eur:
393.76
usd:
365.1
bux:
0
2024. március 29. péntek Auguszta
A magyar csapat a női vízilabda torna negyeddöntőjében, a Magyarország - Olaszország mérkőzésen a 18. vizes világbajnokságon a dél-koreai Kvangdzsuban 2019. július 22-én. A magyar válogatott 7-6-ra győzött.
Nyitókép: MTI/Kovács Tamás

Sötét lóként küzd az éremért a női pólóválogatott

A világbajnokságon elődöntős női vízilabda-válogatott szövetségi kapitánya nem teljesen elégedett.

A magyar női vízilabda-válogatott 7-6-ra legyőzte Olaszország csapatát, ezzel bejutott az elődöntőbe a kvangdzsui olimpiai kvalifikációs világbajnokságon.

A csapatkapitány Keszthelyi Rita kiemelte, nagyon büszke a csapatra, érdemes volt ezért dolgozniuk az elmúlt három évben.

"Nem érzem úgy, hogy elégedettek lennénk azzal, hogy a négybe jutottunk,

a pohár számunkra még nincsen tele"

- fogalmazott. Hangsúlyozta: meccsről meccsre haladnak, ezúttal pedig csapatként arattak győzelmet. Keszthelyi hozzátette, hogy csak magukkal foglalkoztak, forró szívvel és nagyon okosan, türelmesen játszva nyertek. Kiemelte Gangl Edina teljesítményét a kapuban, valamint a sok blokkot.

Elmondta, az olaszok arra mentek, hogy őt kiállíttassák, de neki is sikerült kipontoznia egy játékost az ellenféltől.

"Ha a csapat így játszik a spanyolok ellen, engem akár kipontozhatnak, mert a lányok akkor is meg fogják nyerni a meccset" - tette hozzá.

Bíró Attila szövetségi kapitány leszögezte, az olasz-magyar párosítás az elmúlt 30-40 év legnagyobb rangadói közé tartozik a sportágban bármilyen világeseményen.

Kifejtette,

a védekezés jól sikerült, ezzel a teljesítménnyel kiegyezne a következőkben is, a támadással viszont nem elégedett.

Mint mondta, kialakították a helyzeteket, amelyek jobb értékesítéséhez picivel nagyobb határozottság és vagányság kellett volna.

"Mi tudjuk, hogy ott vagyunk a legjobbak között, de ezt nekünk is be kell bizonyítani, ez most sikerült is. A másik három csapat esélyesebb nálunk, mi viszont sötét lóként próbáljuk elérni a célunkat" - mondta.

A női válogatott világbajnokságon 2013 után jutott újra a négy közé.

Címlapról ajánljuk
„Ne bántsuk már tanulással a gyereket” – pszichológus a tavaszi szünetről

„Ne bántsuk már tanulással a gyereket” – pszichológus a tavaszi szünetről

Játék a szabadban, sok mozgás, esténként társasjáték, ébredés csörgőóra nélkül, nyugodt reggelik és lazább időbeosztás – ezt javasolja a szülőknek a tavaszi szünet idejére a gyermekpszichológus. Gyarmati Éva szerint a tananyag pótlásának nem ez az ideje, a tankönyvek csak a szünet utolsó délutánján kerüljenek elő.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.04.02. kedd, 18:00
Káel Csaba
a MÜPA vezérigazgatója, filmügyi kormánybiztos
A béke lehetőségéről beszélt a moszkvai miniszter, csúcsfegyvereket kaphat Kijev – Háborús híreink pénteken

A béke lehetőségéről beszélt a moszkvai miniszter, csúcsfegyvereket kaphat Kijev – Háborús híreink pénteken

Oroszország kész garantálni a folyamat többi résztvevőjének jogos biztonsági érdekeit az ukrajnai konfliktus békés rendezése esetén, ha maga is ugyanilyen garanciákat kap - jelentette ki Szergej Lavrov orosz külügyminiszter az Izvesztyija című lapban pénteken közölt interjúban. Az Egyesült Államok korábban ellenállt Ukrajna kérésének a nagy hatótávolságú ATACMS rakéták szállítására. Az elmúlt időszak eseményei következtében Washington újraértékelheti álláspontját - számolt be a Defense One. Cikkünk folyamatosan frissül.

EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×