INFORÁDIÓ 
2020. július 5. vasárnap
Emese, Sarolta

labdarúgás

magyar kupa

mezőkövesd

honvéd

A kispesti Batik Bence (b) és a mezőkövesdi Andrij Neszterov (b2) a labdarúgó Magyar Kupa döntőjében játszott Budapest Honvéd -Mezőkövesd Zsóry FC mérkőzésen a Puskás Arénában 2020. június 3-án.

A Bp. Honvéd nyerte a Magyar Kupát

Infostart

A Bp. Honvéd nyerte a 2019–2020-as magyar labdarúgó-idény első serlegét, miután a Puskás Arénában 2-1-re legyőzte a Mezőkövesdet. Neszterov öngólja után Pekár egyenlített, majd a második játékrészben az első találatban is főszerepet játszó Kamber megszerezte a győztes gólt.

A Puskás Arénában este nyolc órától a Bp. Honvéd és a Mezőkövesd Zsóry FC játssza a labdarúgó Magyar Kupa 2019–2020-as kiírásának a döntőjét. Körülbelül tízezer néző előtt.

Az összeállítások. Bp. Honvéd: Tujvel – Batik, Kamber, Lovric – Ikenne-King, Gazdag, Hidi, Szendrei, Uzoma – Ugrai, Lanzafame. Mezőkövesd: Szappanos – Eperjesi, Neszterov, Pillár, Silye – Cseri, Karnyickij, Berecz, Besirovic – Zivzivadze, Pekár. A játékvezető Bognár Tamás.

A 10. percben láttuk az első helyzetet, Cseri Tamás a balösszekötő helyéről átemelte a labdát a túloldalra, Berecz Zsombor hét méterről, kicsit kisodeódva keresztbe lőtte a labdát.

Az első negyedórában a Mezőkövesd birtokolta többet a labdát, a Honvéd többnyire védekezett.

A 21. percben kicsit kijött a Honvéd, Ugrai egymás után három szögletet is lőhetett. Háromn korner azonban legfeljebb csak a grundon ér egy tizenegyest.

A félidő közepén a szabályoknak megfelelően ivószünetet tartottak.

Az újrakezdés után Lanzafame elesett a kövesdi tizenhatoson belül, nem járt érte büntető. Másodpercekkel később a földön fekvő Cseri Tamás kezében elakadt a labda, ez lehetett volna szabadrúgás, 17 méterre Szappanos kapujától.

A 33. percben megszerezte a vezetést a Honvéd. Ugrai szöglete után Kamber kapura lőtte a labdát. Lovric és Neszterov egymással tudakodott az ötösnél, a labda végül a kövesdi hátvédről jutott a hálóba. Honvéd–Mezőkövesd 1-0.

Azonnal jött a válasz: Pekár László 30 méterről, szabadrúgásból nagy gólt lőtt. Nem védhetetlent… Honvéd–Mezőkövesd 1-1

.Vége az első félidőnek, 1-1-ről folytatják negyedóra múlva.

A 49. percben Cseri Tamás került ígéretes helyzetbe, de végül nem tudott lőni.

Az 55. percben Kamber fejesével ismét előnybe került a Honvéd. Ugrai beadása után – ezúttal a balszélső helyéről küldte be a labdát – átjutott a labda a védőig, aki közelről befejelte. Honvéd–Mezőkövesd 2-1.

Igyekszik a Mezőkövesd, de nem tud helyzetet kialakítani. A Honvéd uralja a játékot.

Megállt a játékot, az új elnevezés szerint egészségügyi szünetet tartanak. A Mezőkövesd cserél, Farkas Dániel és Vadnai Dániel állt be, a két szélsőhátvéd, Silye és Eperjesi ment le.

A 78. percben újabb cserék, a Mezőkövesdnél Jurina Pekár helyén, a Honvédnál Ugrai helyett Kesztyűs. Ugrai jól játszott.

Hármas csere az utolsó tíz perc előtt. Nagy Gergő, George és Aliji be, Lanzafame, Gazdag és Ikenne-King le.

Besirovic nekilőtte a labdát Batik kezének, de ez nem tizenegyes.

Még hat perc, biztos, hogy lesz benne csere is. Nincs helyzete a Mezőkövesdnek.

Szapppanos kapus és George ütközött a mezőkövesdi térfél közepén, George aztán mellé lőtt.

A frissen beállt Aliji megsérült Niba beállt.

Az utolsó pillanatokban George még ziccert rontott.

A 100. percben véget ért a mérkőzés.

Nyitókép: MTI/Szigetváry Zsolt
A címlapról ajánljuk

INFOSTART
 
INFORÁDIÓ
PARTNEREINK
Sixt    iCom
infostart
AZ INFORÁDIÓ HÍRPORTÁLJA 
 
 

A médiaszolgáltatási tevékenységét a Médiatanács a Magyar Mecenatúra Program keretében támogatja.

NMHH
Az Év Honlapja 2018