eur:
393.83
usd:
367.77
bux:
0
2024. április 25. csütörtök Márk
Spa-Francorchamps, 2017. augusztus 27.Mick Schumacher, a német Michael Schumacher egykori hétszeres Forma-1-es autós gyorsasági világbajnok 18 éves fia bemutató kört készül vezetni egy Benettonnal az apja első Forma-1-es futamgyőzelme 25. évfordulójának tiszteletére a spa-francorchampsi pályán a Forma-1 Belga Nagydíja előtt, 2017. augusztus 27-én. (MTI/EPA pool/Stephanie Lecocq)
Nyitókép: MTI/EPA pool/Stephanie Lecocq

Mick Schumacher: készen állok a Forma–1-re

Készen áll arra a Haasszal hírbe hozott Mick Schumacher, hogy 30 évvel apja után ő is bemutatkozzon a Forma–1-ben.

Miközben az csak a két bahreini hétvégén fog eldőlni, megszerzi-e a Forma–2 2020-as bajnoki címét Mick Schumacher, van rá esély, hogy az már a bajnokavatás előtt kiderül, lesz-e belőle Forma–1-es versenyző jövőre. Az őt támogató Ferrari csapatfőnöke, Mattia Binotto nemrég úgy fogalmazott, még a szezonzáró előtt tisztáznák az F2-es fiataljaik jövőjét, a Haas csapatfőnöke, Günther Steiner pedig Imolában úgy nyilatkozott, hogy heteken belül bejelentik, kik lesznek a versenyzőik 2021-ben.

A jelek arra utalnak, hogy az amerikai csapat Mick Schumachernek szavaz bizalmat, mégpedig függetlenül attól, hogy a bajnoki tabellát vezető német valóban megszerzi-e a címet. Ha megkapja a szerződését, 30 évvel az után válhat belőle F1-es versenyző, hogy hétszeres világbajnok édesapja, Michael Schumacher bemutatkozott a királykategóriában. Ő 1991 augusztusában a Jordan színeiben debütált.

Ifjabb Schumachernek a szuperlicenc már nem jelenthet akadályt, azt pontjainak köszönhetően már 2019-ben megkapta. És már azt sem fél kijelenteni, hogy késznek érzi magát az F1-re – írja az m4sport.hu/hirado.hu.

"Az elmúlt években folyamatosan az volt a célom, hogy versenyzőként fejlődjek, és elégedett vagyok a fejlődésemmel. Emiatt egyértelműen úgy érzem, hogy készen állok a Forma–1-re – jelentette ki egy interjúban. – Nagyon örülök, hogy az eredményeim rendben vannak, hogy folyamatosan jó eredményeket szállítunk a csapatommal. Fontos, hogy továbbra is erre a szezonra koncentráljak, és megszerezzem a bajnoki címet.”

Mint fogalmazott, minden vágya az volt, hogy Forma–1-es versenyző legyen, ennek rendelt alá mindent. F1-es autót már többször is vezetett, de szabadedzésen még nem debütálhatott, de az Alfa Romeónál már részt vehetett a csapat munkájában, a megbeszéléseken, a mérnökökkel való egyeztetésen, és ezekből sokat tanult.

Günther Steiner azt mondta, „megtiszteltetés lenne” számukra, ha Schumacher csatlakozna hozzájuk. Elismerte, a német marketingszempontból is nagy fogás lenne, ugyanakkor nem győzte hangsúlyozni, hogy ha lehetőséget kap, azt azért fogja kapni, mert az eredményeivel kiérdemelte. „Nem az apját kell látnunk benne” – figyelmeztetett.

Címlapról ajánljuk

Annyi Szoboszlai Dominik álmainak

Az Everton hazai pályán 2-0-ra verte városi riválisát, a Szoboszlai Dominikkel felálló Liverpool FC-t az angol labdarúgó-bajnokság 29. fordulójából szerdára halasztott mérkőzésen.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.04.25. csütörtök, 18:00
Bóka János
európai uniós ügyekért felelős miniszter
EZT OLVASTA MÁR?
×
2024. április 25. 06:13
×
×
×
×