eur:
395.7
usd:
372.07
bux:
65674.41
2024. április 19. péntek Emma
Pol Lozano (b) és Óscar Melendo (j), a spanyol csapat játékosai (j), középen a ferencvárosi Varga Roland a labdarúgó Európa-liga csoportkörében játszott Ferencváros - Espanyol mérkőzés kezdetén Budapesten, a Groupama Arénában 2019. november 28-án.
Nyitókép: MTI/Szigetváry Zsolt

A 96. percben kapott gól miatt maradt el a Fradi-győzelem

Az utolsó fordulóra is megmaradt az esély: továbbjuthat még a Ferencváros az Európa-ligában. De győzni kell a Ludogorec ellen Razgradban. Elég lett volna a döntetlen is, ha nem kap gólt a Fradi a 96. percben… A két mai mérkőzés eredménye: Ferencváros–Espanyol 2-2, CSZKA Moszkva–Ludogorec 1-1.

Szergej Rebrov a Dibusz – Lovrencsics, Blazic, Frimpong, Civic – Sigér, Haratin – Varga, Isael, Nguen – Boli összeállításban küldte pályára a zöld-fehéreket, az ősz gyakori szereplői közül a kispadra kerülő Zubkov mellőzése a meglepetés

Jól kezdett a Ferencváros, előbb Boli előtt adódott kisebb helyzet, majd Varga Roland kísérletét bravúrral hárította Diego López, az Espanyol korábban BL-győztes kapusa.

A 23. percben Isael veszélyes, az oldalvonal közeléből rúgott szabadrúgása a jobb kapufáról kipattant, éppen Sigér Dávid elé, aki jobbal, 12 méterről, a lábak között megtalálta az utat a hálóba. Ferencváros–Espanyol 1-0.

Megvan a Fradi első hazai gólja a csoportkörben!

A 31. percben a „semmiből” kiegyenlített a vendégcsapat. Lovrencsics kapott egy körényt a jobbhátvbéd helyén Pipától, majd a centerezés után Mentendo lőtt, a nem túl jó lövésből azért lett gól, mert Frimpong lábáról Dibusz mozgásához képest az ellenkező sarokba pattant a labda. Balszerencsés gól volt… Ferencváros–Espanyol 1-1.

Az első félidő hátralévő része mezőnyjátékékkal telt.

A második játékrészben Granero szöglete veszélyesen csavarodott, Dibusz jól követte a labda útját.

Rebrov meglepő cseréje: Varga Roland helyére Zubkov állt be.

Közben a Ludogorec megszerezte a vezetést Moszkvában, ha így maradnak az eredmények, a bolgárok is továbbjutnak – ha csak a Fradi nem nyer decemberben, Razgradban négy góllal…

Isael bomba lövése után a labda a lécről pattant ki.

A 49. percben Isael szöglete után Sigér bravúros mozdulattal beleszúrt, a labda harminc centivel kerülte el a kapu jobb oldalát.

Sigér, aki a legveszélyesebb játékosa ma a Ferencvárosnak, a tizenhatoson belül elesett, gyanús, hogy nem szabályosan állította meg Lozano. Mindenesetre a portugál játékvezető, Tiago Martins nem látott okot a büntetőre.

Campuzano óriási helyzetet hagyott ki, egy védekezési hiba után ziccerből lőhetett, Dibusz bravúrral védett. A kapus egy perccel később egy közeli fejest is hárított.

A 75. percben Boli büntetőt harcolt ki, Isael tizenegyesét azonban Diego López kivédte.

A CSZKA Moszkva kiegyenlített, így a helyzet a következő: a továbbjutáshoz a Ferencvárosnak nyernie kelol Razgradban a továbbjutáshoz, de bármilyen különbségű győzelem elég.

Franck Boli „búcsúzóul” akrobatikus mozdulattal kapura lőtt, Diego López védett. Egy perccel kséőbb az elefántcsontparti csatár helyére Szihnyevics állt.

Skvarka is beszállt, Sigért váltvba.

A tizenegyest rontó Isael kiharcolt egy büntetőt, ezt Skvarka belőtte, Ferencváros–Espanyol 2-1. A 90. percben.

Véget ért a másik találkozó, CSZKA Moszkva–Ludogorec 1-1.

A mostani állás szerint elég a Fradinak a döntetlen Razgradban.

Civicet második sárga lappal kiállította a játékvezető.

Óriási spanyol helyzet maradt ki, Didac nem találta el a labdát.

A tíz emberre fogyott Fradi ellen az Espanyol egymást követően vezette az akciókat, Sergi Darden a 96. percben kiegyenlített. Ferencváros–Espanyol 2-2.

Maradt a döntés a továbbjutást tekintve Razgradra, nyerni kell a Ferencvárosnak.

Címlapról ajánljuk
VIDEÓ
Lefordultak az amerikai indexek

Lefordultak az amerikai indexek

Gazdasági információk tekintetében ma az amerikai lakáspiacról közölnek újabb adatot, ez a monetáris politikai kilátások szempontjából lehet érdekes. A héten eddig kedvezőtlenül alakulnak a részvénypiaci folyamatok, elsősorban az Izrael és Irán közötti konfliktus fokozódása nyomta rá a bélyegét a hangulatra, emellett továbbra is ott vannak a ragadós amerikai inflációval kapcsolatos aggályok, amelyek azt a narratívát erősítik, hogy akár hosszabb ideig maradhat a magas kamatszint. A magyar tőzsde ma esett, az európaiak viszont pluszban zártak. A tengerentúlon egyelőre esés látszik.

EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×