eur:
394.13
usd:
365.33
bux:
65384.6
2024. március 29. péntek Auguszta
Milák Kristóf világbajnoki ezüstérmes válogatott úszó a Glasgow-ban augusztus 3-án kezdődő Európa-bajnokságra készülő magyar úszóválogatottról és a kitűzött célokról tartott sajtótájékoztatón a margitszigeti Grand Hotelben 2018. július 31-én. Legalább tíz érem, köztük egynél több arany megszerzésében bízik a szövetségi kapitány.
Nyitókép: MTI/Szigetváry Zsolt

Az úszókapitány Milák Kristófról: ki kell mondani, gyorsúszásban is világklasszis

Új országos csúccsal győzött 100 méteres gyorsúszásban Milák Kristóf a Duna Arénában szombatig tartó ob-n, ahol a Honvéd sztárja már a negyedik aranyérmét szerezte, most pedig az ezúttal második Németh Nándor rekordját döntötte meg.

Azt látva, amit az ob első versenynapján produkált, azt gondolom, nem degradálva a kimagasló eredményeit, már semmin nem lepődhetünk meg – fogalmazott az InfoRádiónak a magyar úszóválogatott szövetségi kapitánya azzal kapcsolatban, hogy Milák Kristóf országos csúccsal, tokiói A-szintes idővel nyert 100 méter gyorson az úszók olimpiai kvalifikációs országos bajnokságának pénteki döntőjében.

Sós Csaba úgy véli, azzal, hogy Milák Kristóf 48.00-ás időt úszott, nagyon esélyes helyzetbe hozta a 4x100-as férfi gyorsváltót is, amely már biztos kvótával rendelkezett. Ugyan Szabó Szebasztián nem úszott most csúcsformában, de neki is van hasonlóan jó ideje, emlékeztetett a szakember, aki szerint ha még Kozma Dominik is felszívja magát, akkor a váltó szép reményekre lehet esélyes.

Mikák Kristóf remek teljesítménye ugyan felvetheti a kérdést, hogy vajon hány számot lehet majd érdemes vállalnia az olimpián, Sós Csaba igyekszik arra kapacitálni, hogy a 200 pillangó köré építsen mindent, és ott, aznap azt az egy számot kell mindenképp megnyerni. Tehát lebeszélné arról, hogy a 200 és 400 gyorsot forszírozza most még, tiszteletben tartva természetesen a véleményét. „Éppen elég lesz neki az első nap a 4x100-as gyorsváltó, ahol egy friss Milák akár bombameglepetést is okozhat.”

Sós Csaba inkább a budapesti Európa-bajnokság alkalmával ösztönözné a sportolót, hogy több gyors számot is ússzon, ami várható is, hiszen látható, gyorsúszásban is világklasszis.

KAPCSOLÓDÓ HANG
Címlapról ajánljuk

Teljes a patthelyzet a bécsi repülőtéren

Hiába a 36 órás sztrájk, megszakadtak a tárgyalások a szakszervezetek és az Austrian Airlines osztrák légitársaság között. A dolgozók a Lufthansa leányvállalatánál ugyanolyan béreket követelnek, mint az anyacégnél, ahol egyébként a közelmúltban zárult egy sikeres munkabeszüntetés.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.04.02. kedd, 18:00
Káel Csaba
a MÜPA vezérigazgatója, filmügyi kormánybiztos
Durvul a nyilatkozatháború a moszkvai merénylet körül, újfajta bombát vethetett be Oroszország – Háborús híreink csütörtökön

Durvul a nyilatkozatháború a moszkvai merénylet körül, újfajta bombát vethetett be Oroszország – Háborús híreink csütörtökön

Marija Zaharova, az orosz külügyminisztérium szóvivője azt mondta, az Iszlám Államnak nem voltak meg a képességei egy a krasznogarszkihoz hasonló terrortámadás kivitelezésére, és Ukrajnára és a Nyugatra igyekezett terelni a gyanút. Kirilo Budanov, az ukrán katonai hírszerzés feje úgy nyilatkozott, Oroszországnak legkésőbb február közepe óta tudomása volt a készülő támadásról, ennek ellenére nem tettek semmit. A harkivi rendőrség vezetője szerint Oroszország egy új típusú irányított bombát vethetett be a városban szerdán, az UMPB D-30-at.

EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×