eur:
392.27
usd:
366.85
bux:
67039.3
2024. április 27. szombat Zita
Lionel Messi, az FC Barcelona csatára, miután megszerezte csapata második gólját az Atlético Madrid ellen a spanyol első osztályú labdarúgó-bajnokság 2019. április 6-i mérkőzésén a barcelonai Camp Nou Stadionban.
Nyitókép: MTI/EPA/EFE/Alejandro García

Új fejezet a szappanoperában: Messi hétfőn edzésre jelentkezik

Minden bizonnyal új fejezet kezdődik a Messi-sagában hétfőn: a barcelonai Sport híre szerint a játékos, miután átesett a tesztelésen, hétfőn edzésbe áll a klubnál. Igaz, a válogatott mérkőzések miatt kevés csapattársa várja majd.

Az első számú katalán sportnapilap bizakodó, úgy véli, még az is elképzelhető, hogy Messi, nem csupán a következő, hanem a következő két évet is a Camp Nouban tölti majd. Mindazonáltal valószínűleg nagy merészség ilyen előre tekinteni, biztosan sok függ attól, hogyan alakul 2021-ben az elnökválasztás.

Messi maradása máris érezteti a hatását. Lehet, hogy Luis Suárez, akinek 1+1 év még hátravan a szerződéséből, mégis marad, ebből következően nem megy a Juventushoz. A torinói klub már nézett is új középcsatárt, a szintén uruguayi Edinson Cavani személyében. Cavaninak lejárt a szerződése a PSG-nél, így szabadon igazolható, játszott már az olasz bajnokságban, sőt olasz útlevele is van.

Messi csapaton belüli legjobb barátai közül Suárez sorsa kérdéses, Arturo Vidal távozik, Sergio Busquets és Jordi Alba ellenben maradnak.

Ha Suárez marad, az alaposan befolyásolhatja Ronald Koeman korábbi terveit. A holland edző nagyobb szerepet és új posztot szánt Antoine Griezmann-nak, aki ellenben így lehet, hogy feleslegessé válik. A Premier League-ből három klub is érdeklődik iránta, köztük a Liverpool, amellyel egyébként is tárgyal a Barcelona, mégpedig a holland Wijnaldum megvételéről. Az angolok 15 millió eurót szeretnének kapni, a katalánok tízet terveztek adni, ezen még elvitatkoznak egy ideig.

Koeman az új hírek szerint szívesen megtartaná Philippe Coutinhót, akit az utóbbi időben kölcsönadott a klub, a Bayern Münchennel lett BL-győztes, az emlékezetes 8-2-es mérkőzésen két gólt rúgott a Barcelonának.

A régiek közül Samuel Umtiti iránt az Olympique Lyonnais érdeklődik, Ivan Rakitić már visszaszerződött a Sevillához. Messi maradása és magas fizetése befolyásolhatja az átigazolási terveket, a Marca szerint még Lautaro Martínez, Memphis Depay és esetleg Wijnaldum megvételére sincs forrás. Ha csak nem ad el játékosokat a Barcelona.

Címlapról ajánljuk
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.04.29. hétfő, 18:00
Csányi Sándor
az OTP Bank elnök-vezérigazgatója
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×