eur:
393.88
usd:
369.07
bux:
65865.83
2024. április 18. csütörtök Andrea, Ilma
Nyitókép: Pixabay

Körvonalazódik az olimpia jövő évi időpontja

A Nemzetközi Olimpiai Bizottság (NOB) a jövő évre is július-augusztusi olimpiarendezésről egyeztet a Nemzetközi Atlétikai Szövetséggel (WA) és más sportági szövetségekkel, miután a koronavírus-járvány miatt kedden elhalasztotta a tokiói játékokat.

John Coates, a NOB tokiói szervezéssel foglalkozó koordinációs bizottságának vezetője a japán Jomiuri című lapnak arról is beszélt, hogy a remények szerint négy héten belül sikerül dönteni az új időpontról.

Coates elmondta azt is, hogy jövőre a július 11-én záruló wimbledoni teniszbajnokság és az augusztus 30-án rajtoló US Open közé terveznék a tokiói játékokat.

Az eredeti tervek alapján a 2021-es úszó-világbajnokságot Fukuokában július 16. és augusztus 1. között, az atlétikai vb-t Eugene-ban augusztus 6-tól 15-ig tartanák, de a sportági szövetségek készek tárgyalni a módosításról.

Az idei tokiói olimpia július 24-én kezdődött volna, és augusztus 9-én ért volna véget, azonban a világjárvány miatt a japán szervezők abban állapodtak meg a NOB-bal, hogy egy évvel elhalasztják. Az elnevezés azonban marad Tokió 2020.

Minden Infostart-cikk a koronavírusról itt olvasható!

Címlapról ajánljuk
Magosz: újabb aszály fenyeget, azonnali megoldás kell

Magosz: újabb aszály fenyeget, azonnali megoldás kell

Tartósan vízhiányos időszak kihirdetését kezdeményezte a Belügyminisztériumnál a Nemzeti Agrárgazdasági Kamara, valamint a Magyar Gazdakörök és Gazdaszövetkezetek Szövetsége. Aszály ugyan még nincs, viszont az Alföldön március közepe óta kritikus a csapadékhiány – mondta az InfoRádióban Cseh Tibor András, a Magosz főtitkára.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.04.18. csütörtök, 18:00
Dobrev Klára
árnyék-miniszterelnök, a DK-MSZP-Párbeszéd EP listavezetője
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×