eur:
394.44
usd:
365.25
bux:
65557.21
2024. március 28. csütörtök Gedeon, Johanna
A Puskás Aréna az avatás napján, 2019. november 15-én.
Nyitókép: MTI/Illyés Tibor

Kedd este lesz az első tétmeccs az új Puskás Arénában

A MOL Fehérvár FC–Mezőkövesd Zsóry FC és a Budapest Honvéd–MTK Budapest párharc is döntetlenről folytatódik kedden a Magyar Kupa elődöntőjében.

A két vidéki együttes abból a szempontból kedvező helyzetben van, hogy bármelyik a kiesése esetén is jó eséllyel kivívja a nemzetközi szereplés lehetőségét, bajnoki helyezésével. (A fehérváriak a második, míg a mezőkövesdiek a harmadik helyen állnak.) A két gárda a 18.00 órakor kezdődő meccsen negyedszer találkozik majd ebben az idényben: a borsodiak otthonában mindkétszer döntetlen, míg a fehérvári meccsen hazai siker született.

A fővárosi találkozónak nagyobb a tétje, mivel mindkét csapat számára a kupagyőzelem jelenthet Európa-liga selejtezős indulást, ugyanis a Honvéd hatodik az OTP Bank Ligában, míg az MTK, a másodosztály feljutója csak a kupából léphet nemzetközi porondra. A 21 órakor kezdődő visszavágó különleges lesz, mivel a tavaly novemberben átadott Puskás Arénában ez lesz az első klubok közötti mérkőzés, s egyben az első tétmérkőzés. A kispestiek ezúttal azért nem használhatják a Bozsik Stadion építése alatt megszokott ideiglenes otthonukat, az Új Hidegkuti Nándor Stadiont, mert az éppen az MTK létesítménye.

Az ideiglenes szabályok értelmében a Magyar Kupában is öt cserelehetősége van a csapatoknak, de ha hosszabbításra kerül sor, akkor a trénerek egy hatodik lehetőséget is kapnak.

A finálét június harmadikán, a Puskás Arénában rendezik, 20 órától.

Minden Infostart-cikk a koronavírusról itt olvasható!

Címlapról ajánljuk
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.03.28. csütörtök, 18:00
Havasi Katalin
a Házi Gyermekorvosok Egyesületének elnöke
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×