eur:
394.97
usd:
368.65
bux:
72094.79
2024. június 30. vasárnap Pál
Milák Kristóf világbajnoki ezüstérmes válogatott úszó a Glasgow-ban augusztus 3-án kezdődő Európa-bajnokságra készülő magyar úszóválogatottról és a kitűzött célokról tartott sajtótájékoztatón a margitszigeti Grand Hotelben 2018. július 31-én. Legalább tíz érem, köztük egynél több arany megszerzésében bízik a szövetségi kapitány.
Nyitókép: MTI/Szigetváry Zsolt

Az úszókapitány Milák Kristófról: ki kell mondani, gyorsúszásban is világklasszis

Új országos csúccsal győzött 100 méteres gyorsúszásban Milák Kristóf a Duna Arénában szombatig tartó ob-n, ahol a Honvéd sztárja már a negyedik aranyérmét szerezte, most pedig az ezúttal második Németh Nándor rekordját döntötte meg.

Azt látva, amit az ob első versenynapján produkált, azt gondolom, nem degradálva a kimagasló eredményeit, már semmin nem lepődhetünk meg – fogalmazott az InfoRádiónak a magyar úszóválogatott szövetségi kapitánya azzal kapcsolatban, hogy Milák Kristóf országos csúccsal, tokiói A-szintes idővel nyert 100 méter gyorson az úszók olimpiai kvalifikációs országos bajnokságának pénteki döntőjében.

Sós Csaba úgy véli, azzal, hogy Milák Kristóf 48.00-ás időt úszott, nagyon esélyes helyzetbe hozta a 4x100-as férfi gyorsváltót is, amely már biztos kvótával rendelkezett. Ugyan Szabó Szebasztián nem úszott most csúcsformában, de neki is van hasonlóan jó ideje, emlékeztetett a szakember, aki szerint ha még Kozma Dominik is felszívja magát, akkor a váltó szép reményekre lehet esélyes.

Mikák Kristóf remek teljesítménye ugyan felvetheti a kérdést, hogy vajon hány számot lehet majd érdemes vállalnia az olimpián, Sós Csaba igyekszik arra kapacitálni, hogy a 200 pillangó köré építsen mindent, és ott, aznap azt az egy számot kell mindenképp megnyerni. Tehát lebeszélné arról, hogy a 200 és 400 gyorsot forszírozza most még, tiszteletben tartva természetesen a véleményét. „Éppen elég lesz neki az első nap a 4x100-as gyorsváltó, ahol egy friss Milák akár bombameglepetést is okozhat.”

Sós Csaba inkább a budapesti Európa-bajnokság alkalmával ösztönözné a sportolót, hogy több gyors számot is ússzon, ami várható is, hiszen látható, gyorsúszásban is világklasszis.

KAPCSOLÓDÓ HANG
Címlapról ajánljuk
24 milliárdos programot indított a főváros – élhetőbb utcák épülhetnek

24 milliárdos programot indított a főváros – élhetőbb utcák épülhetnek

Az Egészséges utcák program célja a fővárosiak életminőségének javítása, a gyalogos és a kerékpáros közlekedés fejlesztése, a gépjárműforgalom csillapítása, valamint az akadálymentesítés. Balogh Samu, a főpolgármester kabinetfőnöke az InfoRádióban elmondta: szeptemberben derül ki, hogy mely kerületek kaphatnak támogatást. Pokorni Zoltán hegyvidéki polgármester szerint a kezdeményezésnek köszönhetően akár meghétszereződhet a zöldfelületek aránya a XII. kerületben.

"A határ a csillagos ég" - jelentette ki Orbán Viktor Bécsben

Új szövetség jött létre Európában három párt részvételével. Ez hazafias erőkből formálódik, és alapítói vezető szerepet játszanak országaikban. Más pártokat is várunk, hogy közösen, egyesült erővel biztosítsuk Európa jövőjét - mondta Herbert Kickl, az Osztrák Szabadságpárt elnöke Bécsben, miután Orbán Viktor miniszterelnökkel, a Fidesz elnökével, és Andrej Babissal, a cseh ANO vezetőjével találkozott.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.07.01. hétfő, 18:00
Orbán Balázs
a miniszterelnök politikai igazgatója, az MCC kuratóriumának elnöke
Indul a roham az otthonfelújítási milliókért: 10 dolog, amire nagyon figyelj!

Indul a roham az otthonfelújítási milliókért: 10 dolog, amire nagyon figyelj!

A kormány eredeti terveihez képest négyhetes csúszással, július 1-jén, hétfőn elindul az új Otthonfelújítási Program, amelyben legfeljebb 6 millió forintra lehet pályázni. A programban húszezer, 1991 előtti használatba vételi engedéllyel rendelkező családi ház legalább 30%-os energiahatékonyság-növelése valósulhat meg 108 milliárd forintnyi uniós forrásból. 10 pontban foglaljuk most össze, mire érdemes odafigyelniük a kérelmezőknek.

EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×