eur:
394.22
usd:
364.96
bux:
65556.24
2024. március 28. csütörtök Gedeon, Johanna
Lionel Messinek, a Barcelona játékosának (j) gratulál csapattársa, Luis Suárez, miután gólt szerzett a labdarúgó Bajnokok Ligája ötödik fordulójában, az F csoportban játszott Barcelona - Borussia Dortmund mérkőzésen Barcelonában 2019. november 27-én.
Nyitókép: MTI/AP/Joan Monfort

Messi szkeptikus a Barcelona jövőjével kapcsolatban

Lionel Messi, az FC Barcelona első számú játékosa meglehetősen élesen kritizálta saját csapatát a csütörtöki, az Osasuna elleni hazai vereség után. Az 1-2, amely miatt a katalánok akkor is elveszítették volna reményüket a címvédésre, a La Liga újbóli megnyerésére, ha a Real Madrid kikapott volna a Villarrealtól, lezárt egy hosszú sorozatot: a csapat 29 veretlen hazai bajnoki után kapott ki ismét a Camp Nouban.

Nyilatkozatában Messi azt sürgette, hogy a klub legyen kritikus és eszközöljön változásokat a következő, fontos találkozó, a Napoli elleni BL-mérkőzés előtt. (Az első mecs Olaszországban 1-1-re végződött.) Azt mondta: „Nem arra számítottunk, hogy a La Liga ilyen módon ér véget, de ez jellemző volt az évünkre.

Kétarcúak vagyunk, esetenként gyengék, a csapatok azzal is megvertek minket, hogy intenzívebben játszottak, sok olyan pontot vesztettünk, amiket nem kellett volna.”

Messi elismerte, a Madrid azt tette, amit tennie kellett az újrakezdés óta. S hangsúlyozta, a Barcelonának önmagában kell a hibát keresni. (Ez talán reflexió arra a katalán „közvélekedésre”, amely szerint a Madrid „a VAR bajnoka”.

A góllövőlistát vezető Messi úgy fogalmazott:

„Önkritikusnak kell lennünk, kezdve a játékosokkal, de az egész klubra vonatkoztatva.

A Madrid megnyerte az összes mérkőzését, de mi a Barcelona vagyunk, nekünk minden meccset meg kell nyernünk."

A Barcelona 2020 tavaszán nem jutott döntőbe a spanyol Szuperkupában, nem jutott döntőbe a Király-kupában és csak második lesz a bajnokságban. Az elmúlt évek leggyengébb eredménysorát produkálta a hazai fronton, egyetlen javítási lehetősége a nemzetközi kupaszereplés, a Bajnokok Ligája augusztusi folytatása.

Messi ezzel kapcsolatban kicsit szkeptikus: „Nemrégiben azt mondtam, hogy ezzel a teljesítménnyel nehéz lesz megnyerni a Bajnokok Ligáját, és, mint kiderült, nem is volt elég a La Ligában.

Ha nem reagálunk és nem változtatunk, akkor nem verjük meg a Napolit."

Végül üzenete a szurkolóknak: „A szurkolók dühösek mindazért, ami ebben a szezonban történt, és ez normális, mi is mérgesek vagyunk. Normális, hogy így érzik magukat, és hogy a Roma és a Liverpool elleni vereségek után még tovább fogyott a türelem, mert nem adunk nekik semmit."

Címlapról ajánljuk
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.03.28. csütörtök, 18:00
Havasi Katalin
a Házi Gyermekorvosok Egyesületének elnöke
Tényleg kirobbanó formában a magyar munkaerőpiac?

Tényleg kirobbanó formában a magyar munkaerőpiac?

Már meghallgatható a Portfolio Checklist csütörtöki adása. A műsor első részében a friss bérstatisztikákkal foglalkoztunk, amelyek első blikkre meglepően szép képet mutatnak a hazai munkaerőpiacról, a részletek ugyanakkor valamelyest árnyalják a helyzetet. A témáról Hornyák Józsefet, a Portfolio makrogazdasági elemzőjét kérdeztük. A műsor második részében a ma megjelent 2023-as válási és házasodási statisztikák kapcsán Tóth Ádám közjegyző, a Magyar Országos Közjegyzői Kamara elnöke volt a vendégünk, akivel arról beszéltünk, hogy mennyire elterjedtek és mire használhatók a házassági vagyonjogi szerződések Magyarországon.

EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×