eur:
394.08
usd:
368.38
bux:
66376.55
2024. április 25. csütörtök Márk
Gyulay Zsolt, a Hungaroring Sport Zrt. elnök-vezérigazgatója beszél a július végi Forma-1-es Magyar Nagydíjjal kapcsolatban tartott Egyenesen a Hungaroringre című sajtótájékoztatón a budapesti TERMINÁL Étterem és Bárban 2014. július 1-jén.
Nyitókép: MTI Fotó: Marjai János

Magyar Nagydíj: inkább már egy fesztivál, mint kizárólag autóverseny

Új hungaroringi autópályalehajtó, áthelyezett és kibővített szurkolói zóna és felújított mellékhelyiségek várják a látogatókat a hétvégi Forma-1-es Magyar Nagydíjon. Az étel- és italáraknál a Hungaroring Sport Zrt. meghúzta a felső határt - mondta az InfoRádió Aréna című műsorában az elnök-vezérigazgató, Gyulay Zsolt.

Már csütörtökön megkezdődnek a Formula–1-es Magyar Nagydíj hétvégi eseményei a Hungaroringen. A hivatalos sajtónapon ugyan még nem lesznek versenyautók a pályán, de a hétvégére jeggyel rendelkező nézők részt vehetnek egy bokszutcalátogatáson, mondta az InfoRádió Aréna című műsorában Gyulay Zsolt, a Hungaroring Sport Zrt. elnök-vezérigazgatója.

Csütörtökön van egy autogramosztás, kettőkor nyitjuk a kapukat,

ez hagyományosan nagyon nagy tömegeket vonz. A pilótákat úgy kell irányítani, hogy folyamatos legyen az autogramosztás. Ez általában több tízezer embert vonz ki a Hungaroringre" -mondta Gyulay Zsolt.

Az új tulajdonos,

a Liberty Media megjelenésével megnőtt a szurkolói zóna aktivitása,

hangsúlyozta a szakember. "Inkább mondanám ezt egy fesztiválnak, mint kizárólag autóversenynek. Nagyon jó a hangulat, jó installációkkal és programokkal jönnek. Ez biztos, hozzájárul ahhoz, hogy a szurkolók jobban érzik magukat kint" – vélekedett.

A szurkolói zóna idén nem a célegyenes lelátói, hanem a 14-es, a célegyenesre ráfordító kanyar mögött lesz, tette hozzá Gyulay Zsolt. "Onnan nagyon jó rálátás van a pályára, és itt állítják föl azt a színpadot, ahol folytatódnak a programok, tehát ezáltal

kiszélesedett az egész szurkolói zóna, széthúztuk a tömeget.

Felújították a vécéket, illetve például a Gold lelátó fölött több mint 20 éves volt a ponyva, veszélyes volt, ezért ezeket lecserélték, ahogyan nagyon sok nyílászárócsere is történt.

"Ráncfelvarrásnak hívjuk, de azért ezek hosszú munkálatok és nagyon igénybe veszik az embereket" – fogalmazott a a Hungaroring Sport Zrt. elnök-vezérigazgatója.

A pályára is könnyebb lesz kijutni idén, mint a korábbi években,

elkészült ugyanis az M3-as autópálya új hungaroringi lehajtója.

"Sokkal könnyebb megközelíteni és elhagyni a pályát. Tudjuk, hogy annál a 18-as kilométerkőnél csak Budapestről volt lehajtás a Hungaroring felé, aki mondjuk Nyíregyháza felől érkezett, annak keresztül kellett mennie a falukon, kis utcákon, nem volt egy nagy országimázs. Ma Miskolc felől is, és Budapest felől is lehajtó van. Két nagy körforgalom és egy híd épült, és sokkal könnyebben megközelíthető a Hungaroring, nagyon egyértelmű és nagyon szép út vezet ott" – fogalmazott Gyulay Zsolt.

