eur:
393.94
usd:
369.56
bux:
65674.41
2024. április 18. csütörtök Andrea, Ilma
Az Ajax Amsterdam játékosai a labdarúgó Bajnokok Ligája  Tottenham Hotspur elleni elődöntőjének visszavágó mérkőzése után az amszterdami Johan Cruyff Arenában 2019. május 8-án. A Tottenham Hotspur a rendes játékidő hosszabbításában lőtt góllal 3-2-re győzött, és története során először jutott a Bajnokok Ligája döntőjébe.
Nyitókép: MTI/EPA/ANP/Olaf Kraak

Ez minden idők legszórakoztatóbb BL-idénye

A nemzetközi sajtó ünnepli a Tottenhamet, s kicsit sajnálja az Ajaxot a szerdai fantasztikus labdarúgó Bajnokok Ligája-elődöntő után. Az angolok Lucas Moura mesterhármasával 0-2-ről fordítottak, s a 96. percben esett góllal továbbjutottak.

The Guardian: Amikor a Tottenham fordított, hét, nyolc vagy talán kilenc Ajax-játékos is elterült a pályán, arcát a gyepbe temetve, mintha nem akarna többet látni abból, ami körülötte történik. A Spurs valahogy megcsinálta, és ezzel minket, nézőket újfent emlékeztetett ennek a sportágnak a nagyszerűségére, s egyben kegyetlenségére."

The Daily Mail: „Köszönjük, futball! A Tottenham a Bajnokok Ligája történetének egyik legnagyszerűbb fordításával ejtette ki az Ajaxot. Mauricio Pochettino, a Spurs edzője térdre rogyott a lefújás pillanatában."

The Sun: „A Tottenham szurkolói megőrültek, amikor a Spurs a szenzációs teljesítményének köszönhetően bejutott a BL-döntőbe. Tette ezt egészen pontosan 24 órával azután, hogy a Liverpool hasonlóképp került be a fináléba. A Tottenham lélegzetelállító sikere nyomán angol házidöntő lesz a legrangosabb európai kupasorozatban.”

The Independent: „Moura mesterhármasa egy életre szóló kalandra küldte a Spurst. A Tottenham BL-döntős."

De Telegraaf: „Az Ajax az utolsó másodpercben bukta el a BL-döntő lehetőségét. Az amszterdami csapat álma fájdalmas véget ért, és rémálomként zárult."

Algemeen Dagblad: „A hosszabbítás negyedik percében Fernando Llorente kapu felett elszálló fejese után úgy tűnt, az Ajax BL-döntős. Kicsivel később azonban a dolgok borzasztó módon megváltoztak. Lucas Moura megszerezte aTottenham győztes gólját, és ezzel gyászba borította a Johan Cruijff Arenát."

Volkskrant: „Az Ajax Európát átszelő, a labdarúgás álomvilágán keresztül vezető útja drámai véget ért Amszterdamban."

El País: „Pochettino csapata 2-0-s hátrányból is fordított, Moura mesterhármasával az utolsó másodpercben bejutott a döntőbe, és darabokra törte a holland csapat mesterművét."

El Mundo: „A legőrültebb BL. Egy újabb este a történelemkönyvekbe. A Tottenham megsemmisítette az Ajax döntőről szőtt álmait."

Gazzetta dello Sport: „Mesterlövészek, fordítások és őrült mérkőzések: ez minden idők legszórakoztatóbb BL-idénye. A liverpooli 4-0 után még az amszterdami elődöntőben is volt őrült fordulat."

Blick: „A csoda már-már mindennapossá válik - legalábbis a BL-ben."

Címlapról ajánljuk
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.04.18. csütörtök, 18:00
Dobrev Klára
árnyék-miniszterelnök, a DK-MSZP-Párbeszéd EP listavezetője
Amerikai hadihajók sora érkezik Izrael partjaihoz, Washingtonnak kellett leállítania Jeruzsálemet – Híreink az iráni-izraeli konfliktusról csütörtökön

Amerikai hadihajók sora érkezik Izrael partjaihoz, Washingtonnak kellett leállítania Jeruzsálemet – Híreink az iráni-izraeli konfliktusról csütörtökön

Izrael fontolóra vette, hogy azonnali megtorló katonai akcióval reagáljon az Irán által elkövetett múlt szombati támadássorozatra, de végül tartva az esetleges eszkalációtól, elvetette ezt a lehetőséget - számolt be az Axios hírügynökség értesüléséről a Sky News. A héten az izraeli hadsereg és a Shin Bet bejelentése szerint légicsapásban életét vesztette a Hamász belbiztonsági részlegének vezetője, Juszef Shabat - tudósított a Times of Israel. Cikkünk folyamatosan frissül.

EZT OLVASTA MÁR?
×
2024. április 18. 15:50
×
×
×
×