eur:
393.83
usd:
367.78
bux:
0
2024. április 25. csütörtök Márk
Novak Djokovic és felesége, Jelena Djokovic a Laureus Sport Világdíjak átadási ünnepségén Monacóban 2019. február 18-án.
Nyitókép: MTI/AP/Claude Paris

Átadták a sportolói Oscar-díjat, így örült a győztes

A Laureus-díjat a sportolói Oscar-díjként tartják számon, az elismerést hétfőn Monacóban adták át.

A férfiaknál Novak Djokovic, a nőknél Simone Biles lett 2018 legjobb sportolójaként a Laureus-díj kitüntetettje. A férfi teniszezők világranglistáját vezető Djokovic tavaly Wimbledonban és a US Openen is győzött, mielőtt idén az ausztrál nyílt teniszbajnokságon diadalmaskodott. A szerb játékost negyedszer választották meg a legjobbnak.

A női sportolók között győztes, négyszeres olimpiai bajnok amerikai Biles a tavalyi dohai torna-világbajnokságon négy aranyérmet nyert. Ő másodszor vehette át az elismerést.

Az év csapata a tavaly nyári oroszországi világbajnokságon aranyérmes francia labdarúgó-válogatott lett.

A sportakadémia több mint 60 tagjának szavazatai alapján Arsene Wenger, az Arsenal labdarúgócsapatának korábbi vezetőedzője életműdíjat vehetett át.

A sportszellem-díjjal kitüntetett Lindsey Vonn visszavonult olimpiai bajnok amerikai alpesisíző a Laureus Sport Világdíjak átadási ünnepségén Monacóban 2019. február 18-án.
MTI/EPA/Sebastien Nogier
A sportszellem-díjjal kitüntetett Lindsey Vonn visszavonult olimpiai bajnok amerikai alpesisíző a Laureus Sport Világdíjak átadási ünnepségén Monacóban 2019. február 18-án. MTI/EPA/Sebastien Nogier


Az előző év legjobbjait 2000 óta díjazzák.

Címlapról ajánljuk

Annyi Szoboszlai Dominik álmainak

Az Everton hazai pályán 2-0-ra verte városi riválisát, a Szoboszlai Dominikkel felálló Liverpool FC-t az angol labdarúgó-bajnokság 29. fordulójából szerdára halasztott mérkőzésen.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.04.25. csütörtök, 18:00
Bóka János
európai uniós ügyekért felelős miniszter
EZT OLVASTA MÁR?
×
2024. április 25. 06:13
×
×
×
×