eur:
392.27
usd:
366.85
bux:
67039.3
2024. április 27. szombat Zita
Nyitókép: Facebook/Katinka Hosszu

Megszólalt Hosszú Katinka: "sajnos elkényelmesedtem"

A járványhelyzet a versenyzésen keresztül a minőségi edzést is elvette a háromszoros olimpiai bajnok úszótól, aki két számot biztosan vállal Tokióban.

Az úszók országos bajnoksága után a Nemzeti Sport hosszabban is szóra bírta Hosszú Katinkát, hogy a háromszoros olimpiai bajnoktól állapotjelentést kérjen a tokiói olimpia előtt négy hónappal.

A korábban versenyeit is edzésként felhasználó úszónőt keményen sújtotta a karantén, hosszú időre kiesett a versenyzésen keresztül tehát a megszokott edzésritmusból is.

"Kell ám idő hozzá, hogy az ember visszaérjen arra a szintre, ahol járt"

– kommentálta, hogy az ob-n még rendesen gyengébb időket úszott, mint amiket korábban tudott.

A járványban a legnagyobb problémát számára az jelentette, hogy verseny híján "elég, ha csak kicsivel alacsonyabbra teszed a lécet. (...) Elkényelmesítheti az embert a megváltozott helyzet, én, aki nem ehhez voltam szokva, legalábbis így jártam".

A járvány alatt ment az uszdába és a konditerembe is, megcsinált mindent, "de ez nem elég".

"Azt a napi tíz-tizenöt kilométer úszást és a szárazföldi edzéseket nagyon-nagyon jól kell megcsinálni ahhoz, hogy te legyél a világ legjobbja" – ecsetelte. Hozzátette, "át kell verni" magát az embernek, még akkor is, ha a világban bizonytalan minden.

Bevallása szerint nem úgy tekintett sosem az úszásra, hogy az élet-halál kérdése, egyszerűen szerette csinálni, de most még azt is értékelni kell, hogy egy verseny megrendezhető.

"Élvezem azt az utat is, amelyen most járnom kell – ez teljesen új szituáció nekem. Ehhez képest, hogy mi lesz Tokióban, egyáltalán lesz-e olimpia, s ha igen, hányadik leszek, csak másodlagos. Itt vagyok, csinálom, tolom!" – mondta.

Az olimpián a 200 és a 400 vegyest biztosan vállalja, a többi a májusi Eb-n múlik, ami Budapesten lesz.

Ha pedig netán nem lesz olimpia, azt fogja mondani:

"ez van".

Azért tudja, melyik rivális hol tart körülbelül.

Címlapról ajánljuk
Kitört a kullancspánik Magyarországon: mutatjuk, mire kell figyelni

Kitört a kullancspánik Magyarországon: mutatjuk, mire kell figyelni

Már most nagyon oda kell figyelnie minden túrázónak és kertészkedőnek, mert az enyhe tél miatt a korábbiakhoz képest sokkal több kullanccsal lehet találkozni a kirándulóhelyeken, valamint a kertes házak udvarain is. A Magyar Kullancsszövetség elnöke azt mondta az InfoRádióban, hogy az aranysakálok két, Hyalomma nemzetségbe tartozó kullancsfajt hurcoltak be Európába, amelyek nagyon veszélyesek.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.04.29. hétfő, 18:00
Csányi Sándor
az OTP Bank elnök-vezérigazgatója
Listán mutatjuk meg Európa legunalmasabb múzeumait

Listán mutatjuk meg Európa legunalmasabb múzeumait

Nemrég tettük közzé azt a szubjektív listát, ami bemutatja a világ tíz legunalmasabbnak tartott városát. Ezt folytatva egy amerikai tanulmány a világ száz legunalmasabb turista látványosságát gyűjtötte össze. A felmérés több mint 60 millió Google-visszajelzés alapján közel 3300 népszerű turisztikai látványosságot vizsgált meg, és gyűjtötte össze kulcsszavak alapján a 100 legunalmasabbat. Ezek közül most azokat az európai látványosságokat mutatjuk be, melyek felkerültek a kétes dicsőségű listára.

EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×