eur:
394.4
usd:
371.63
bux:
0
2024. április 16. kedd Csongor
Robert Kubica, a Williams lengyel versenyzője a Forma-1-es autós gyorsasági világbajnokság Szingapúri Nagydíjának otthont adó Marina Bay utcai pályán tartott sajtótájékoztatón 2019. szeptember 19-én. A futamot szeptember 22-én rendezik.
Nyitókép: MTI/EPA/Wallace Woon

Kubica az idény végén elköszön

A szezon végén távozik a Forma-1-es Williams csapattól a lengyel Robert Kubica, s ez valószínűleg F1-es pályafutása végét is jelenti majd.

A 34 éves pilóta 2011 februárjában elszenvedett ralibalesete után idén tért vissza az autósport elitkategóriájába. Csütörtökön a hétvégi Szingapúri Nagydíj helyszínén azt mondta, úgy döntött, nem folytatja a Williamsszel.

A krakkói születésű versenyző az idény folyamán eddig egy pontot gyűjtött, ezzel a 19., utolsó előtti helyen áll a vb-pontversenyben.

Robert Kubica, a Williams lengyel versenyzője a Forma-1-es Magyar Nagydíj első napján a mogyoródi Hungaroringen 2019. augusztus 1-jén.
MTI/Balogh Zoltán
Robert Kubica, a Williams lengyel versenyzője a Forma-1-es Magyar Nagydíj első napján a mogyoródi Hungaroringen 2019. augusztus 1-jén. MTI/Balogh Zoltán

Kubica 2006-ban mutatkozott be az F1-ben, és 2010 év végéig 76 futamon indult, 12-szer állt dobogón, egyetlen győzelmét pedig a 2008-as Kanadai Nagydíjon aratta. A lengyel pilóta 2010-ben már a Renault-nál versenyzett, és ott kezdte volna meg a 2011-es idényt is, ám februárban egy olasz ralin balesetet szenvedett, és jobb keze olyan súlyosan megsérült, hogy máig sem tudja százszázalékosan használni.

Tizenegy hétig volt kórházban, aztán felépülését követően ismét versenyezni kezdett: 2013-2016 között a rali-vb-n indult, időközben pedig Formula-E, illetve GP3-as autókat tesztelt. Kubica tavaly előtt már több alkalommal tesztelt Forma-1-es versenyautót is, tavaly pedig a Williams teszt- és tartalékpilótája volt.

Címlapról ajánljuk
Egeresi Zoltán az Arénában: súlyos üzenetet kapott Erdogan, de a hatalma nincs veszélyben

Egeresi Zoltán az Arénában: súlyos üzenetet kapott Erdogan, de a hatalma nincs veszélyben

Recep Tayyip Erdogannak ez lehet az utolsó ciklusa államfőként, hiszen a török alkotmány szerint nem indulhat több alkalommal a pozícióért. 2028-tól valóban új elnöke lesz Törökországnak? Erről, valamint a március 31-i önkormányzati választások jelentőségéről is beszélt Egeresi Zoltán Törökország-kutató, a Nemzeti Közszolgálati Egyetem munkatársa az InfoRádió Aréna című műsorában.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.04.16. kedd, 18:00
Kaiser Ferenc
a Nemzeti Közszolgálati Egyetem docense
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×