eur:
394.73
usd:
370.79
bux:
65276.41
2024. április 23. kedd Béla
A svájci Roger Federer a szerb Novak Djokovic ellen játszik az ausztrál nemzetközi teniszbajnokság férfi egyesének elődöntőjében Melbourne-ben 2020. január 30-án.
Nyitókép: MTI/EPA/AAP/Scott Barbour

Megvan, mikor tér vissza Roger Federer

Két térdműtét és több mint egy éves kihagyás után játszik újra a svájci sztár.

Roger Federer korábbi világelső teniszező a március 8-án kezdődő dohai tornán tér vissza.

"Egy kisebb tornán szeretnék visszatérni, ahol kevesebb figyelem összpontosul rám és kevesebb a stressz" – nyilatkozta a hússzoros Grand Slam-tornagyőztes svájci játékos.

Federer nem játszott tétmérkőzést azóta, hogy tavaly januárban kikapott Novak Djokovictól az ausztrál nyílt bajnokság elődöntőjében. Októberben még úgy nyilatkozott, hogy fájdalommentesen tréningezik, és Melbourne-ben tervezi a visszatérését, ám december végén bejelentette, hogy mégsem indul a februárra halasztott Australian Openen.

A svájci közmédiának (SRF) adott interjúban úgy fogalmazott, túlságosan korai lett volna visszatérnie a jövő héten kezdődő melbourne-i Grand Slam-tornán, de még mindig éhes a sikerre, ezért nagyon készül a wimbledoni tornára, az amerikai nyílt bajnokságra és a tokiói olimpiára.

"Újra nagy győzelmeket szeretnék ünnepelni, és kész vagyok megtenni a hosszú, nehéz utat ennek érdekében.

Továbbra is imádok teniszezni, ezért az elmúlt hónapokban sok energiát fektettem a rehabilitációba" - mondta a 39 éves Federer.

Azt gondolta, hogy a felépülése alatt nem igazán követi majd a sportág eseményeit, inkább a gyermekeivel és a rehabilitációjával lesz elfoglalva, ezért ő maga is meglepődött, hogy folyamatosan figyelte az eredményeket és nézte a meccseket.

Címlapról ajánljuk
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.04.23. kedd, 18:00
Sz. Bíró Zoltán
történész, Oroszország-szakértő
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×