eur:
394.45
usd:
369.83
bux:
65241.76
2024. április 19. péntek Emma
Vári Attila, a Magyar Vízilabda Szövetség újonnan megválasztott elnöke a szervezet tisztújító közgyűlésén a Duna Arénában 2018. szeptember 30-án.
Nyitókép: MTI Fotó: Szigetváry Zsolt

Vári Attila: hiszem, hogy a dicső múltat fényes jövő követi

A férfi és a női vízilabda-válogatottnál is elvárás az olimpiai kvalifikáció, a Magyar Vízilabda Szövetség (MVLSZ) pedig az elkövetkezendő időszakban mindent ennek rendel alá.

"Elmondhatatlan érzés azt a sportágat szolgálni, amelyben az álmaimat elértem. Természetesen mindez hatalmas felelősséggel is jár, a szeptember 30-ai tisztújító közgyűlés adott pillanatában kicsit rám szakadt ez az érzés. Félreértés ne essék, ott is elmondtam,

ez nem félelem, nem ijedtség, sokkal inkább a feladat súlyának ismerete. Ugyanakkor nem aggódok, mert rengetegen segítenek,

a klubokkal való folyamatos egyezetések során érzékelem a partnerséget, a bátorítást, mindenki tudja, egy hajóban evezünk" - mondta a szövetség honlapján megjelent interjúban Vári Attila, a szervezet új elnöke, akit szeptember 30-án a távozó Kemény Dénes helyére "közfelkiáltással" szavaztak meg a tagok.

A játékosként kétszeres olimpiai bajnok sportvezető hangsúlyozta, érzi a feladat súlyát, de nem tartja nyomásnak: "Nem érzem annak, sokkal inkább az egyik, ha nem a legnehezebb kihívásnak, amelyet viszont biztos vagyok benne, hogy sikerrel is veszünk, így a női, illetve a férfiválogatott is ott lesz majd a legnemesebb világversenyen. A konkurencia nagy, sokan szeretnének kijutni, az európai csapatok mindkét nem esetében komoly erőt képviselnek, ezért is mondtam, hogy

nagyon komoly feladat előtt állunk"

- közölte az elnök.

Hozzátette azt is, hogy nem neki személyesen, hanem az elnökségnek, a vízilabdacsaládnak volt szerepe abban, hogy többen visszatértek a válogatottba. "Nekem, mint elnöknek is határozott célom, hogy mindig a legerősebb válogatott legyen a vízben. Ebben a magam eszközeivel természetesen a jövőben is segítek, bár meggyőződésem, hogy a nemzeti együttesben szerepelni kitüntetés, rang" - fejtette ki.

Hozzátette, a szövetség is nagy feladatok előtt áll, hiszen a jövő évi budapesti Maccabi Európai Játékokon a szervezőkkel együtt az MVLSZ rendezi az esemény póló tornáját, 2020-ban olimpiai kvalifikációs Európa-bajnokság házigazdája lesz Magyarország, s eközben folyamatosan fókuszál Tokióra a szervezet. "Mindent alárendelünk a válogatottak olimpiai részvétele érdekében, hiszen ez a magyar vízilabda szempontjából abszolút kulcskérdés. Akár a jövő évi női világliga Szuperdöntő is ilyen lehet, de ne szaladjunk még ennyire előre. Különböző pályázatokat szakmai szinten véleményezzük, a különböző korosztályokban lévő lehetőségeket is vizsgálva szeretnénk néhány utánpótlás és felnőtt világversenyt megrendezni. Nem nagy számról beszélünk, hanem két-három kiemelkedő eseményről, amelyen a sportszakmai, a minőségi háttér cseppet sem csorbul, amelyen a közönség jól szórakozik, és amely a nemzetközi sportdiplomácia tekintetében is kedvező ránk nézve" - fogalmazott Vári Attila.

Beszélt az első hónap tapasztalatiról is.

"Tudtam, hogy az első időszak, az első három hónap nehezebb lesz, mindenhol így van, ezt nem is szabad túldimenzionálni. Meg kell ismerkedni a munkafolyamatokkal, biztosítani kell a folytonosságot, a zavartalan működést, magyarán már az átadás-átvétel alatt is magas színvonalon dolgozni. A székházban az első napon, majd az elnökségi ülésen is elmondtam, kis türelmet kérek – úgy tapasztalom, mindenkitől megkapom. Szeretném ezt megköszönni, továbbá a szövetségben dolgozó kollégákat kiemelni, akik alázattal teszik a dolgukat. Köszönöm Dénesnek, hogy bármilyen kérdés, kérés esetén számíthatunk rá – napi kapcsolatban vagyunk vele. Egyértelmű, hogy a jövőben is így lesz, hiszen a FINA edzőbizottsági vezetőjeként a magyar pólóért dolgozik, támaszkodhatunk a szakértelmére, a tudására, a kapcsolatrendszerére.

A magyar vízilabda nagy család, hiszem, hogy a dicső múltat fényes jövő követi"

- hangsúlyozta.

Címlapról ajánljuk
Kaiser Ferenc: a mérsékelt izraeliek nem Iránt féltik, hanem az amerikai fegyvercsomagot

Kaiser Ferenc: a mérsékelt izraeliek nem Iránt féltik, hanem az amerikai fegyvercsomagot

Hírügynökségi jelentések szerint az izraeli hadsereg csapást mért több célpontra Iránban, de ezt Izraelben hivatalosan nem erősítették meg. Irán azt közölte, hogy a légvédelme működésbe lépett, és az okozott robbanásokat a közép-iráni Iszfahán körzetében. Kaiser Ferenc, a Nemzeti Közszolgálati Egyetem docense szerint ez izraeli jelzés, figyelmeztetés volt Iránnak a hétvégi zsidó állam elleni támadása után.

Vitézy Dávid: Gyurcsányozás és Budapest-ellenes minisztérium helyett a város legyen a középpontban!

101 pontban hirdette meg főpolgármesteri választási programját. Sokkal több van szerinte Budapestben, ráadásul a külső kerületeket is magára hagyta a várospolitika, pedig ott lakik a budapestiek háromnegyede - mondta programadó-kampánynyitó rendezvényén Vitézy Dávid, az LMP által támogatott főpolgármester-jelölt.
VIDEÓ
Katonai csapás érte Iránt, botrány van Izraelben – Közel-keleti háborús híreink pénteken

Katonai csapás érte Iránt, botrány van Izraelben – Közel-keleti háborús híreink pénteken

Az iráni FARS hírügynökség szerint három robbanást lehetett hallani Iránban Iszfahán tartományban egy katonai bázison, ahol vadászgépek állomásoznak. Egy amerikai tisztviselő azt mondta, hogy Izrael mért csapást Iránra, a létesítmény nem nukleáris volt. Az iráni légvédelmet aktiválták. Napközben kétértelmű nyilatkozatok születtek azzal kapcsolatosan, valóban Izrael támadott-e, Teherán eddig nem vádolta ezzel meg a zsidó államot, a Hamász viszont igen. Közben Szíriát is támadás érte.

EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×