eur:
394.24
usd:
369.95
bux:
65045.06
2024. április 20. szombat Tivadar
Kylian Mbappe, a Paris Saint Germain (b) és Ander Herrera, a Manchester United játékosa (j) a labdarúgó Bajnokok Ligájának nyolcaddöntőjében játszott első mérkőzésen a manchesteri Old Trafford stadionban 2019. február 12-én.
Nyitókép: MTI/AP/Dave Thompson

A PSG külföldön is játszana

A nagy futballbajnokságok közül a franciáé a jelek szerint eldőlt: Édouard Philippe miniszterelnök bejelentette, hogy nem folytatják a Ligue 1 és Ligue 2 2019-2020-as idényét.

Igaznak bizonyult az RMC' Sport értesülése, amely már néhány órával a bejelentés előtt kiszivárogtatta, hogy a kormány döntései miatt nem tudják majd folytatni az idényt. Arról, hogy ezek után a listavezető Paris Saint-Germain megkapja-e a bajnoki címet, illetve, hogy hogyan alakul majd a kiesés-feljutás, illetve mely csapatok képviselhetik ősztől az országot a nemzetközi porondon, az LFP, a profi liga fog dönteni.

Az eredeti tervek szerint az új szezon augusztusban kezdődött volna. A kormány döntése alapján szeptemberig tilos 5000 embernél több résztvevős sporteseményt rendezni. Ez ugyanakkor nem zárná ki a zárt kapus mérkőzések megtartását.

A mostani döntés után a klubok elkezdhetik a felkészülést a 2020–2021-es szezonra, persze, a nemzetközi porondon még versenyben lévő csapatokra várnak feladatok addig is.

A PSG szerepelni kíván a Bajnokok Ligájában, függetlenül a bajnoki szezonnal kapcsolatos döntéstől. Nasszer Al-Khelaifi, a főtulajdonos-elnök nem hagyott kétséget afelől, hogy mindent megtesznek a negyeddöntők lejátszása érdekében, még akkor is, ha külföldön kell pályára lépniük.

Al-Khelaifi úgy nyilatkozott, mindenképpen részt vesznek a Bajnokok Ligája utolsó szakaszában, bárhol és bármikor. Mint mondta: „Ha csak Franciaországon kívül lehet játszani, azt is vállaljuk.”

Címlapról ajánljuk

Harry hercegi címe bánhatja, hogy állandó amerikai lakos lett

Harry herceg, III. Károly angol király kisebbik fia hivatalosan is felszámolta kapcsolatait Nagy-Britanniával. Így értékelik a szigetországban a lépését, hogy az Egyesült Államokat jelölte meg állandó lakhelyeként. Felmerült, hogy emiatt elveszítheti hercegi címét.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.04.22. hétfő, 18:00
Dobrowiecki Péter Lengyelország-szakértő, az MCC Magyar-Német Intézet kutatási vezetője
Mitrovits Miklós történész, Lengyelország-szakértő
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×