eur:
394.89
usd:
363.14
bux:
65450.33
2024. március 19. kedd Bánk, József
A ferencvárosi Nikola Jaksic (b) és Luka Murisic, a montenegrói csapat játékosa a férfi vízilabda Bajnokok Ligája csoportkörének 2. tornáján játszott FTC-Telekom Waterpolo - Jadran Herceg Novi mérkőzésen a Duna Arénában 2021. március 4-én.
Nyitókép: MTI/Szigetváry Zsolt

Bizonytalanná vált a vízilabda csúcseseményének helyszíne

A férfi Bajnokok Ligája nyolcas döntőjét vélhetően nem tudja megrendezi Hannover. Felmerült a Ferencváros is házigazdaként.

Egy csütörtöki budapesti nyilatkozatból vált publikussá, hogy Hannover valószínűleg visszalép az idei Bajnokok Ligája final four megrendezésétől. Ha ez megtörténik, az érdemben érinti a versenysorozat menetét, hiszen a nyolcas döntő házigazdája automatikus továbbjutó a csoportjából – írja a vlv.hu.

A vízilabda-válogatott honlapja emlékeztet, hogy a csütörtöki budapesti FTC-Jadran Herceg Novi meccs után Petar Radanovics, a montenegróiak vezetőedzője nyilatkozta a LEN sajtószolgálatának, hogy úgy tudják, a final eight helyszíne megváltozhat, így érdemes lehet hajtani a budapesti csoport negyedik helyének megszerzéséért, mert a házigazdaként biztos továbbjutónak számító Hannover nem kapja meg az automatikusan a helyet.

Megkeresték ez ügyben Csurka Gergelyt, a LEN sajtófőnökét pénteken délelőtt kerestük meg az ügyben, s mint kiderült, laptársunk, a Total Waterpolo már csütörtökön este elküldte kérdéseit ugyanebben a témában.

Kiderült, Hannover valóban értesítette a LEN-t arról, hogy a június 3–5-i torna hannoveri megrendezésének esélyei minimálisak. Ennek oka a Covid-helyzet. A LEN felmondással számol, mert megkezdte a tárgyalásokat potenciális beugrókkal és közel áll a megállapodáshoz. Konkrét ország neve nem szerepel a tájékoztatásban, de a Total Waterpolo nem hivatalos forrásokra hivatkozva azt írja, hogy a rendezés lehetőségét két szereplőnek, a Jug Dubrovniknak és a Ferencvárosnak is felajánlották, azonban a LEN elutasító választ kapott mindkét klubtól. A legvalószínűbb megoldásnak most az tűnik, hogy a tornát az olasz szövetség tengerparti komplexumában, edzőközpontjában rendezhetik meg, ott, ahol a BL-főtábla B csoportjának mérkőzéseit tartották és tartják meg a még hátralévő fordulóban.

Címlapról ajánljuk

Állami támogatások: komoly feszültségforrás készül az EU-tagállamok között

A kormányok állami támogatásokat nyújthatnak gazdaságaik versenyképességének növelése érdekében, és ezzel nem minden tagállam ért egyet. Máthé Réka Zsuzsánna, a Nemzeti Közszolgálati Egyetem Európa Stratégia Kutatóintézetének tudományos munkatársa szerint az ideiglenes szabályozás nagy nyertese a német, a francia és a magyar gazdaság.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.03.19. kedd, 18:00
Hankó Balázs
a Kulturális és Innovációs Minisztérium innovációért és felsőoktatásért felelős államtitkára
Kiderült: év végéig visszatöltik amerikai olaj-készleteket, és csak átmeneti az új LNG-projektek blokkolása

Kiderült: év végéig visszatöltik amerikai olaj-készleteket, és csak átmeneti az új LNG-projektek blokkolása

Az Egyesült Államok energiaügyi minisztere azt jelentette be hétfőn, hogy az év végére az ország stratégiai kőolajkészlete (SPR) várhatóan eléri vagy meghaladja a két évvel korábbi szintet, amikor egy példátlanul nagy, 180 millió hordós készletleépítés indult el az olajárak letörése érdekében. Jennifer Granholm azt is hangsúlyozta, hogy csak átmeneti jellegű, mindössze néhány hónapig tartó szünetet jelent a Biden-adminisztráció döntése, hogy megállították a további LNG-kapacitások kiépülését, amelyek exporta vitték volna a cseppfolyós földgázt.

EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×