eur:
394.29
usd:
370.44
bux:
65674.41
2024. április 19. péntek Emma
Nyitókép: Pixabay

Megnyirbálnák a labdarúgó Európa-bajnokság helyszínlistáját

A 12 helyszínnél kevesebbet javasol az Európai Labdarúgó Szövetségnek (UEFA) Uli Hoeness, a Bayern München tiszteletbeli elnöke a nyári Európa-bajnokságra, amelynek Budapest is társházigazdája.

"Az a javaslatom: az UEFA tárgyaljon arról, hogy a házigazda városok és stadionok létszámát hatra, vagy nyolcra csökkentsék" - nyilatkozta a 69 éves szakember a német RTL televíziónak. Hoeness szerint a rendezésre vonatkozó eredeti ötlet kiváló volt, akkoriban azonban még nem volt koronavírus-járvány, amit most muszáj számításba venni.

Az Európa-bajnokságot a pandémia miatt halasztották tavalyról az idei nyárra, június 11-től július 11-ig tart a terv szerint.

Aleksander Ceferin, az európai szövetség (UEFA) elnöke nemrég arról beszélt, hogy a rendező városoknak garantálniuk kell, hogy - ha korlátozott számban is, de - nézőket engednek be a stadionokba.

"Úgy vélem, hogy a sportvilágnak tanácsos betartania az egyes országokban érvényes szabályokat, Ceferin urat pedig értelmes embernek ismerem, ezért egyáltalán nem tudom elképzelni, hogy valóban ragaszkodik ehhez" - mondta erről Hoeness, hozzátéve, hogy Münchenben - ahol a magyar válogatott is játszana csoportmeccset a németek ellen - biztosan kidolgoznak majd egy olyan tervet, amely lehetővé teszi szurkolók beengedését a stadionba.

"Az viszont biztos, a nézők és a lakosság egészségének megőrzése mindig a legfontosabb szempont kell, hogy legyen" - jelentette ki Hoeness.

A magyar válogatott a németek mellett a világbajnoki címvédő franciákkal, valamint az Eb-címvédő portugálokkal szerepel azonos csoportban. A budapesti Puskás Arénában a tervek szerint három csoportmérkőzést és egy nyolcaddöntőt rendeznek majd az Eb-n.

Gulyás Gergely, a Miniszterelnökséget vezető miniszter a múlt csütörtöki online sajtótájékoztatón azt mondta: az Eb magyarországi mérkőzésein azok vehetnek részt, akiket beoltottak és mivel az a terv, hogy május végéig mindenki kaphat oltást, aki kéri, "remélhetőleg júniusra már magunk mögött hagyjuk ezt az időszakot".

Címlapról ajánljuk
VIDEÓ
Lefordultak az amerikai indexek

Lefordultak az amerikai indexek

Gazdasági információk tekintetében ma az amerikai lakáspiacról közölnek újabb adatot, ez a monetáris politikai kilátások szempontjából lehet érdekes. A héten eddig kedvezőtlenül alakulnak a részvénypiaci folyamatok, elsősorban az Izrael és Irán közötti konfliktus fokozódása nyomta rá a bélyegét a hangulatra, emellett továbbra is ott vannak a ragadós amerikai inflációval kapcsolatos aggályok, amelyek azt a narratívát erősítik, hogy akár hosszabb ideig maradhat a magas kamatszint. A magyar tőzsde ma esett, az európaiak viszont pluszban zártak. A tengerentúlon egyelőre esés látszik.

EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×