eur:
392.13
usd:
366.54
bux:
67039.3
2024. április 26. péntek Ervin
Palkovics László innovációs és technológiai miniszter (b) és Gyulay Zsolt, a Hungaroring Sport Zrt. elnök-vezérigazgatója a Forma-1-es Magyar Nagydíjon a mogyoródi Hungaroringen 2019. augusztus 4-én.
Nyitókép: MTI/Balogh Zoltán

Gyulay Zsolt: a Hungaroringen nem áll meg az élet

Összesen 230 ezer néző volt négy nap alatt a Formula-1-es Magyar Nagydíjon, ebből a futamot a tavalyinál is többen, 92 ezren látták a helyszínen – számolt be az InfoRádiónak Gyulay Zsolt, a Hungaroring Sport Zrt. elnök-vezérigazgatója. Arról is beszélt, hogy a következő években is szükség lesz fejlesztésekre.

Sikeresen túl vagyunk rajta, és ez a leglényegesebb – mondta Gyulay Zsolt a Magyar Nagydíjat követően. A Hungaroring Sport Zrt. elnök-vezérigazgatója nem sportszakmai szempontból értékelte az InfoRádiónak a hétvégi eseményt, amely mind látogatószámban, mind pedig bevételben felülmúlta a tavalyi évet.

A szakember kiemelte: a zsúfoltság miatt korábban sokat kritizált szurkolói zóna átalakításának köszönhetően – a változtatást nemzetközi szinten is elégedetten nyugtázták –, már a csütörtöki autogramosztás is sokkal jobbra sikeredett, mint előzőleg, és mintegy 20 ezer embert vonzott ki a Hungaroringre, míg

a vasárnapi versenynapra 92 ezer néző látogatott ki. A négy nap alatt így összességében 230 ezren voltak kíváncsiak

a száguldó cirkuszra, ismertette a szakember.

A bevételek tekintetében közel 10 százalékos emelkedést tapasztaltak, a végső számok a következő hetekben lesznek meg. Miután a Liberty Media fesztiválként kezeli az eseményt, az elmúlt 2 évben jelentősen megnőtt az aktivitás a szurkolói zónában a versenyen kívüli időszakban is, ami sokkal komolyabb logisztikát kíván meg nemcsak a sportszakma, hanem a nézőket kiszolgálók részéről is – hívta fel a figyelmet a Hungaroring Sport Zrt. elnök-vezérigazgatója.

Chase Carey, a Forma–1 első embere és Palkovics László innovációs és technológiai miniszter vasárnapi megbeszélését követően úgy tűnik, a Magyar Nagydíj jövője 2026 után is biztosított, addig azonban számtalan a teendő. Gyulay Zsolt kiemelte: ahogy tavalyról idénre, ezután is sok fejlesztést kell eszközölni, hogyha tartani akarják a lépést az esetleges nézőszámnövekedéssel, aktivitással. "Azt tudjuk, hogy a Libery Media meg van velünk elégedve, a magyar partner mindig időben fizet, és jó versenyt szervez, sok a néző, egy jogtulajdonosnak pedig ez a legfontosabb" – tettet hozzá az elnök-vezérigazgató.

A következő napok teendője a pálya visszaalakítása lesz, hiszen az év további részében folytatódnak a rendezvények és a nyílt napok, úgyhogy a Hungaroringen nem áll meg az élet – tette hozzá Gyulay Zsolt.

KAPCSOLÓDÓ HANG
Címlapról ajánljuk
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.04.29. hétfő, 18:00
Csányi Sándor
az OTP Bank elnök-vezérigazgatója
Pattantak az amerikai tőzsdék a gyorsjelentések hátán

Pattantak az amerikai tőzsdék a gyorsjelentések hátán

Gazdasági, a piaci folyamatokat esetlegesen befolyásoló adatok tekintetében ma érkezett itthon a MNB tavalyi utolsó negyedéves lakásárindexe, de az S&P Global Ratings hitelminősítői felülvizsgálata is kiemelkedő fontosságú esemény. Vállalati fronton ma is az amerikai gyorsjelentések vannak a fókuszban, a héten a technológia szektor nagyágyúi közül többen jelentettek. A magyar piacon az OTP-re figyeltek elsősorban a befektetők, ma tartotta közgyűlését a nagybank, ahol beszédet mondott Csányi Sándor, a bankcsoport elnök-vezérigazgatója. Amerikában a pozitív gyorsjelentési szezon lendítette fel a hangulatot. A részvénypiaci folyamatokkal kiemelten foglalkozunk a május 16-i Portfolio Investment Day 2024 konferenciánkon, amelyen a részvétel regisztráció után ingyenes.

EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×