eur:
392.68
usd:
366.08
bux:
66803.58
2024. április 25. csütörtök Márk
Az újpesti Litauszki Róbert (k), valamint Böde Dániel (b) és Gera Zoltán, az FTC játékosai a labdarúgó OTP Bank Liga 19. fordulójában játszott Ferencváros - Újpest FC találkozón a fővárosi Groupama Arénában 2015. december 12-én.
Nyitókép: MTI/Kovács Tamás

Belengette a Ferencváros Böde Dániel eladását

Az FTC Zrt. vezérigazgatója, Orosz Pál szerint a klub a labdarúgócsapat edzője, Szerhij Rebrov mellett áll bármely játékosával folytatott vitájában. Jelenleg számítanak a klub válogatott csatárára, de "jöhet olyan ajánlat", ami minden érintettnek jó lehet.

Átfogó interjút adott Orosz Pál, az FTC-t működtető Zrt. vezérigazgatója a Világgazdaságnak. Felidézte, nyolc évvel ezelőtt úgy gondolták, hogy ha rend lesz a gazdálkodásban, jönni is fognak a szponzorok, és szép lassan el lehet indulni egy olyan úton, amin a nagy klubok járnak - példaként említette a Juventust, amely 1965-ben még a Vásárvárosok Kupája döntőjében kapott ki a Ferencvárostól, azóta viszont "multnacionális nagyvállalat", abból a magasságból pedig ma már "nem is látszik" a Fradi.

A stadionépítések védelmében Orosz elmondta:

a Groupama Arénával 8 milliárd forintot keresett az állam,

mivel elforgatták a stadiont, és a felszabaduló telekrészt megvette a Telekom.

A foghíjas lelátókkal kapcsolatban leszögezte, az FTC hazai átlaga 10 ezer néző fölött jár, és több projektet is elindítottak azért, hogy a legkisebbeket a lelátókra hívják - a labdarúgók például iskolai "közönségtalálkozókra" járnak.

A nézőszámot emelte az úgynevezett "szkennermentesítés" a korábban távol maradó szurkolói kemény mag számára, amihez - mint visszaemlékezett - mindkét oldalnak engednie kellett, de ahhoz, hogy ne legyenek félbeszakadt meccsek vagy kizárás a nemzetközi kupákból, a rasszizmust és a balhét ki kellett szorítani a stadionból.

A szurkolók által áhított nemzetközi szereplésről elmondta,

a jelenlegi kerettel, stábbal az Európa Liga csoportköre lehet reális elvárás. A szintlépéshez az kell szerinte, hogy adjanak el játékost a magyarnál erősebb bajnokságba,

ahogy ez korábban Muhamed Besic, Somália, Nagy Ádám, Cristian Ramírez vagy Nagy Dominik esetében történt. Persze - mint folytatta - ha 24-25 millió euróból gazdálkodna a klub, "a Bajnokok Ligája akkor sem lenne magától értetődő".

Az átigazolásokban egyébként Hajnal Tamás a kulcs, a szintén korábbi játékos Vladan Cukic pedig megfigyelőként a délszláv régióban "kémkedik".

Szerinte

a magyar focistáknál a 14-16 éves kor vízválasztó:

ekkor megfelelő szakmai kezekben és megfelelő szülői háttérrel is rendelkezni kell ahhoz, hogy jó felé dőljenek el a dolgok.

"Sokat árthat az, aki nem elég türelmes, nem a gyerek érdekét nézi, hanem az első szóra elviszi egy másik klubhoz, amint komolyabb összeggel kecsegtetnek. Sokan tanulhatnának Somália példájából, aki

úgy érkezett 2012-ben Brazíliából, hogy valószínűleg addig Rio államot se gyakran hagyta el. Már rég beverekedte magát a csapatba, de még mindig Ford Fiestával járt, amit keresett, mind félretette.

Az egy dolog, hogy 2015-ben a francia bajnokságba igazolt innen, de azt is meg lehet nézni, hány budapesti lakás árát spórolta meg a Fradi játékosaként" - hozta fel példaként Orosz Pál.

A "Böde-ügyre" kitérve elmondta, "már a 33. évét tapossa,

és van egy fizikuma, de ha az edző azt mondta, olyan stílust preferál, amelyben kevesebb perc jut neki, akkor azt tudomásul kell vennie". Tisztázta, edző és játékos viszonyában az edző a főnök, és ezzel a csapatkapitánynak is tisztában kell lennie. Sokat sejtetően még azt is elmondta,

"persze még jöhet egy olyan ajánlat, amely neki és nekünk is jó".
Címlapról ajánljuk
Döntött a kormány: három kérdésben is módosítják az alaptörvényt – Kormányinfó percről percre

Döntött a kormány: három kérdésben is módosítják az alaptörvényt – Kormányinfó percről percre

Megszűnik az igazságügyi miniszteri ellenjegyzés a kegyelmi ügyekben, viszont kiskorúkat érintő ügyekben nem lehet majd kegyelmet adni – jelentette be a Kormányinfón Gulyás Gergely, a Miniszterelnökséget vezető miniszter. Két további kérdésben is módosul az alaptörvény. Május 8-én Budapestre látogat a kínai elnök. Kövesse velünk élőben a Kormányinfót!

Orbán Viktor: idén lezárhatjuk a nyugati civilizáció egy dicstelen korszakát

Megkezdődött a Millenárison a Konzervatív Politikai Akció Konferenciája (CPAC Hungary), a kétnapos rendezvény megnyitóján a miniszterelnök is beszédet mondott. Úgy látja, a progresszív liberális szellem rosszabbá tette a világot, háborúkat szított, el akarta pusztítani a nemzeteket. Szerinte e szellem hívei ugyanúgy építik ki a hatalmukat, mint annak idején a kommunisták, a folyamatot öt pontba szedte.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.04.25. csütörtök, 18:00
Bóka János
európai uniós ügyekért felelős miniszter
EZT OLVASTA MÁR?
×
2024. április 25. 06:13
×
×
×
×