INFORÁDIÓ 
2020. május 26. kedd
Evelin, Fülöp

vízilabda

magyar vízilabda szövetség

elnök

vári attila

Vári Attila, a Magyar Vízilabda Szövetség újonnan megválasztott elnöke a szervezet tisztújító közgyűlésén a Duna Arénában 2018. szeptember 30-án.

Vári Attila a Magyar Vízilabda Szövetség új elnöke

Infostart / MTI

A szervezet vasárnapi közgyűlésén, a Duna Arénában a játékosként kétszeres olimpiai bajnok sportvezetőt - aki egyedüli jelölt volt - egyhangú döntéssel választották meg, megbízatása 2020. október 22-ig szól.

A 42 éves Vári Attila Kemény Dénest váltja a poszton, utóbbi 2012 vége óta töltötte be a tisztséget, nyáron azonban jelezte, szeptember 30-ával távozik.

Az MVLSZ szerda reggelre hirdette meg a közgyűlést, amely akkor határozatképtelennek bizonyult, így a Duna Arénában már nem volt jelentősége annak, hányan jelennek meg a tagok közül. Végül a 366 mandátummal rendelkező tag közül 144-en regisztráltak az uszodakomplexum egyik különtermében.

A közgyűlésen először Hesz Máté főtitkár mondott köszönetet Kemény Dénesnek azért a 2114 napért, amelyet a szervezet elnökeként töltött el.

Ezt követően Kemény Dénes lépett a pulpitushoz és röviden köszönetet mondott a vízilabdában eltöltött huszonkét évért, majd távozott a teremből.

Mint az a közgyűlésen kiderült, 51 elnökjelölés érkezett be a szervezethez, mindegyik Vári Attilát jelölte meg, s mivel vasárnap sem jelentkezett újabb elnökjelölt, ezért ő maradt az egyetlen, aki indult a posztért.

A voksolás előtt Vári Attila "Folytassuk egy csavarral!" címmel mutatta be programtervezetét, amelynek legfontosabb pontjai a megfelelő számú szakemberképzés, a sportdiplomácia erősítése, a szakmai műhelyek és központi akadémiai rendszer kialakítása voltak.

Az MVLSZ alapszabályzata elnökválasztás esetén titkos szavazást ír elő, azonban ha csak egy jelölt van, lehetőség van nyílt voksolásra is. A megjelentek utóbbiban egyetértettek és egyhangúlag szavazták meg Vári Attilát a szervezet élére.

Kemény Dénes értékel

"Azt gondoltam, hogy az a leghelyesebb lépés, ha én szeptembertől nem folytatom" - mondta Kemény Dénes korábban az InfoRádiónak. Azt is kifejtette, hogy a szövetség most olyan kihívások előtt áll - világversenyekre való felkészülés, a nemrég beérkezett több száz tao-pályázat elbírálása -, amelyek nem tennék lehetővé, hogy egyik napról a másikra más irányítson, így szeptemberig marad a posztján.

Kemény Dénes úgy látja, nagyon sok innovatív dolgot indítottak el az elmúlt hat évben, többek között profi edzőképzést.

"Mi a vízilabda összes szegmensével foglalkoztunk, nagyon sok világversenyt hoztunk Magyarországra. Az elmúlt hat évben nagyon szép eredményeket ért el a szövetség" - mondta.

Nyitókép: MTI Fotó: Szigetváry Zsolt

Kapcsolódó hang

Interjú Vári Attilával
 


Faragó Tamás az új elnökről
 


A címlapról ajánljuk

INFOSTART
 
INFORÁDIÓ
PARTNEREINK
Sixt    iCom
infostart
AZ INFORÁDIÓ HÍRPORTÁLJA 
 
 

A médiaszolgáltatási tevékenységét a Médiatanács a Magyar Mecenatúra Program keretében támogatja.

NMHH
Az Év Honlapja 2018