INFORÁDIÓ 
2019. október 18. péntek
Lukács

aréna

kubatov gábor

fradiváros

Budapest, 2016. április 21. Kubatov Gábor, az FTC elnöke beszél a csapat szurkolóival rendezett találkozón a budapesti Groupama Arénában 2016. április 21-én. MTI Fotó: Kovács Tamás

Kubatov Gábor: nyáron elkezdődhet a Fradiváros építése

Infostart

A világon egyedülálló létesítmény lesz a Népligetbe tervezett Fradiváros, amelyben a kajak-kenun kívül minden más szakosztály új otthont kap - mondta az InfoRádió Aréna című műsorában Kubatov Gábor, a Ferencvárosi Torna Club elnöke.

Izgalmas, nagy energiákat mozgósító lehetőségnek nevezte az InfoRádióban a Fradiváros felépítését a klub elnöke. Kubatov Gábor a beruházásról elmondta, az új sporttelep a Népligetben, az Építők pályájának a helyén áll majd. Ezen a sporttelepen, a világon egyedülálló módon lesz uszoda, jégpálya és kézilabdacsarnok is, a Fradi valamennyi, összesen 17 szakosztálya új otthont kap benne.

Az FTC régi sporttelepén kizárólag a labdarúgás marad. Zajlik az új beruházás előkészítése,

a Fradivárost három, három és fél éven belül szeretnék megépíteni

- tette hozzá Kubatov Gábor. Arra a kérdésre, hogy miből finanszírozzák a beruházást, a klubelnök azt mondta, állami beruházásról van szó, a pénz már a klub rendelkezésére áll, eddig az engedélyek beszerzése zajlott. Decemberben minden akadály elhárult, márciusban a klubelnök reményei szerint kiírják a közbeszerzést és a nyár végén talán elindulhat a beruházás.

A klubigazgató azt még nem tudta megmondani, hogy melyik lesz az első létesítmény, amit használatba lehet majd venni. Mint mondta, a területen van egy csarnok, amit az építkezés befejezéséig használhatnak, ebben a kézilabda, az ökölvívás, a birkózás és a vívás kap ideiglenes otthont, később pedig ezt az épületet elbontják.

Kubatov Gábor arról is beszélt, hogy

érdemes lenne az egész Népligetet rendbe tenni, mert most szinte vállalhatatlan a környék, "Budapest legnagyobb erdeje".

Mint mondta, arról is vannak tervek, hogy ne csak a sportnak, de a kultúrának és a gasztronómiának is otthont adjon a terület. Hozzátette, a Fradiváros beruházása a környéken már most hatalmas ingatlanfejlesztéseket indított el, ráadásul valószínűleg épül majd ott még egy sportcsarnok a 2022-es férfi kézilabda Európa-bajnokságra.

A Ferencvárosi Torna Club elnöke az Arénában megerősítette, a klub tárgyalt a háromszoros olimpiai bajnok Hosszú Katinkával arról, hogy a világklasszis esetleg a Ferencvároshoz igazol, de mint mondta az FTC klubképébe nem fért bele az úszónő.

"Katinka egy erős karakter. Tudja, hogy mit akar csinálni. De van, amihez a Fradi nem tud asszisztálni. Ennyi"

- mondta Kubatov Gábor, aki ugyanakkor hangsúlyozta, a már lezárult tárgyalások jó hangulatúak voltak, és a végén békében váltak el.

Kubatov Gábor, a Fidesz pártigazgatója és alelnöke az ellenzéki tüntetésekről és a Fidesz kampánystatégiájáról is beszélt az InfoRádió Arénájában, erről itt olvashat bővebben.

Nyitókép: Kovács Tamás

Kapcsolódó hang

Kubatov Gábor a Fradivárosról
 


A címlapról ajánljuk

Itt a vörös kód

Megugrott a súlyos, valamint halálos kimenetelű balesetek száma, ezért figyelmeztetik a közlekedőket...
INFOSTART
 
INFORÁDIÓ
PARTNEREINK
Sixt    iCom
infostart
AZ INFORÁDIÓ HÍRPORTÁLJA 
 
 

A médiaszolgáltatási tevékenységét a Médiatanács a Magyar Mecenatúra Program keretében támogatja.

NMHH
Az Év Honlapja 2018