eur:
394.24
usd:
369.95
bux:
65045.06
2024. április 20. szombat Tivadar
Nyitókép: Pixabay.com

Tolonganak az országok a női foci-vb megrendezésért

A 2023-as tornát Thaiföldtől Dél-Afrikáig jó sokan megrendeznék, a 2027-esért közös kandidálás formálódik az öreg kontinensen.

Hat ország pályázik a 2023-as női labdarúgó-világbajnokság megrendezésére. A pénteki jelentkezési határidő előtt Ausztrália, Japán, Kolumbia, Új-Zéland, Dél-Afrika és Thaiföld jelezte, hogy otthont adna a vb-nek. A helyszínről jövőre dönt a nemzetközi szövetség. Az érdeklődők közül Ausztrália nevezhető esélyesnek, amely már többször pályázott női vb-re, s 900 ezer eurónak megfelelő összegű kormánygaranciát tud felmutatni, valamint további 3,5 millió eurós összeget szánna fejlesztésre sikeres pályázat esetén.

A 2027-es vb-re is vannak már kandidálók, hat észak-európai ország, Dánia, Finnország, Izland, Norvégia, Svédország és a Feröer-szigetek közösen rendezné meg a női futball csúcseseményét.

Idén Franciaországban kerül sor a hölgyek világbajnokságára június 7. és július 7. között.

Címlapról ajánljuk

Harry hercegi címe bánhatja, hogy állandó amerikai lakos lett

Harry herceg, III. Károly angol király kisebbik fia hivatalosan is felszámolta kapcsolatait Nagy-Britanniával. Így értékelik a szigetországban a lépését, hogy az Egyesült Államokat jelölte meg állandó lakhelyeként. Felmerült, hogy emiatt elveszítheti hercegi címét.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.04.22. hétfő, 18:00
Dobrowiecki Péter Lengyelország-szakértő, az MCC Magyar-Német Intézet kutatási vezetője
Mitrovits Miklós történész, Lengyelország-szakértő
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×