INFORÁDIÓ 
2020. szeptember 25. péntek
Eufrozina, Kende

vári attila

vízilabda

magyar vízilabda szövetség

Vári Attila, a Magyar Vízilabda Szövetség újonnan megválasztott elnöke a szervezet tisztújító közgyűlésén a Duna Arénában 2018. szeptember 30-án.

Vári Attila: hiszem, hogy a dicső múltat fényes jövő követi

Infostart / MTI

A férfi és a női vízilabda-válogatottnál is elvárás az olimpiai kvalifikáció, a Magyar Vízilabda Szövetség (MVLSZ) pedig az elkövetkezendő időszakban mindent ennek rendel alá.

"Elmondhatatlan érzés azt a sportágat szolgálni, amelyben az álmaimat elértem. Természetesen mindez hatalmas felelősséggel is jár, a szeptember 30-ai tisztújító közgyűlés adott pillanatában kicsit rám szakadt ez az érzés. Félreértés ne essék, ott is elmondtam,

ez nem félelem, nem ijedtség, sokkal inkább a feladat súlyának ismerete. Ugyanakkor nem aggódok, mert rengetegen segítenek,

a klubokkal való folyamatos egyezetések során érzékelem a partnerséget, a bátorítást, mindenki tudja, egy hajóban evezünk" - mondta a szövetség honlapján megjelent interjúban Vári Attila, a szervezet új elnöke, akit szeptember 30-án a távozó Kemény Dénes helyére "közfelkiáltással" szavaztak meg a tagok.

A játékosként kétszeres olimpiai bajnok sportvezető hangsúlyozta, érzi a feladat súlyát, de nem tartja nyomásnak: "Nem érzem annak, sokkal inkább az egyik, ha nem a legnehezebb kihívásnak, amelyet viszont biztos vagyok benne, hogy sikerrel is veszünk, így a női, illetve a férfiválogatott is ott lesz majd a legnemesebb világversenyen. A konkurencia nagy, sokan szeretnének kijutni, az európai csapatok mindkét nem esetében komoly erőt képviselnek, ezért is mondtam, hogy

nagyon komoly feladat előtt állunk"

- közölte az elnök.

Hozzátette azt is, hogy nem neki személyesen, hanem az elnökségnek, a vízilabdacsaládnak volt szerepe abban, hogy többen visszatértek a válogatottba. "Nekem, mint elnöknek is határozott célom, hogy mindig a legerősebb válogatott legyen a vízben. Ebben a magam eszközeivel természetesen a jövőben is segítek, bár meggyőződésem, hogy a nemzeti együttesben szerepelni kitüntetés, rang" - fejtette ki.

Hozzátette, a szövetség is nagy feladatok előtt áll, hiszen a jövő évi budapesti Maccabi Európai Játékokon a szervezőkkel együtt az MVLSZ rendezi az esemény póló tornáját, 2020-ban olimpiai kvalifikációs Európa-bajnokság házigazdája lesz Magyarország, s eközben folyamatosan fókuszál Tokióra a szervezet. "Mindent alárendelünk a válogatottak olimpiai részvétele érdekében, hiszen ez a magyar vízilabda szempontjából abszolút kulcskérdés. Akár a jövő évi női világliga Szuperdöntő is ilyen lehet, de ne szaladjunk még ennyire előre. Különböző pályázatokat szakmai szinten véleményezzük, a különböző korosztályokban lévő lehetőségeket is vizsgálva szeretnénk néhány utánpótlás és felnőtt világversenyt megrendezni. Nem nagy számról beszélünk, hanem két-három kiemelkedő eseményről, amelyen a sportszakmai, a minőségi háttér cseppet sem csorbul, amelyen a közönség jól szórakozik, és amely a nemzetközi sportdiplomácia tekintetében is kedvező ránk nézve" - fogalmazott Vári Attila.

Beszélt az első hónap tapasztalatiról is.

"Tudtam, hogy az első időszak, az első három hónap nehezebb lesz, mindenhol így van, ezt nem is szabad túldimenzionálni. Meg kell ismerkedni a munkafolyamatokkal, biztosítani kell a folytonosságot, a zavartalan működést, magyarán már az átadás-átvétel alatt is magas színvonalon dolgozni. A székházban az első napon, majd az elnökségi ülésen is elmondtam, kis türelmet kérek – úgy tapasztalom, mindenkitől megkapom. Szeretném ezt megköszönni, továbbá a szövetségben dolgozó kollégákat kiemelni, akik alázattal teszik a dolgukat. Köszönöm Dénesnek, hogy bármilyen kérdés, kérés esetén számíthatunk rá – napi kapcsolatban vagyunk vele. Egyértelmű, hogy a jövőben is így lesz, hiszen a FINA edzőbizottsági vezetőjeként a magyar pólóért dolgozik, támaszkodhatunk a szakértelmére, a tudására, a kapcsolatrendszerére.

A magyar vízilabda nagy család, hiszem, hogy a dicső múltat fényes jövő követi"

- hangsúlyozta.

Nyitókép: MTI Fotó: Szigetváry Zsolt
A címlapról ajánljuk

×
INFOSTART
 
INFORÁDIÓ
PARTNEREINK
Sixt    iCom
infostart
AZ INFORÁDIÓ HÍRPORTÁLJA 
 
 

A médiaszolgáltatási tevékenységét a Médiatanács a Magyar Mecenatúra Program keretében támogatja.

NMHH
Az Év Honlapja 2018