eur:
394.95
usd:
363.36
bux:
65450.33
2024. március 19. kedd Bánk, József
A kispesti játékosok ünnepelnek, miután 2-1-re győztek Mezőkövesd Zsóry FC ellen a labdarúgó Magyar Kupa döntőjében a Puskás Arénában 2020. június 3-án.
Nyitókép: Szigetváry Zsolt

Kamber lelkesedésével nem bírt a Mezőkövesd

A bajnokságban ugyan a Mezőkövesd áll jobb helyen, de a Magyar Kupa döntője azt mutatta, most a Bp. Honvéd a jobb csapat. A kispestiek 2-1-re nyertek a Puskás Arénában a története során először kupadöntőt vívó borsodi csapat ellen.

Djordje Kamber négy kupadöntőt veszített már pályafutása során. Egyet még Szerbiában, hármat Magyarországon. Megtört a rossz sorozata – s ezért ő tette a legtöbbet. Főszerepet játszott az első félidőben esett első találatban, majd befejelte a döntő gólt is.

A Mezőkövesd kezdett aktívabban, de az első félidő felénél feljött a Bp. Honvéd, aktívabbá vált, s Ugrai szöglete után – kis szerencsével – megszerezte a vezetést. Pekár László hamarosan kiegyenlített, a mezőkövesdiek góljánál úgy tűnt, Tomás Tujvel bizonytalan, s ezt csak aláhúzta egy újabb lövés, ami után messzire kipattant róla a labda. A Mezőkövesd nem tudott élni ezzel, alig akadt kaput eltaláló kísérlete.

Kuttor Attila legénysége a második félidő elején még rákapcsolt, de csak meddő mezőnyfölényig jutott.

Ráadásul aztán megint jött a Honvéd, Ugrai újra megcsillantotta kiváló rúgótechnikáját, Kamber pedig 37. évében járva a magyar bajnoki címe mellé megszerezte a kupagyőzelmet is góljával.

A kispestiek belső védő hármasa, a Batik, Lovric, Kamber trió végig jól játszott, miként Ugrai is – a csapat elviselte azt is, hogy legnagyobb tudású futballistája, Lanzafame a szokásosnál halványabb legyen.

A Mezőkövesd nem tudta őszi jó bajnoki formáját megismételni, úgy tűnik nem tudott még lábra kapni az újrakezdés után. A döntőbe jutás a klubtörténet eddigi legnagyobb sikere, de a gárda a legutóbbi négy tétmérkőzésén nyeretlen maradt.

Magyar Kupa, döntő:

Budapest Honvéd-Mezőkövesd Zsóry FC 2-1 (1-1)

Puskás Aréna, 10 000 néző. Jv.: Bognár

Budapest Honvéd: Tujvel - Batik, Kamber, Lovric - Ikenne-King (Aliji, 84., Niba 98.), Gazdag (Nagy G., 84.), Hidi, Szendrei, Uzoma - Ugrai (Kesztyűs, 79.), Lanzafame (George, 84.)

Mezőkövesd Zsóry FC: Szappanos - Eperjesi (Farkas D., 70.), Neszterov, Pillár, Silye (Vadnai, 70.) - Cseri, Karnyickij, Berecz, Besirovic - Zivzivadze, Pekár (Jurina, 79.)

Gólszerzők: Neszterov (33., öngól), Kamber (56.), illetve Pekár (37.)

Sárga lap: Lovric (38.), Gazdag (55.), illetve Vadnai (89.), Besirovic (90.)

Címlapról ajánljuk

Állami támogatások: komoly feszültségforrás készül az EU-tagállamok között

A kormányok állami támogatásokat nyújthatnak gazdaságaik versenyképességének növelése érdekében, és ezzel nem minden tagállam ért egyet. Máthé Réka Zsuzsánna, a Nemzeti Közszolgálati Egyetem Európa Stratégia Kutatóintézetének tudományos munkatársa szerint az ideiglenes szabályozás nagy nyertese a német, a francia és a magyar gazdaság.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.03.19. kedd, 18:00
Hankó Balázs
a Kulturális és Innovációs Minisztérium innovációért és felsőoktatásért felelős államtitkára
Kiderült: év végéig visszatöltik amerikai olaj-készleteket, és csak átmeneti az új LNG-projektek blokkolása

Kiderült: év végéig visszatöltik amerikai olaj-készleteket, és csak átmeneti az új LNG-projektek blokkolása

Az Egyesült Államok energiaügyi minisztere azt jelentette be hétfőn, hogy az év végére az ország stratégiai kőolajkészlete (SPR) várhatóan eléri vagy meghaladja a két évvel korábbi szintet, amikor egy példátlanul nagy, 180 millió hordós készletleépítés indult el az olajárak letörése érdekében. Jennifer Granholm azt is hangsúlyozta, hogy csak átmeneti jellegű, mindössze néhány hónapig tartó szünetet jelent a Biden-adminisztráció döntése, hogy megállították a további LNG-kapacitások kiépülését, amelyek exporta vitték volna a cseppfolyós földgázt.

EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×