INFORÁDIÓ 
2020. június 2. kedd
Anita, Kármen

forma-1

formula-1

gyulay zsolt

aréna

hungaroring

magyar nagydíj

Gyulay Zsolt, a Hungaroring Sport Zrt. elnök-vezérigazgatója beszél a július végi Forma-1-es Magyar Nagydíjjal kapcsolatban tartott Egyenesen a Hungaroringre című sajtótájékoztatón a budapesti TERMINÁL Étterem és Bárban 2014. július 1-jén.

Magyar Nagydíj: inkább már egy fesztivál, mint kizárólag autóverseny

InfoRádió

Új hungaroringi autópályalehajtó, áthelyezett és kibővített szurkolói zóna és felújított mellékhelyiségek várják a látogatókat a hétvégi Forma-1-es Magyar Nagydíjon. Az étel- és italáraknál a Hungaroring Sport Zrt. meghúzta a felső határt - mondta az InfoRádió Aréna című műsorában az elnök-vezérigazgató, Gyulay Zsolt.

Már csütörtökön megkezdődnek a Formula–1-es Magyar Nagydíj hétvégi eseményei a Hungaroringen. A hivatalos sajtónapon ugyan még nem lesznek versenyautók a pályán, de a hétvégére jeggyel rendelkező nézők részt vehetnek egy bokszutcalátogatáson, mondta az InfoRádió Aréna című műsorában Gyulay Zsolt, a Hungaroring Sport Zrt. elnök-vezérigazgatója.

Csütörtökön van egy autogramosztás, kettőkor nyitjuk a kapukat,

ez hagyományosan nagyon nagy tömegeket vonz. A pilótákat úgy kell irányítani, hogy folyamatos legyen az autogramosztás. Ez általában több tízezer embert vonz ki a Hungaroringre" -mondta Gyulay Zsolt.

Az új tulajdonos,

a Liberty Media megjelenésével megnőtt a szurkolói zóna aktivitása,

hangsúlyozta a szakember. "Inkább mondanám ezt egy fesztiválnak, mint kizárólag autóversenynek. Nagyon jó a hangulat, jó installációkkal és programokkal jönnek. Ez biztos, hozzájárul ahhoz, hogy a szurkolók jobban érzik magukat kint" – vélekedett.

A szurkolói zóna idén nem a célegyenes lelátói, hanem a 14-es, a célegyenesre ráfordító kanyar mögött lesz, tette hozzá Gyulay Zsolt. "Onnan nagyon jó rálátás van a pályára, és itt állítják föl azt a színpadot, ahol folytatódnak a programok, tehát ezáltal

kiszélesedett az egész szurkolói zóna, széthúztuk a tömeget.

Felújították a vécéket, illetve például a Gold lelátó fölött több mint 20 éves volt a ponyva, veszélyes volt, ezért ezeket lecserélték, ahogyan nagyon sok nyílászárócsere is történt.

"Ráncfelvarrásnak hívjuk, de azért ezek hosszú munkálatok és nagyon igénybe veszik az embereket" – fogalmazott a a Hungaroring Sport Zrt. elnök-vezérigazgatója.

A pályára is könnyebb lesz kijutni idén, mint a korábbi években,

elkészült ugyanis az M3-as autópálya új hungaroringi lehajtója.

"Sokkal könnyebb megközelíteni és elhagyni a pályát. Tudjuk, hogy annál a 18-as kilométerkőnél csak Budapestről volt lehajtás a Hungaroring felé, aki mondjuk Nyíregyháza felől érkezett, annak keresztül kellett mennie a falukon, kis utcákon, nem volt egy nagy országimázs. Ma Miskolc felől is, és Budapest felől is lehajtó van. Két nagy körforgalom és egy híd épült, és sokkal könnyebben megközelíthető a Hungaroring, nagyon egyértelmű és nagyon szép út vezet ott" – fogalmazott Gyulay Zsolt.

Várhatóan így a verseny után a pálya elhagyása is a korábbiaknál gyorsabb lesz, tette hozzá az elnök-vezérigazgató.

A Formula–1-es Magyar Nagydíj-versenyre jegyet váltó szurkolók 80 százaléka évek óta külföldi, ismertette Gyulay Zsolt. "Biztos vagyok benne, hogy

a legjobban költő szurkolók a Forma–1-re jönnek külföldről,

és ez nyilvánvalóan hozzátartozik az eemény megtérüléséhez is" – emelte ki.

A sportvezető 10-15 ezer lengyel vendéget vár a Hungaroringre, akik az idén visszatért Robert Kubicának szurkolnak majd. Holland, Max Verstappen-szurkoló azonban kevesebb várható a Magyar Nagydíjra, tette hozzá Gyulay Zsolt. "Ausztriába is azért mennek el annyian, mert csináltak neki egy olcsó jegyet. Mi nem akartuk nagyon olcsón eladni a jegyeket. Hogyha én eladnék egy 5000 fős lelátót a hollandoknak mondjuk 80 euróért, akkor nyilvánvalóan nagyon gyorsan jönnének, de nem az a cél, hogy olcsón adjuk el gyorsan a jegyeket, hanem, hogy kihasználjuk maximálisan azt a kapacitást, amivel rendelkezünk. Tehát "ki kell maxolnunk a Forma-1-es jegyeladásokat, amelyek eltartják magát a Hungaroringet" – magyarázta.

A Formula-1-es versenyeken mindenhol fel kell készülni arra, hogy drágább az étel- és az italfogyasztás, bár ilyen szempontból a Hungaroring olcsóbb, mint az osztrák pálya - vélekedett Gyulay Zsolt, Mint mondta, nem akarnak árat emelni, és jövőre sem fognak, és szabályoztak, különböző termékek esetében készítettek egy árplafont.

Kicsit fölötte vagyunk, vagy azonos árban vagyunk a fesztiválok ételeivel, italaival. Szeretnénk ezt tartani, és jövőre sem engedünk árat emelni,

még annak ellenére sem, hogy esetleg csökken ezáltal az ez irányú bevételünk" – húzta alá a sportvezető.

Gyulay Zsolt arról is beszélt, hogy a pályán folytatódott a védőkerítés építése és felkerültek a rázókövek mellé a pályaelhagyást megakadályozó hurkák.

Nyitókép: MTI Fotó: Marjai János

Kapcsolódó hang

Magyar Nagydíj: inkább már egy fesztivál, mint kizárólag autóverseny
 


A Magyar Nagydíj árai a nagyobb fesztiválok szintjén vannak
 


InfoRádió – Aréna - Gyulay Zsolt (2. rész)
 


InfoRádió – Aréna - Gyulay Zsolt (1. rész)
 


A címlapról ajánljuk

INFOSTART
 
INFORÁDIÓ
PARTNEREINK
Sixt    iCom
infostart
AZ INFORÁDIÓ HÍRPORTÁLJA 
 
 

A médiaszolgáltatási tevékenységét a Médiatanács a Magyar Mecenatúra Program keretében támogatja.

NMHH
Az Év Honlapja 2018