Várhatóan így a verseny után a pálya elhagyása is a korábbiaknál gyorsabb lesz, tette hozzá az elnök-vezérigazgató.

A Formula–1-es Magyar Nagydíj-versenyre jegyet váltó szurkolók 80 százaléka évek óta külföldi, ismertette Gyulay Zsolt. "Biztos vagyok benne, hogy

a legjobban költő szurkolók a Forma–1-re jönnek külföldről,

és ez nyilvánvalóan hozzátartozik az eemény megtérüléséhez is" – emelte ki.

A sportvezető 10-15 ezer lengyel vendéget vár a Hungaroringre, akik az idén visszatért Robert Kubicának szurkolnak majd. Holland, Max Verstappen-szurkoló azonban kevesebb várható a Magyar Nagydíjra, tette hozzá Gyulay Zsolt. "Ausztriába is azért mennek el annyian, mert csináltak neki egy olcsó jegyet. Mi nem akartuk nagyon olcsón eladni a jegyeket. Hogyha én eladnék egy 5000 fős lelátót a hollandoknak mondjuk 80 euróért, akkor nyilvánvalóan nagyon gyorsan jönnének, de nem az a cél, hogy olcsón adjuk el gyorsan a jegyeket, hanem, hogy kihasználjuk maximálisan azt a kapacitást, amivel rendelkezünk. Tehát "ki kell maxolnunk a Forma-1-es jegyeladásokat, amelyek eltartják magát a Hungaroringet" – magyarázta.

A Formula-1-es versenyeken mindenhol fel kell készülni arra, hogy drágább az étel- és az italfogyasztás, bár ilyen szempontból a Hungaroring olcsóbb, mint az osztrák pálya - vélekedett Gyulay Zsolt, Mint mondta, nem akarnak árat emelni, és jövőre sem fognak, és szabályoztak, különböző termékek esetében készítettek egy árplafont.

Kicsit fölötte vagyunk, vagy azonos árban vagyunk a fesztiválok ételeivel, italaival. Szeretnénk ezt tartani, és jövőre sem engedünk árat emelni,

még annak ellenére sem, hogy esetleg csökken ezáltal az ez irányú bevételünk" – húzta alá a sportvezető.

Gyulay Zsolt arról is beszélt, hogy a pályán folytatódott a védőkerítés építése és felkerültek a rázókövek mellé a pályaelhagyást megakadályozó hurkák.

KAPCSOLÓDÓ HANG
Címlapról ajánljuk
Az Egyesült Államok lépett a TikTokkal szemben, ketyeg az óra a kínai vállalatnak

Az Egyesült Államok lépett a TikTokkal szemben, ketyeg az óra a kínai vállalatnak

A platform jelenleg a legnépszerűbb a fiatalok körében, és amellett, hogy rengeteg időt töltenek el rajta, a megjelenő tartalmak jelentős befolyással vannak a felhasználókra politikailag is. A meghozott törvény arra kényszeríti a kínai vállalatot, hogy amerikai kézbe adja tengerentúli leányvállalatát, ám az államvezetés úgy is dönthet, hogy titkos technológiává nyilvánítja az algoritmust, így viszont 170 millió felhasználó maradhat hoppon.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.04.25. csütörtök, 18:00
Bóka János
európai uniós ügyekért felelős miniszter
Alig mozdult az amerikai részvénypiac

Alig mozdult az amerikai részvénypiac

Reggel az ázsiai tőzsdéken kedvező hangulatban telt a kereskedés, ezt követően azonban Európában és Amerikában is elfogyott a lendület délutánra a tőzsdéken. Az üzemanyagárakról szóló bejelentést követően is erős a Mol, az olajcég árfolyama  2 százalékos pluszban zárt. Amerikában kis mértékű, vegyes irányú elmozdulás volt látható. Hasonló témákkal is foglalkozunk a május 16-i Portfolio Investment Day 2024 konferenciánkon, amelyen a részvétel regisztráció után ingyenes. Regisztráció és jelentkezés itt.

EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×