eur:
393.79
usd:
368.18
bux:
66376.55
2024. április 24. szerda György
Az AC Milan és a Genova olasz első osztályú bajnoki labdarúgó-mérkőzése a milánói Giuseppe Meazza Stadionban 2020. március 8-án. Az olasz bajnoki meccseket a tüdőgyulladást okozó új koronavírus járványa miatt zárt kapuk mögött játsszák április 3-ig.
Nyitókép: MTI/AP/Antonio Calanni

Több klub is ellenzi a Serie A folytatását

Olasz lapértesülések szerint a Serie A hét klubja ellenzi a 2019–2020-as labdarúgó-idény folytatását. Az érintett egyesületek: a Torino, a Sampdoria, a Bologna, a Parma, a SPAL, a Brescia és az Udinese.

Indoklásuk szerint nem szeretnének játszani a „kiszámíthatatlan kockázattal járó helyzetben” , a koronavírus-járvány fenyegetettségében.

A Serie A-t szervező Liga ennek ellenére megerősítette, hogy a folytatás mellett van: „A Serie A ligatanácsa egyhangúlag megerősítette azon szándékát a 2019–2020-as szezon befejezésére, amennyiben a kormány – az egészség és biztonság védelmére vonatkozó szabályok teljes körű betartásával – engedélyt ad erre.” – olvasható.

„A sporttevékenység az úgynevezett második fázis részeként történő újraindítása a FIFA és az UEFA által megállapított irányelvekkel, az Olasz Labdarúgó-szövetség határozataival összhangban, a labdarúgók és az összes többi személy védelmére szolgáló orvosi protokollokkal összhangban történik” – olvasható még.

A Serie a klubjai kedden tartanak tanácskozást a kialakult helyzetről, s a folytatás lehetőségéről.

Címlapról ajánljuk
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.04.25. csütörtök, 18:00
Bóka János
európai uniós ügyekért felelős miniszter
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×