, amelyen a részvétel regisztráció után ingyenes. Regisztráció és jelentkezés itt.

EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×