INFORÁDIÓ 
2020. július 11. szombat
Lili, Nóra

faragó tamás

vízilabda

vizes-vb 2019

női vízilabda-válogatott

Bíró Attila, a magyar válogatott szövetségi kapitánya magyaráz a játékosoknak a barcelonai vízilabda Európa-bajnokság női tornájának csoportkörében Törökország ellen játszott mérkőzésen 2018. július 15-én.

Faragó Tamás: "ma rajtuk röhögött az egész uszoda"

InfoRádió

Az olimpiai és világbajnok korábbi vízilabdázó szerint lenézte Olaszország a magyarokat a vizes-vb női pólótornájának negyeddöntőjében.

Bejutott az elődöntőbe a magyar női vízilabda-válogatott a kvangdzsui vizes világbajnokságon, mivel a legjobb nyolc között 7-6-ra győzött Olaszország ellen.

"Gyönyörűséggel töltött el, ahogy a csajok játszottak, gondolkoztak"

- fogott értékelésébe az InfoRádióban Faragó Tamás olimpiai és világbajnok vízilabdázó, a női válogatott korábbi szövetségi kapitánya. "Ahogy korábban is mondtam, az olasz válogatott az oroszhoz hasonlóan hajlamos butának tekinteni az ellenfelet, a mai mérkőzésen pedig rajtuk röhögött az egész uszoda. Pontatlanok voltak a lövéseik, megakadályoztuk, amit csinálni akartak, a legjobb emberüket kipontoztuk, emberhátrányban jól védekeztünk, Gangl Edina pedig jól védett. Ez volt a világbajnokságon az eddigi legjobb mérkőzésünk" - szögezte le Faragó Tamás, külön magasztalva az 57 százalékkal védő kapus teljesítményét.

A mai vízilabdában szerinte mindenképpen szükséges, hogy egy jó csapatjáték mellett több játékos is átlagon felülit nyújtson.

A kevés gólra kitérve azt mondta, finoman fogalmazva "taktikai harc volt". "Igazából az volt, hogy az olaszok valamit elképzeltek, a magyar válogatott pedig megfelelő módon felkészült ebből a taktikából.

Olyan ez, mint a sakkban: egy igazán jó mester az első 8-10-15 lépést az elmélet alapján játssza, azután jön a kreativitás. Így volt ez most is"

- magyarázta Faragó Tamás.

Ezzel szerinte a kitűzött célt a magyar válogatott teljesítette. "Biztos vagyok benne, hogy a csajokban ennek bűvöletében, arányában nagyobb elképzelések is vannak. Ahogy ma játszottak, messzebbre is gondolhatunk, nem lesz könnyű, a spanyol válogatott nemes ellenfél. Azt hiszem, az elődöntőben bármi megtörténhet".

Amennyiben a másik ágon az USA Ausztrálián keresztül döntébe jut, Spanyolország legyőzése automatikus olimpiai részvételt jelent, de attól a válogatottnak az InfoRádión keresztül gratuláló Faragó Tamás nem fél, hogy valamilyen módon az ötkarikás részvételt nem sikerül kiharcolni.

A viadalon a döntőbe kerülést, az éremszerzést várja a női válogatottól.

A szerdai program

A 11. helyért:
Kína - Új-Zéland 2.30

A 9. helyért:
Kanada-Kazahsztán 4.00

Az 5-8. helyért:
Görögország-Oroszország 7.00
Hollandia-Olaszország 8.30

Elődöntő:
Egyesült Államok-Ausztrália 10.00
Spanyolország-Magyarország 11.30

Nyitókép: MTI/Illyés Tibor

Kapcsolódó hang

Vizes-vb - Faragó Tamás a magyar-olaszról
 
A címlapról ajánljuk

×
INFOSTART
 
INFORÁDIÓ
PARTNEREINK
Sixt    iCom
infostart
AZ INFORÁDIÓ HÍRPORTÁLJA 
 
 

A médiaszolgáltatási tevékenységét a Médiatanács a Magyar Mecenatúra Program keretében támogatja.

NMHH
Az Év Honlapja 2018