eur:
392.83
usd:
367.92
bux:
66115.42
2024. április 18. csütörtök Andrea, Ilma
Jakabos Zsuzsanna a 200 méteres vegyesúszás selejtezőjében a glasgow-i rövidpályás úszó Európa-bajnokságon 2019. december 7-én.
Nyitókép: MTI/Illyés Tibor

Jakabos Zsuzsanna: végre történt valami

Győztesként akkor lehet kikerülni a mostani helyzetből, ha sikerül alkalmazkodni - mondta az úszó az ISL-versenyek után.

Az Európa-bajnok Jakabos Zsuzsannával a soraiban az Energy Standard együttese a második helyen zárt az előző hétvégén a Duna Arénában rendezett Nemzetközi Úszó Liga-sorozatban (ISL). A döntő egyetlen magyar résztvevője 200 méter pillangón negyedik, 400 méter vegyesen pedig ötödik lett.

Ugyan voltak jobb és kevésbé jó úszásai, folyamatosan tudott javítani az idejein, így összességében elégedett a teljesítményével – fogalmazott az InfoRádiónak Jakabos Zsuzsanna, aki szerint a lényeg egyébként is az volt, hogy

végre kipróbálhatták magukat versenykörülmények között az úszok, amire tavasz óta nem volt lehetőségük.

„Végre történt valami.”

Meglátása szerint nagy kihívást jelentett, hogy elszeparáltan működhessen a sorozat a Duna Arénában, de a jelek szerint ez sikerült, miután nem történtek vírusos megbetegedések. A résztvevőknek – beleértve a medence melletti bemelegítéseket –, minden pillanatban maszkot kellett viselniük, mindenki külön szobában volt elszállásolva, és külön asztalnál érkezett. Emellett 5 naponta tesztelték őket, és csak napi 90 perc volt engedélyezve sétára a Margitszigeten. De természetesen a fertőtlenítések is rendszeresek voltak az úszodában, különösen az öltözőkben.

Jakabos Zsuzsanna szerint, tekintettel a pandémiára, egyelőre csak reménykedni lehet abban, hogy megrendezezik a jövő évi budapesti Európa-bajnokságot, illetve a tokiói olimpiát, de semmit sem szabad biztosra venni.

Győztesként pedig akkor lehet kikerülni a helyzetből, ha sikerül alkalmazkodni.

Továbbra is az erős számaira fog fókuszálni, mint a 200 pille, a 200 és 400 vegyes, 4x200 gyors váltó. És mindenképp szeretné ismét átélni a olimpiai döntők jelentette leírhatatlan élményt, amiben már volt része.

Mint mondta, minden nap önmagukat kell legyőzniük, saját maguk a legnagyobb ellenfelük, szóval, ha jönnek az egyéni csúcsok, akkor büszke lehet magára az ember, mert

mástól nem szégyen kikapni.

Holtpontot nem érzett az elmúlt időkben, sőt, megerősítette benne, hogy mennyire szereti a sportot és az azzal járó életet, ráadásul – a békeidőkhöz képest – stresszmentesebben is telt a nyara, miután máskor ilyenkor sosincs megállás a versenyek miatt.

A teljes interjú a Vegyesúszás magazin november 26-i számában hallgatható meg.

KAPCSOLÓDÓ HANG
Címlapról ajánljuk

Vágujhelyi Ferenc az Arénában: mostantól azonnal fellép a NAV az önrevízióval visszaélők ellen

Az önrevízióval visszaélők csalárd gazdálkodása miatt versenyelőnyre tesznek szert a becsületes gazdálkodókkal szemben, és ezt nem tudjuk megengedni – mondta Vágujhelyi Ferenc, a Nemzeti Adó- és Vámhivatal elnöke. Az InfoRádió Aréna című műsorában beszélt az szja-bevalllásokról, az eÁFA-rendszer előnyeiről, az idén kiemelten ellenőrzött területekről és arról is, hogy az adóhatósági büntetés miért hatékonyabb, mint a büntetőeljárási szankció.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.04.18. csütörtök, 18:00
Dobrev Klára
árnyék-miniszterelnök, a DK-MSZP-Párbeszéd EP listavezetője
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×