eur:
395.06
usd:
370.8
bux:
65151.91
2024. április 19. péntek Emma
Vámos Márton a férfi vízilabda tornán, a C csoportban játszott Magyarország - Spanyolország mérkőzésen a 18. vizes világbajnokságon a dél-koreai Kvangdzsuban 2019. július 17-én.
Nyitókép: MTI/Kovács Tamás

Kiemelt támogatókat kapott a budapesti vízilabda Európa-bajnokság

A január 12-én kezdődő Európa-bajnokságon két régi szponzora, az E.ON Hungária Zrt. és a Szerencsejáték Zrt. is kiemelt támogatóként segíti a szervező Magyar Vízilabda Szövetséget.

Olimpiai kvalifikációs Európa-bajnokságot rendez január 12. és 26. között Budapest, a Duna Arénában a férfiaknál 16, a nőknél 12 ország válogatottja ugrik medencébe, és egy-egy csapat szerezhet ötkarikás részvételi jogot. A magyar együttesek készülnek a 27 nap múlva kezdődő megméretésre, de közben a szervezők is javában dolgoznak: a Magyar Vízilabda Szövetség megállapodást kötött az Európa-bajnokságra kiemelt támogatóival, köztük az E.ON Hungária Zrt.-vel és a Szerencsejáték Zrt.-vel.

Az egyik Eb-szponzor a szervezetet hosszú ideje támogató E.ON. Kiss Attila, a társaság vezérigazgatója az InfoRádiónak azt mondta, hogy a fővárosi helyszín miatt is különösen fontos lesz a január 12-én kezdődő kontinenstorna.

"Megtisztelő az a hat év, amelyet a vízilabda-szövetséggel tölthettünk, és pontosan tudjuk, hogy ez mennyire fontos esemény. Nemcsak az olimpiai kvalifikáció lehetősége, hanem a budapesti helyszín miatt" – mondta a vezérigazgató, és arról is beszélt, hogy a vízilabdasportot azért támogatja a cég, mert erősen hisznek abban, hogy a csapat az, amely eredményeket érhet el, és ez az ügyfeleik számára is nagyon fontos élmény.

A Szerencsejáték Zrt. több mint három éve kiemelt támogatója a szövetségnek, ennek a széles körű marketing-együttműködésnek a következő lépése az Eb támogatása – tudta meg az InfoRádió Bánhegyi Zsófiától, a cég marketing- és kommunikációs igazgatójától.

"Ez egy egyedülálló esemény: három Eb-t még senki sem szervezett. Különösen büszkék vagyunk arra, hogy most támogatóként részt vehetünk a megvalósításában" – mondta Bánhegyi Zsófia, és hozzátette, az esemény finanszírozásában segítenek, de közben drukkolnak is a háttérből.

A Szerencsejáték Zrt.-nek azért is érdekes az Európa-bajnokság, mert minden magyar vonatkozású eseménye benne lesz a sportfogadási kínálatban. Az igazgató elmondta, hogy 2020 – egyebek között a tokiói olimpia és a labdarúgó Európa-bajnokság éve – kiemelten fontos üzleti szempontból, hiszen a sportfogadási portfólió növekedésére jelentős hatással van.

"Idén, anélkül hogy lett volna hasonló nagy világesemény, több mint tíz százalékkal emelkedett a Tippmix, a TippmixPro, a Totó és a Góltotó alkotta portfólió forgalma. Jövőre még ennél is nagyobb növekedést várunk" – mondta Bánhegyi Zsófia, és jelezte, ha a magyarok sikeresen szerepelnek, vagy Magyarországon játszanak mérkőzéseket, akkor megnövekszik a sportfogadással kapcsolatos érdeklődés, nemcsak az adott eseményre, hanem általánosan is sokkal többen fogadnak.

KAPCSOLÓDÓ HANG
Címlapról ajánljuk
Vitézy Dávid: Gyurcsányozás és Budapest-ellenes minisztérium helyett a város legyen a középpontban!
választás 2024

Vitézy Dávid: Gyurcsányozás és Budapest-ellenes minisztérium helyett a város legyen a középpontban!

101 pontban hirdette meg főpolgármesteri választási programját. Sokkal több van szerinte Budapestben, ráadásul a külső kerületeket is magára hagyta a várospolitika, pedig ott lakik a budapestiek háromnegyede - mondta programadó-kampánynyitó rendezvényén Vitézy Dávid, az LMP által támogatott főpolgármester-jelölt. Elege van a "Gyurcsányozásból", és felidézte, mit csinált Karácsony Gergellyel a villamos, illetve a tram-train a 2022-es kampány ellenzéki előválasztásán.
VIDEÓ
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×