eur:
392.27
usd:
366.85
bux:
67039.3
2024. április 27. szombat Zita
Gyöngyössy Anikó, a magyar (b) és Jevgenyija Szoboljeva, az orosz válogatott játékosa a budapesti vízilabda Európa-bajnokság női tornájának csoportkörében játszott mérkőzésén a Duna Arénában 2020. január 15-én.
Nyitókép: MTI/Czagány Balázs

Negyeddöntősök a magyar női pólósok

A nemzeti válogatott 9-8-ra legyőzte az oroszokat a budapesti olimpiai kvalifikációs vízilabda Európa-bajnokság harmadik fordulójában, így százszázalékos maradt, és a hátralévő két csoportmérkőzés eredményétől függetlenül bejutott a negyeddöntőbe.

A magyar válogatott pénteken az ugyancsak százszázalékos görögökkel találkozik, majd vasárnap a pont nélkül álló szerbek ellen zárja a csoportkört. Az olimpiai kvalifikációs kontinensviadalon egyetlen tokiói indulási jog szerezhető meg. Az európai csapatok közül ez csak a vb-ezüstérmes spanyoloknak van meg.

Bíró Attila együttese a horvátokat 25-6-ra, a szlovákokat pedig 20-2-re győzte le, és az oroszok is két sikerrel hangoltak a szerdai csoportrangadóra. A találkozó elején emberelőnyös orosz gólra a csapatkapitány Keszthelyi Rita ugyancsak fórból válaszolt, majd Leimeter Dóra vezető találata után kétszer is a csapatkapitány villant. Az oroszok a negyed hajrájában visszazárkóztak egy gólra. A második nyolc percben a védekezés került előtérbe, a legtöbb támadás lövésig sem jutott el, Szilágyi Dorottya kísérleténél ugyanakkor két kapufát is érintett a labda. A holtpontról végül a hazai csapat mozdult el:

Gyöngyössy Anikó centerből törte meg a több mint hatperces gólcsendet, aztán Vályi Vanda is feliratkozott az eredményes játékosok közé, majd ki is pontozódott.

A háromgólos előnyben eltöltött nagyszünet után kilenc és fél perc elteltével talált be újra az orosz együttes. A rivális ezt követően is folytatta a felzárkózást, és - mivel ebben a periódusban a magyar támadások végén csúszott be egy-egy hiba az utolsó passzoknál, illetve a lövéseknél - egyenlíteni is tudott. Csaknem kilenc perc után előbb ismét a magyar válogatott vezére, Keszthelyi, majd pedig Szilágyi lőtt az orosz kapuba.

A záró nyolc percnek így 8-6-os magyar előnyről vágtak neki a felek, az oroszok megúszásból faragták egygólosra hátrányukat, majd Illés Anna találata után az utolsó két percre fordulva újra szépítettek, és bár a hajrában támadhattak az egyenlítésért, ez nem sikerült nekik.

Címlapról ajánljuk
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.04.29. hétfő, 18:00
Csányi Sándor
az OTP Bank elnök-vezérigazgatója
Érdekesen erős volt az esti órákban a forint

Érdekesen erős volt az esti órákban a forint

Összességében jól sikerült ez a hét a forint számára, stabil volt és az utolsó két nap menetelésének köszönhetően felértékelődéssel zárta a hetet. Az S&P hitelminősítő péntek este megerősítette Magyarország adósbesorolását és a stabil kilátáshoz sem nyúlt, ami szintén kedvező a hazai fizetőeszköz szempontjából, amely a 392-es szinten fejezte be a pénteki kereskedést az euró ellenében. Devizapiaci témákkal is foglalkozunk a május 16-i Portfolio Investment Day 2024 konferenciánkon, amelyen a részvétel regisztráció után ingyenes. Regisztráció és jelentkezés itt.

EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×