eur:
387.73
usd:
359.88
bux:
69201.95
2024. május 10. péntek Ármin, Pálma
Bíró Attila, a magyar válogatott szövetségi kapitánya magyaráz a játékosoknak a barcelonai vízilabda Európa-bajnokság női tornájának csoportkörében Törökország ellen játszott mérkőzésen 2018. július 15-én.
Nyitókép: MTI/Illyés Tibor

Bíró Attila keretet hirdetett

Tizenhét játékossal kezdi kedden a felkészülést a következő világliga-mérkőzésekre Bíró Attila, a magyar női vízilabda-válogatott szövetségi kapitánya.

Az edző csütörtökön hozta nyilvánosságra a névsort, amely megegyezik az olaszok elleni, decemberi listával, valamint kiegészült egy negyedik kapussal, a mindössze 18 éves Magyari Aldával.

"Az utánpótlás-világversenyeken a komoly mérkőzéseken kiemelkedőt nyújtott, már szerettem volna az ősz folyamán is lehetőséget adni neki, de sérült volt. Most azonban bizonyíthat, ott lesz velünk az edzéseken, aztán meglátjuk, hogyan tovább" - idézte a Magyar Vízilabda Szövetség közleménye Bíró Attilát.

A magyar válogatott jövő szombaton Hollandiában, három nappal később pedig Franciaországban ugrik medencébe.

"Az Európa-bajnok Hollandia erejét nem kell különösebben ecsetelni, ugyanakkor nincs mitől tartanunk, fel tudjuk venni velük a versenyt, ezt már többször bizonyítottuk. A franciák elleni meccs kapcsán nem az egri összecsapásunkból kell kiindulni, már csak azért sem, mert idegenben mindig sokkal nehezebb ellenük játszani. Illetve ne feledjük, ott van a decemberi mérkőzésük, amelyen csak egyetlen góllal kaptak ki az olaszoktól, ami mindenképpen figyelemre méltó, tiszteletet parancsoló eredmény" - mondta a kapitány.

A magyar csapat novemberben 13-4-re győzte le Egerben a franciákat, majd decemberben óriási küzdelemben 13-12-re kapott ki Olaszországban. A négyesből az első három jut az Európa Kupa hatos döntőjébe, ugyanakkor fontos a csoportelsőség, mivel azzal közvetlenül az elődöntőbe lehet kerülni. Az Európa Kupa hatos döntőjét március 28. és 31. között rendezik Torinóban. Innen az első három jut a világliga Szuperdöntőjébe, aminek Budapest ad majd otthont, így a magyar válogatott automatikus résztvevő. Ennek a tornának a győztese szerez elsőként kvótát a 2020-as tokiói olimpiára.

A csoport állása: 1. Olaszország 9, 2. Hollandia 3 (26-15), 3. Magyarország 3 (25-17), 4. Franciaország 0

A magyarok további programja:

január 12.: Hollandia-Magyarország

január 15.: Franciaország-Magyarország

február 12.: Magyarország-Hollandia

március 5.: Magyarország-Olaszország

Címlapról ajánljuk
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.05.13. hétfő, 18:00
Csicsmann László
Közel-Kelet szakértő, a Budapesti Corvinus Egyetem tanára
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×