INFORÁDIÓ
2021. szeptember 19. vasárnap
Vilhelmina

sós csaba

úszóválogatott

olimpia

tokió

duna aréna

kerethirdetés

A későbbi győztes Mihályvári-Farkas Viktória az 1500 méteres gyorsúszás döntőjében az úszók országos bajnokságán a budapesti Duna Arénában 2021. március 27-én.

Sós Csaba minden várakozását fölülmúlta az ob

Infostart / InfoRádió - Farkas Dávid

Szerdán válik hivatalossá, hogy a magyar úszóválogatott tagjai közül kiknek a helye lesz biztos a tokiói olimpiáig. A Duna Arénában rendezett országos bajnokságon többen is remekeltek, így a csapat nagyját minden bizonnyal kihirdetheti a szövetség.

Nemcsak a Tüskeuszodában rendezett februári teszten látottaknál, hanem az elvárásoknál is jobban teljesítettek a versenyzők az országos bajnokságon. Sós Csaba szövetségi kapitány - akinek a bajnokság minden várakozását fölülmúlta - kiemelte az úszók hozzáállását is. Mint mondta, csalódást senki sem okozott számára, és tisztában volt vele, hogy lehet olyan, aki még nincs az elvárt állapotban.

"A csapat nagy része jól úszott, és látható volt, hogy mindenki kitesz magáért a világ egyik, ha nem legjobb uszodájában, a Duna Arénában ezen a komoly, tétre menő versenyen, amelyre legutóbb tavaly decemberben került sor Kaposváron" - összegzett az InfoRádióban.

A szakvezető kitért az ob-t egyéniben hat arany- és egy ezüstéremmel záró Milák Kristófra is.

"Függetlenül attól, hogy nagyon jó időeredményeket úszik, a világranglista élén van, és szuperlatívuszokban beszélhetünk róla a különféle versenyszámokban,

az, hogy a négy nap meg sem kottyant neki, hogy a számait többször képes leúszni világszinten, nagyon ígéretes a jövőjére nézve"

– fogalmazott Sós Csaba, aki szerint láthatóan nem egy egyszámos verenyzőről van szó, noha mindenki a kvangdzsui 200 pillangóról ismerte meg igazán.

A kapitány arról is beszélt, hogy a férfiaknál 200 vegyesen és 200 gyorson nem tud még biztos csapatot hirdetni. Cseh Lászlótól és Kozma Dominiktól a budapesti Európa-bajnokságig komoly előrelépést vár.

Hozzátette: nem arról van szó, hogy nem fogadja el azt az időeredményt, amit korábban úsztak, csak egyelőre még nincsenek abban a helyzetben, hogy élveznék a „védettséget”, amit mindkettejüknek szívből kíván. Cseh Lászlónak a legendás pályafutása méltó befejezése végett, Kozma Dominiknak pedig, mert „szükség van rá, mint egy falat kenyérre” a férfi váltóban, amiben az edzőbizottságban is egyetértés van. Tehát

mindkét versenyzőnek nyitva áll az ajtó, és minden attól függ, hogy hogyan sikerül nekik a következő két hónap.

A szövetség elnöksége szerdán dönt Sós Csaba előterjesztéséről.

Nyitókép: MTI/Koszticsák Szilárd

Kapcsolódó hang

Sós Csaba minden várakozását fölülmúlta az ob
 
A címlapról ajánljuk

×

Iratkozzon fel hírlevelünkre

és nem marad le az Infostart legfontosabb híreiről.
FELIRATKOZOM
×
INFOSTART
 
INFORÁDIÓ
PARTNEREINK
Sixt    iCom
infostart
AZ INFORÁDIÓ HÍRPORTÁLJA 
 
 

Médiaszolgáltatási tevékenységét a Médiatanács a Médiatanács Támogatási Program keretében támogatja.

NMHH
Az Év Honlapja 2018