eur:
394.24
usd:
369.95
bux:
65045.06
2024. április 20. szombat Tivadar
Wladár Sándor olimpiai bajnok, a Magyar Úszó Szövetség (MÚSZ) elnöke átadja az aranyérmet Milák Kristófnak a férfi  200 méteres pillangóúszás döntőjének eredményhirdetésén a 18. vizes világbajnokságon a dél-koreai Kvangdzsuban 2019. július 24-én. A 19 éves magyar versenyző 1:50.73 perces idővel csapott célba, ezzel Michael Phelps 2009-es, 1:51.51-es rekordját adta át a múltnak.
Nyitókép: MTI/Kovács Tamás

Wladár Sándor: ha Milák Kristófot bedugjuk egy dunsztos üvegbe, arannyal tér haza Tokióból

Négy érem, egy arany – ez a tokiói úszócél a Magyar Úszó Szövetség elnöke szerint.

Négy magyar úszóéremmel számol a tokiói olimpián a sportági szövetség elnöke. Wladár Sándor az InfoRádióban arról is beszélt, hogy a sikeres szerepléshez a versenyzőknek és az edzőknek minden más szempontot félretéve kell az ötkarikás játékokra fókuszálniuk.

"Nagyon jó hír, hogy már biztosan lesz tokiói olimpia, még ha voltak is ezzel ellentétes hangok január-februárban. Örülök, hogy a felhők elmentek, és így mindenki tud a feladatára koncentrálni, megkönnyebbült, hogy megmérettetés lesz. Tragikus lett volna, ha idén is elmaradnak a játékok. A felkészülési terveket leadták, akár Selmeci Attila Milák Kristófét, akár Virth Balázs Kapás Boglárkáét" – említette férfi és női 200 pillangós világbajnokunkat.

Azt is tudni, ki milyen edzőtáborba megy, milyen versenyekre nevez a játékokig, ezek feltételeit a Magyar Úszó Szövetség biztosítja a válogatott sportolók esetében, "hogy senki ne csússzon el egy banánhéjon" – utalt arra, hogy korábban Kenderesi Tamás egy taxiból kiszállva lépett olyan szerencsétlenül, hogy elszakadt a keresztszalagja.

"Ha ezt a három hónapot megfelelően megcsinálják a sportolók, akkor egy dunsztos üvegbe bedugott Milák Kristóf teljesen biztos, hogy egy vagy két arannyal jön haza Tokióból"

– jelentette ki Wladár Sándor.

Az elnök most bizakodóbb, mint a március végi országos bajnokság előtt volt, igaz, a 2019-es világbajnokság idején, után még jobbak voltak a remények.

"Akár Rasovszky Krisóf, akár Kapás Boglárka, akár Milák Kristóf, akár Hosszú Katinka tényleg jó formát mutat" – mondta, és hozátette, egész pontosan minimum egy arany- és három más színű érmet vár.

KAPCSOLÓDÓ HANG
Címlapról ajánljuk
Kiderült, hány magyar dolgozik külföldön – és az is, mivel lehetne őket hazacsábítani

Kiderült, hány magyar dolgozik külföldön – és az is, mivel lehetne őket hazacsábítani

A magyarok főképpen a külföldön elérhető magasabb fizetés, az itthoni bizonytalanabb, kiszámíthatatlanabb jövő, valamint a "klíma" miatt vándorolnak ki valamelyik nyugat-európai országba – ez derült ki az Egyensúly Intézet felméréséből, amelyből javaslatcsomag is készült az intézet és a Vállalkozók és Munkáltatók Országos Szövetsége összefogásából. Az InfoRádió Kozák Ákost és Gazsi Attilát kérdezte.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.04.22. hétfő, 18:00
Dobrowiecki Péter Lengyelország-szakértő, az MCC Magyar-Német Intézet kutatási vezetője
Mitrovits Miklós történész, Lengyelország-szakértő
Hat héten át zajlik a világ leghosszabb választása: most dőlhet el másfél milliárd ember jövője

Hat héten át zajlik a világ leghosszabb választása: most dőlhet el másfél milliárd ember jövője

Indiában pénteken kezdődött meg a világ legnagyobb általános választása, amelyen közel 1 milliárd választásra jogosult adhatja le a szavazatát. A rendkívüli méretek miatt ezt a szokásosnál sokkal hosszabb időkeretben bonyolítják le, összesen hat héten keresztül zajlik a voksolás, eredményekre csak júniusban lehet majd számítani. A döntés nem könnyű, ugyanis számos olyan tényező van, amely befolyásolhatja a választók döntését. Elemzésünkben összeszedjük, hogy mi motiválhatja most az indiai szavazókat.

EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×