eur:
393.23
usd:
367.93
bux:
67044.93
2024. április 26. péntek Ervin
Fucsovics Márton a georgiai Nikoloz Baszilasvili ellen játszik az amerikai nemzetközi teniszbajnokság férfi egyes versenyének első fordulójában a New York-i Flushing Meadowsban 2019. augusztus 26-án. Baszilasvili 3:6, 6:4, 6:2, 3:6, 6:3 arányban győzött.
Nyitókép: MTI/EPA/Daniel Murphy

Igazi nagyágyút vert Fucsovics Márton New Yorkban

A 2017-ben AP-világbajnok bolgár Grigor Dimitrov akadt fenn a hálóban, a magyar nyolcaddöntős a US Open felvezetőtornájának számító versenyen.

Fucsovics Márton a bolgár Grigor Dimitrov legyőzésével bejutott a legjobb 16 közé a Cincinnatiből New Yorkba áthelyezett keménypályás tenisztorna férfiversenyében.

A világranglistán 84. magyar játékos a Magyar Tenisz Szövetség beszámolója szerint az első játszmában dupla brékelőnyét (5-2) ugyan elbukta, de 5-5 után újra elvette rivális adogatását, majd a sajátját megtartva előnybe került. A második szettben a rangsorban 19., pályafutása legjobbjaként 2017-ben harmadik, ugyanebben az évben ATP-világbajnok Dimitrov nyerte az első három játékot, Fucsovics azonban sorozatban négyet besöpörve fordított, a játszma azonban így is a bolgáré lett.

A mindent eldöntő szettben az ötödik gémig kellett várni az első brékre, ami Fucsovics nevéhez fűződött, majd ezt megduplázta, innen pedig nem eresztette ki kezéből a győzelmet.

Fucsovics - aki ezzel világranglista 66. helyére jön fel - a nyolcaddöntőben a Dominic Thiemet meglepetésre búcsúztató szerb Filip Krajinoviccsal találkozik szerdán.

A játéknap egyik legnagyobb győzelmét a 2008-ban és 2011-ben bajnok Andy Murray aratta: a 33 éves brit 2 óra 31 perces csatában múlta felül a világranglistán 7. német Alexander Zverevet. A háromszoros Grand Slam-győztes, sorozatos sérülésekkel évekig bajlódó Murray ezt megelőzően legutóbb 2016-ban nyert a világranglistán az első tízben álló játékos ellen. Akkor Novak Djokovic felett diadalmaskodott.

Az első helyen kiemelt

Djokovic idei 19. mérkőzésén sem talált legyőzőre,

a 33 éves klasszis a litván Ricardas Berankist búcsúztatta.

Címlapról ajánljuk
Már az egészségügyi rendszereket is veszélyeztetik a kiberbűnözők

Már az egészségügyi rendszereket is veszélyeztetik a kiberbűnözők

A pénzügyi szektor sokkal jobban fel van készülve a különféle kibertámadásokra, mint az egészségügyi szolgáltatók – mondta az InfoRádióban Palicz Tamás egészségügyi kiberbiztonsági szakértő. Arról is beszélt, hogy az utóbbi időben előfordult, hogy bizonyos támadások után teljesen újra kellett szervezni egy-egy kórház vagy egyes estekben egy teljes régió működését.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.04.26. péntek, 18:00
Balczó Barnabás
a Magyar Posta vezérigazgatója
Ultimátumot kapott a TikTok – Mégis miért?

Ultimátumot kapott a TikTok – Mégis miért?

Már meghallgatható a Portfolio Checklist pénteki adása. A műsor első részében a Tiktok anyacége és az amerikai kormány csörtéjéről volt szó, amelynek a vége akár az is lehet, hogy a platformot betilthatják a tengerentúlon. Vendégünk volt Keleti Arthur, kibertitok jövőkutató, az Informatikai Biztonság Napja (ITBN) alapítója. A második blokkban a friss munkaerőpiaci adatokat elemeztük Hornyák Józseffel, a Portfiolio makrogazdasági elemzőjével.

EZT OLVASTA MÁR?
×
2024. április 26. 14:15
2024. április 26. 12:47
×
×
×
×