eur:
394.13
usd:
365.33
bux:
65384.6
2024. március 29. péntek Auguszta

A Sevilla nyerte az Európa-ligát, a Sevilla jön Budapestre

A Sevilla nyerte meg a labdarúgó Európa-ligát, miután a kölni döntőben 3-2-re legyőzte az Internazionalét. Ezzel eldőlt, hogy a szeptember 24-i, budapesti UEFA Szuperkupa-döntő egyik résztvevője a Sevilla lesz.

Az összeállítások. Sevilla: Bono – Jesús Navas, Koundé, Diego Carlos, Reguilón – Jordán, Fernando, Banega – Suso, L. de Jong, Ocampos. Internazionale: Handanovic – Godín, De Vrij, Bastoni – D’Ambrosio, Barella, Brozovic, Gagliardini, A. Young – R. Lukaku, L. Martínez.

Az első lövés a sevillai Fernandóé volt, de a kontrából elindult az Inter, a nagyon erőszakos Lukaku megverte Diego Carlost, aki csak szabálytalanul tudta megállítani a tizenhatoson belülre érve. A vétkes kapott egy sárga lapot. A büntetőt maga Romelu Lukaku lőtte, Bono jó irányba mozdult, de nem érte el. Internazionale–Sevilla 1-0

Lukaku sorozatban a tizenegyedik Európa-liga-meccsén is szerzett gólt, ez már öt perc alatt eldőlt.

A 12. percben kiegyenlített a Sevilla. Adogatás után Jesús Navas a jobbhátvéd helyéről beívelte a labdát, s a védőjét, Diego Godint megelőző Luuk de Jong hét méterről, előredőlve a hálóba fejelt. Handanovic beleért ugyan a labdába, de nem tudta kiütni. Sevilla–Internazionale 1-1.

A holland csatár két gólt szerzett eddig a sorozatban, egyet a Manchester United elleni elődöntő 78. percében, egyet pedig most. Hasznos ember.

D’Ambrosio nagyon jó helyzetben kapta Ashley Young labdáját, már csak a kapussal állt szemben, de nem találta el jól az erős beadást.

Hat perc a hosszabbítás. Majdnem azt kellett írni, hogy az első hosszabbítáűs. Candreva, aki Godin helyére állt be másodpercekkel korábban, kapura húzta a labdát, de Bono védett.

A 33. percben Luuk de Jong tovább javítota a statisztikáját, már három gólnál tart az elődöntőben és a döntőben. Banega keresztbe ívelt szabadrúgása után a balösszekötő helyéről felhőfejest küldött a hálóba. Sevilla–Internazionale 2-1.

Alig két perccel később Lukaku szabadrúgást harcolt ki a jobböszzekötő helyén, a Sevilla kapujától 25 méterre. Brozovic beívelt labdáját Diego Godin öt méterről a hálóba fejelte, Sevilla–Internazionale 2-2.

Az első félidő utolsó helyzete Ocamposé, utolsó labdaérintése pedig Handanovicé volt. A kapus a kapu fölé segítette a labdát a sevillai csatár fejese után.

Az Interé volt a második félidő első helyzete. Diego Carlos belevetette magát Gagliardini lapos lövésébe.

Reguilon meglódult Godin mellett, aztán éles szögből az oldalhálóba lőtt.

A 65. percben Lukaku egyedül ki tudott ugrani, a remekül kilépő Bono lábbal védett.

Ocampos megsérült, le kellett cserélni. A korábbi Barcelona-játékos, Munir állt a helyére.

A 74. percben Banega szabadrúgása után De Vrij tovább fejelte a labdát, amit az első gólnál hibázó Diego Carlos kapura ollózott. A kapu mellé ment volna, de Lukaku beletette a labdát, s így bepattant a hálóba. Öngóllal vezet a Sevilla. Sevilla–Internazionale 3-2.

Conte rögtön hármat cserélt, Eriksen, Moses és Alexis Sánchez is pályára került.

Koundé a gólvonalon megnyúlva mentett Alexis Sánchez gurítása utrán. Három sevillai feküdt le utána ápolást kérve a tizenhatoson belül.

Vége a mérkőzésnek, 3-2-re nyert a Sevilla.

Címlapról ajánljuk

Teljes a patthelyzet a bécsi repülőtéren

Hiába a 36 órás sztrájk, megszakadtak a tárgyalások a szakszervezetek és az Austrian Airlines osztrák légitársaság között. A dolgozók a Lufthansa leányvállalatánál ugyanolyan béreket követelnek, mint az anyacégnél, ahol egyébként a közelmúltban zárult egy sikeres munkabeszüntetés.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.04.02. kedd, 18:00
Káel Csaba
a MÜPA vezérigazgatója, filmügyi kormánybiztos
Durvul a nyilatkozatháború a moszkvai merénylet körül, újfajta bombát vethetett be Oroszország – Háborús híreink csütörtökön

Durvul a nyilatkozatháború a moszkvai merénylet körül, újfajta bombát vethetett be Oroszország – Háborús híreink csütörtökön

Marija Zaharova, az orosz külügyminisztérium szóvivője azt mondta, az Iszlám Államnak nem voltak meg a képességei egy a krasznogarszkihoz hasonló terrortámadás kivitelezésére, és Ukrajnára és a Nyugatra igyekezett terelni a gyanút. Kirilo Budanov, az ukrán katonai hírszerzés feje úgy nyilatkozott, Oroszországnak legkésőbb február közepe óta tudomása volt a készülő támadásról, ennek ellenére nem tettek semmit. A harkivi rendőrség vezetője szerint Oroszország egy új típusú irányított bombát vethetett be a városban szerdán, az UMPB D-30-at.

EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×