eur:
394.06
usd:
365.67
bux:
65384.6
2024. március 29. péntek Auguszta
Az FC Barcelona labdarúgócsapat argentin csillagát, Lionel Messit ábrázoló molinó Barcelonában 2020. augusztus 28-án, miután a játékos bejelentette távozási szándékát. Előző napi sajtójelentések szerint Messi megbeszélést folytatott a Manchester Cityt irányító Pep Guardiolával.
Nyitókép: MTI/EPA/EFE/Alejandro Garcia

Lionel Messi pert indított

Az argentin klasszis megszerezte 650. gólját is az FC Barcelona színeiben. Időközben a spanyol sportsajtó vezető híre az, hogy - a katalán futballklubbal egyetemben - beperli az egyik legnagyobb példányszámú spanyol napilapot, az El Mundót.

A klub és az argentin válogatott, egyúttal a Barca csapatkapitánya bírósági úton akar elégtételt kapni azért, mert a lap az érintettek engedélye nélkül vasárnap nyilvánosságra hozta Messi és az FC Barcelona 2017-ben kötött, csillagászati összegről szóló szerződését. A kontraktus az El Mundo anyaga szerint négy évre szól, és idényenként 138 millió euróval (48 milliárd forint) gazdagíthatja a játékost. Ez minden idők legmagasabb fizetése, amelyet sportoló kapott. A madridi lap emlékeztetett arra, hogy a 33 éves csatár 510 milliót már megkapott, hétfői írásában pedig "a hűségre vonatkozó záradékot" ismertette, amely

arra kötelezi a katalán klubot, hogy július 15-én, két héttel Messi jelenlegi szerződésének lejárta után csaknem 39 millió eurót fizessen az argentin futballistának.

Az FC Barcelona már vasárnap hivatalos közleményben jelezte, hogy jogi lépéseket tesz a magánokiratot törvényellenesen ismertető El Mundo ellen, egyúttal kategorikusan cáfolta, hogy köze lenne "a felek közötti titoktartás elvén alapuló" adatok nyilvánosságra kerüléséhez.

Maga Messi rögtön a pályán, világklasszishoz méltó módon reagált a bizalmas információkat megjelentető újság lépésére: főszerepet vállalt és pazar gólt is szerzett az Athletic Bilbao ellen vasárnap 2-1-re megnyert bajnoki mérkőzésen. Ez volt 17 éves barcelonai pályafutásának 650. találata, ebből a 49., amelyet szabadrúgásból ért el.

Címlapról ajánljuk

Teljes a patthelyzet a bécsi repülőtéren

Hiába a 36 órás sztrájk, megszakadtak a tárgyalások a szakszervezetek és az Austrian Airlines osztrák légitársaság között. A dolgozók a Lufthansa leányvállalatánál ugyanolyan béreket követelnek, mint az anyacégnél, ahol egyébként a közelmúltban zárult egy sikeres munkabeszüntetés.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.04.02. kedd, 18:00
Káel Csaba
a MÜPA vezérigazgatója, filmügyi kormánybiztos
Durvul a nyilatkozatháború a moszkvai merénylet körül, újfajta bombát vethetett be Oroszország – Háborús híreink csütörtökön

Durvul a nyilatkozatháború a moszkvai merénylet körül, újfajta bombát vethetett be Oroszország – Háborús híreink csütörtökön

Marija Zaharova, az orosz külügyminisztérium szóvivője azt mondta, az Iszlám Államnak nem voltak meg a képességei egy a krasznogarszkihoz hasonló terrortámadás kivitelezésére, és Ukrajnára és a Nyugatra igyekezett terelni a gyanút. Kirilo Budanov, az ukrán katonai hírszerzés feje úgy nyilatkozott, Oroszországnak legkésőbb február közepe óta tudomása volt a készülő támadásról, ennek ellenére nem tettek semmit. A harkivi rendőrség vezetője szerint Oroszország egy új típusú irányított bombát vethetett be a városban szerdán, az UMPB D-30-at.

EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×